به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پرجمعیتترین شهرهای جهان از مکزیکوسیتی گرفته تا دهلی و توکیو، با مشکلات زیادی نظیر آلودگی هوا، مدیریت ضعیف زباله، فضاهای سبز کمتر و افزایش هزینههای زندگی روبهرو هستند. در ادامه به معرفی پرجمعیت شهرهای جهان و مشکلات آنها میپردازیم:
مکزیکوسیتی، مکزیک
جمعیت: ۲۲،۵۰۵،۳۰۰
پایتخت مکزیک، مقصدی پرجنبوجوش، دارای جاذبههای فرهنگی و تاریخی فراوان همچون موزه فریدا کالو و کلیسای ماریا د گوادالوپ است. جمعیت رو بهرشد و شهرنشینی سریع مکزیکوسیتی، چالشهای مسکن بسیاری را برای ساکنان آن ایجاد کرده است. در واقع حدود چهار میلیون نفر در این شهر بهطور غیرقانونی زندگی میکنند و جنایت، خطرات بهداشتی و فقر بر آن حاکم است. آلودگی هوا یکی دیگر از مشکلاتی است که مکزیکوسیتی روزانه با آن روبهرو است. علت این مشکل تنها قرار گرفتن آن بین دو رشته کوه بزرگ نیست، بلکه شلوغی پایتخت مکزیک بهدلیل پنج میلیون وسیله نقلیه و ۳۵۰ هزار موتورسیکلت ثبت شده است.
قاهره، مصر
جمعیت: ۲۲,۶۲۳,۹۰۰
پایتخت و تاریخیترین شهر مصر با معماری شگفتانگیز، موزههای جذاب و بناهای اسلامی، سالانه حدود ۱۵ میلیون گردشگر را بهسوی خود جذب میکند. عامل اصلی رشد جمعیت در قاهره، نرخ بالای باروری، در مقایسه با میزان مرگ و میر آن در دهههای اخیر است. همچنین خودروها، رایجترین وسایل حملونقل در این شهر محسوب میشود و تعداد آنها از سه تا هفت هزار وسیله نقلیه در ساعت برای خطوط اصلی متغیر است و این موضوع در افزایش حجم ترافیک آن، نقش مهمی دارد. از دیگر مشکلات مصر، تولید سالانه حدود ۱۰۰ میلیون تن زباله است که مدیریت آن روزبهروز دشوارتر میشود.
سائوپائولو، برزیل
جمعیت: ۲۲,۸۰۶,۷۰۰
دلایل زیادی برای بازدید از سائوپائولو به جای ریودوژانیرو، شامل رویدادهای متنوع آشپزی، آبوهوای معتدل یا زندگی شبانه شلوغ، وجود دارد. این کلانشهر شلوغ این روزها با مسائل مختلفی مانند ترافیک زیاد، افزایش جنایتهای خشونتآمیز، فقر شدید، آلودگی هوا و کاهش فضاهای سبز، دستوپنجه نرم میکند.
داکا، بنگلادش
جمعیت: ۲۳,۹۳۵,۷۰۰
این شهر دارای مکانهای مذهبی و تاریخی زیادی است که گردشگران را از گوشه و کنار دنیا بهسوی خود جذب میکند. از طرف دیگر طبق گزارش IAC Acoustics، داکا با میزان سر و صدای خیره کننده ۱۱۹ دسیبل که عمدتاً به دلیل بوقهای هیدرولیک، مکانهای ساختوساز و بلندگوها است، پر سروصداترین شهر دنیا به شمار میرود. بنابراین افراد زیادی در این شهر تاریخی با آسیبهای شنوایی، بیماریهای قلبی و دیابت روبهرو هستند.
شانگهای، چین
جمعیت: ۲۹,۸۶۷,۹۰۰
اگرچه تصور میشود پایتخت چین، پرجمعیتترین منطقه شهری این کشور باشد، اما شانگهای که در ساحل مرکزی آن قرار دارد، این ویژگی را به خود اختصاص میدهد. دلیل نیز آن است که شانگهای، یکی از قطبهای کلیدی آسیا برای فناوری، امور مالی، حملونقل و گردشگری است. در واقع دو عامل عمده در گسترش جمعیت این کلانشهر نقش دارند که شامل پیری جمعیت و مهاجرت داخلی از مناطق روستایی اطراف میشود. در نتیجه مردم این شهر از مشکلات ترافیک، آلودگی هوا، بحران مسکن، افزایش اجارهبها و بیخانمانی، کاهش فضای سبز و کاهش تنوع زیستی رنج میبرند.
دهلی، هند
جمعیت: ۳۳,۸۰۷,۴۰۰
پایتخت هند که معبد الهامبخش هنری آکشاردام را در خود جای داده است، با وجود تمام جذابیتها و بناهای تاریخی بهدلیل جمعیت زیاد خود، اکنون از لاهور، پایتخت پاکستان، به عنوان آلودهترین شهر دنیا نیز پیشی گرفته است. در این شهر مهدود آنقدر دید رانندگان را دچار مشکل میکند که میتواند حملونقل هوایی و جادهای را بهویژه در فصل زمستان محدود کند، همچنین آلودگی هوا در دهلی موجب مشکلات سلامتی زیاد، بهویژه در میان کودکان خردسال و افراد دارای مشکلات تنفسی میشود.
توکیو، ژاپن
جمعیت: ۳۷،۱۱۵،۰۰۰
توکیو، بزرگترین شهر جهان از نظر جمعیت است که در چند دهه اخیر، شاهد یک الگوی مهاجرت منظم و جایگاه برندهای بزرگ با فرصتهای شغلی مختلف بوده است. همچنین استان توکیو، دارای بیشترین تعداد دانشگاههای کشور ژاپن و یک شهر پر از انرژی است. این کلان شهر با وجود مکانهای تفریحی، مراکز خرید و رستورانهای بسیار، با چالشهای زیادی از جمله تراکم عابران پیاده و ترافیک در مناطق تجاری و توریستی مواجه است. این شهر نسبتاً امن است و دارای یک سیستم حملونقل عمومی قابل اعتماد است، اما همچنان بهعنوان پرجمعیت شهر جهان شناخته میشود.
گزارش از: لیلا شهبازی، خبرنگار ایمنا
نظر شما