به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، حجتالاسلام سیدمصطفی مجیدی عصر امروز _چهارشنبه یکم اسفند_ در نشست خبری با اصحاب رسانه استان قزوین اظهار کرد: در گذشته از محافل انس با قرآن کریم استقبال ویژهتری میشد که البته اکنون هم جمعیت بسیاری از این جلسات استفاده میکنند.
وی اضافه کرد: اما قطعاً در گذشته یکی از نکاتی که مردم را به سمت تلاوت و جذب شدن در این حوزه سوق میداد نوجوانهای دهه هفتاد و هشتادی بودند که در حوزه تلاوت قرآن فعالیت داشتند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین از برگزاری دومین جشنواره تلاوتهای تقلیدی در قزوین خبر داد و گفت: برای برگزاری این جشنواره فضای ویژهای در امامزاده حسین (ع) قزوین طراحی شده است که کاری نو، ولی سخت و طاقتفرسا بود و برای ایجاد این فضا در امامزاده حسین (ع) حساسیتهای میراثی در نظر گرفته شده است تا به لحاظ رسانهای تصویری جذاب از قزوین انعکاس دهیم.
مجیدی با بیان اینکه در جشنواره تلاوتهای تقلیدی در سه رده سنی ۹ تا ۱۳، ۱۳ تا ۱۶، ۱۶ تا ۲۰ سال شرکتکننده داریم، افزود: ما در ایجاد فضای جشنواره سعی کردهایم در کنار تبیین قرآن تبیینی از فضای قزوین هم انجام دهیم.
وی ادامه داد: در کنار برگزاری این جشنواره از امروز صبح محافل با انس کریم در استان قزوین در ۱۰ مدرسه و ۱۴ مرکز نظامی و اداری برگزار خواهد شد و تا اختتامیه ادامه خواهد داشت.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین از برپایی نمایشگاه محصولات قرآنی و عفاف و حجاب در کنار این جشنواره خبر داد و گفت: در این جشنواره روحانیونی جهت برگزاری برنامههای متنوع برای نوجوان حضور دارند و پخش زنده این جشنواره نیز از شبکه دو، شبکه پویا و شبکه قزوین انجام خواهد شد.
مجیدی افزود: همچنین در روز پنجم اسفند در اختتامیه این جشنواره بزرگداشت شهید سید حسن نصرالله و شهید صفیالدین را برگزار خواهیم کرد، در این جشنواره از هشت چهره شاخص قرآنی استان قزوین هم که سالها عمرشان را در مسیر قرآن کریم گذرانده و اثری خلق کردهاند، تجلیل خواهد شد.
وقفیات قرآنی کشور ۲.۶ درصد است
حمید مجیدیمهر، رئیس اداره امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز در این نشست خبری عنوان کرد: جشنواره تلاوتهای تقلیدی مباحث آموزشی قرآن را به نوعی برای نوجوانان مطرح میکند که این نسل جدید در آینده از جمله قاریهای با معرفت به جامعه معرفی شوند.
وی اضافه کرد: ۵۰ درصد نوجوانانی که در مسابقات بینالمللی قرآنی رتبه کسب کردند، در همان سطح قرآن خوانی باقی ماندند در حالی که آن مسابقات باید نقطه شروع راه نوجوانان محسوب میشد، اما امروز میخواهیم بچهها را طوری تربیت کنیم که قرآن را نه برای اخذ جایزه در مسابقات بلکه آیات الهی را برای یادگیری معنوی تلاوت کنند.
رئیس اداره امور قرآنی سازمان اوقاف با بیان اینکه استان قزوین طی سه سال گذشته از استانهای برتر در زمینه جشنواره تلاوتهای تقلیدی بوده است، گفت: نوجوانان برای شرکت در جشنواره تلاوتهای تقلیدی حتماً باید همراه با خانواده خود حضور پیدا کنند تا این جشنواره خانوادهمحور باشد و نوجوانان مورد حمایت پدر و مادر خود قرار گیرند.
مجیدیمهر افزود: تربیت نوجوانان قرآنی امروز به معنای جهاد تبیین و دفع توطئه دشمن بوده و امکانات لازم در این خصوص وجود دارد و باید به لحاظ نرم افزاری و فرهنگی بر ذهن و روان نوجوانان کار کرد. جوایز جشنواره تلاوتهای تقلیدی ۳۰ درصد بیشتر از مسابقات بزرگسالی است تا انگیزهای برای رشد نوجوانان باشد و در این مسیر به پیشرفت برسیم.
وی ادامه داد: جشنواره تلاوت تقلیدی پرکننده شکاف بین نسلهای قهرمانی گذشته و آینده است و با تطبیق آئین نامه اوقاف توانسته از پایه و ریشه نسل جدیدی را تربیت کند.
رئیس اداره امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: ۲.۶ درصد از موقوفات کشور در حوزه قرآن وقف شده است و این آمار پیشتر یکدرصد بود که با اقدامات ترویجی میزان وقفیات به این مقدار افزایش پیدا کرده است.
نظر شما