به گزارش خبرگزاری ایمنا، شیرینی نخودچی بخش جداییناپذیر از سفرههای «عید نوروز» به شمار میرود. این شیرینی یکی از شیرینی های ساده و سنتی ما ایرانی هاست که دارای بافتی لطیف، طعمی شیرین و خوشایند است.
مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی
مواد لازم | اندازه لازم |
آردنخود چی | نیم کیلو |
هل سبز ساییده شده | ۱ قاشق مربا خوری |
پودر قند | ۲۵۰ گرم |
روغن جامد | ۲۵۰ گرم |
مرحله اول
برای تهیه شیرینی نخودچی ابتدا باید آرد نخودچی و پودر قند را جداگانه الک کنید.
مرحله دوم
پودر قند و روغن جامد را نیز در ظرف دیگری بریزید و کمک همزن برقی و یا همزن دستی شروع به همزدن مواد با یکدیگر کنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند.
مرحله سوم
در ادامه یک دستکش پلاستیکی به دست کنید و پودر قند و روغن را با دست ورز دهید تا کاملاً مواد فرم خامه ای به خود بگیرند.
مرحله چهارم
بعد از اینکه پودر قند و روغن کاملاً ورز داده شد نصف آرد نخودچی را که از قبل الک کرده اید را به پودر قند اضافه کنید و دوباره شروع به ورز دادن بکنید.
مرحله پنجم
باقی مانده آرد نخودچی را نیز به مواد شیرینی اضافه کنید و دوباره شروع به ورز دادن بکنید تا شکل انسجامی به خود بگیرد و از شکنندگی در بیاید چون این خمیر بسیار نرم و شکننده است.
مرحله ششم
در حین ورز دادن هل را نیز به مواد شیرینی اضافه کنید.
مرحله هفتم
وقتی خمیر آماده شد آن را داخل یک پلاستیک گذاشته و به مدت ۶ تا ۲۴ ساعت به آن استراحت دهید.
مرحله هشتم
پس از اینکه خمیر کاملاً استراحت کرد خمیر را روی سطح صافی پهن کنید و با کمک وردنه روی تا کاملاً صاف و یکدست شود.
مرحله نهم
در این مرحله از چند قالب نیز برای شکل دادن به شیرینی استفاده کنید قالب های کوچک و مناسبی که مخصوص برای شکل دهی شیرینی نخودچی هستند.
مرحله دهم
ضخامت خمیر شیرینی ها باید به اندازه قالب هایی باشد که انتخاب کردید. اگر هم قالب مناسب در دسترس نداشتید خمیر را به ضخامت ۲ سانتیمتر پهن کنید.
مرحله یازدهم
پس از اینکه شیرینی ها را قالب زدید. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشاندید سپس شیرینی ها را روی سینی قرار دهید قرار دهید. در این قسمت اگر بخواهید میتوانید شیرینی را تزیین کنید.
مرحله دوازدهم
سینی حاوی شیرینی را در طبقه وسط فر که با حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد از قبل گرم کرده اید بگذارید و اجازه دهید تا به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه شیرینی ها بپزد.
مرحله سیزدهم
پس از اینکه شیرینی آرد نخودچی به پخت رسید شیرینی ها را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا شیرینی ها کاملاً سرد شود چون اگر زودتر از آن شیرینی ها را فر خارج کنید به خاطر تردی و شکنندگی شیرینی ها خرد می شود.
نکات مهم شیرینی نخودچی
- این شیرینی را میتوانید با زعفران یا پودر پسته و یا بادام و همچنین کنجد و دانه های سیاه دانه تزیین کنید.
- خمیر این شیرینی هر چقدر بیشتر بماند پخت بهتری پیدا می کند.
- برای داشتن شیرینی نخودچی پوک و خوشعطر، استفاده از آرد نخودچی تازه و نرم ضروری است. برای بهترین نتیجه، آرد را دو بار الک کنید تا بافتی سبک و بدون ذرات درشت داشته باشد.
- برای بهترین نتیجه، آرد را دو بار الک کنید تا بافتی سبک و بدون ذرات درشت داشته باشد.
- پودر قند را الک کنید و به روغن اضافه کنید. سپس با همزن یا قاشق چوبی مخلوط کنید تا کرمی و روشن شود.
- ترکیب مواد را بهآرامی انجام دهید تا خمیر نرم و یکدست شود.
- وقتی مواد تا حدی مخلوط شد، با دست شروع به ورز دادن ملایم کنید تا خمیر کاملاً یکدست و لطیف شود.
- روی هر شیرینی کمی پودر پسته یا کنجد برای تزئین بپاشید.
- باید دقت داشته باشید که حرارت فر شیرینی های شما را نسوزاند و مدام به شیرینی سر بزنید.
نظر شما