برخورداری جمعیت روستایی خوزستان از خدمات بهداشتی و درمانی سطح یک

معاون اجرایی مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اهمیت پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌های غیرواگیر گفت: ۸۵ درصد بار بیماری‌ها و ۹۰ درصد مرگ و میرها در سطح کشور و خوزستان به دلیل ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر رخ می‌دهد.

مهرداد شریفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان اظهار کرد: ۷۰ درصد جمعیت خوزستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز است که یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر از این تعداد، جمعیت روستایی هستند و صددرصد خدمات بهداشتی و درمانی سطح یک را از طریق تیم‌های سلامت و خانه‌های بهداشت دریافت می‌کنند.

وی افزود: حدود ۶۴۰ خانه بهداشت، ۱۵۵ مرکز جامع خدمت سلامت روستایی و حدود ۳۵۰ تیم سلامت خدمات بهداشتی و درمانی سطح یک را در راستای پیشگیری، بیماریابی و درمان به موقع بیماران در روستاها ارائه می‌دهند.

معاون اجرایی مرکز بهداشت خوزستان خاطرنشان کرد: این خدمات با سه رویکرد کاهش هزینه‌ها از جیب مردم، عدالت در سلامت و ارتقای کیفی خدمات در راستای تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامتی جامعه روستایی و عشایری ارائه می‌شود.

شریفی ادامه داد: نگاه مرکز بهداشت پیشگیرانه و سطح یک پیشگیری شامل آموزش و واکسیناسیون، سطح دو شامل بیماریابی و درمان به موقع است؛ سطح سوم پیشگیری نیز که چندان مورد تأیید بهداشت نیست، توانبخشی است که در این سطح و در راستای توانمندسازی بیمارانی که به مراحل انتهایی می‌رسند، اقدام می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت توجه به سطح یک پیشگیری عنوان کرد: ۸۵ درصد بار بیماری‌ها و ۹۰ درصد مرگ و میرها در سطح کشور و خوزستان به دلیل ابتلاء به بیماری‌های غیرواگیر رخ می‌دهد که در این راستا اصلاح سبک زندگی بسیار مهم است و بی تحرکی، تغذیه بد، استرس و اضطراب، آلودگی هوا و حوادث ترافیکی جزو عوامل بیماری‌های غیرواگیر محسوب و منجر به مرگ و میر می‌شود.

معاون اجرایی مرکز بهداشت خوزستان افزود: با ارتقای سطح سواد سلامت، مردم به موقع مراکز خدمات جامع سلامت یا خانه‌های بهداشت مراجعه می‌کنند و ارزیابی‌های سلامت برای آن‌ها انجام می‌شود و مراکز جامع خدمات شهری، پایگاه‌های سلامت و مراکز غربالگری بیماری‌ها نیز خدمات لازم را به بیماران ارائه می‌دهد.

کد خبر 840576

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.