ابراهیم هزارجریبی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا از گلستان با اشاره به کمبارشی استان در آذر و دی اظهار کرد: رشد گیاهان زراعت پاییزه در استان نسبت به سال زراعی گذشته عقبتر است.
وی افزود: کاهش بارندگی و خشکسالی در سال کشاورزی جاری تأثیر منفی بر مزارع کشت پاییزه استان داشته و نگرانکننده است و ما شاهد کاهش تولید و عملکرد این محصولات هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه بیشترین خسارت ناشی از کمبارشی به زراعت گندم وارد شده است، گفت: طبق برنامه الگوی کشت ابلاغ شده به استان، ۴۲۸ هزار و ۷۱۷ هکتار به زراعت گندم اختصاص پیدا کرده بود، اما بهرهبرداران استان ۲۰ هزار هکتار بیشتر کشت کردهاند و در سامانه نیز ۴۵۰ هزار و ۸۱۶ هکتار ثبت شده است.
وی ادامه داد: کاهش بارندگی و دما در منطقه موجب شده است تا حدود ۵۵ هزار هکتار از مزارع گندم، در زمینهای دیم و مناطق شمالی استان همچون شمال آققلا، بخش هفت گنبدکاووس، منطقه گمیشان و بندرترکمن، صددرصد خسارت ببینند.
هزارجریبی با بیان اینکه خشکی در منطقه موجب کندی رشد گیاهان در مزارع شده است، افزود: در حال حاضر حدود ۳۸۰ هزار هکتار از مزارع گندم در استان بیمه شده و سطح سبز دارند.
وی درباره وضعیت کشت جو در استان گفت: بر اساس الگوی کشت، ۶۶ هزار و ۵۰۶ هکتار به زراعت جو اختصاص دارد و بهرهبرداران منطقه توانستهاند ۶۶ هزار و ۹۰۰ هکتار کشت جو را در سامانه ثبت کنند که حدود ۴۰۰ هکتار بیشتر از برنامه الگوی کشت است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان اضافه کرد: خسارتهای وارد شده به مزارع جو طی چند روز آینده جمعبندی و گزارش خواهد شد، اما پیشبینی میشود که حدود ۳۰ درصد از مزارع جو استان بهدلیل بدسبزی از تولید خارج شوند.
وی خاطرنشان کرد: سطح سبز مزارع جو در گلستان حدود ۴۵ هزار هکتار برآورد میشود که بیشتر در شهرستان گمیشان است.
هزارجریبی درباره کشت کلزا در گلستان افزود: ابلاغیه زراعت کلزا ۴۵ هزار هکتار است، اما طبق اطلاعات بهرهبرداران ۴۷ هزار و ۱۲۴ هکتار در سامانه ثبت شده است، سطح سبز کلزا ۴۰ هزار و ۹۴۹ هکتار برآورد میشود، اما هزار و ۷۷۱ هکتار بهدلایل مختلفی همچون کمبارشی، خشکی، خسارت پرندگان و تغییر اقلیم دچار خسارت شده و بخشی از آن به کشت سیبزمینی و گندم اختصاص پیدا کرده است.
نظر شما