به گزارش خبرگزاری ایمنا، مجموعه دانشبنیان بهیار صنعت سپاهان بهمنظور تقویت جریان علم و فناوری در کشور رسالت خود را، فراهم کردن محیط و اکوسیستم فناوری در کشور میداند، در این اکوسیستم صرفه اقتصادی در اولویت نخست نیست؛ بلکه حل مشکلات فناورانه کشور در اولویت قرار گرفته و سعی و توان نیروهای نخبگانی به این سمت هدایت میشود، در همین راستا با ایجاد نگاهی نو در حوزه دانشبنیان، فناوری، تجارت، مهندسی، سیستم و اشتغال سعی در تقویت این جریان داشته است.
امروزه حل مسائل کلیدی کشور در حوزههای مختلف از مسیر درونزایی و توجه به توان داخل میگذرد و اکوسیستم دانشبنیان به معنای واقعی کلمه میتواند پرچمدار این مسیر باشد. بهعنوان نمونه، میتوان به حل معضل کمبود دستگاههای رادیوتراپی درمان سرطان و مشکل تعمیرات و نگهداری این دستگاهها اشاره نمود که با توجه به بومیسازی کامل این دستگاه و تجهیزات جانبی آن توسط مجموعه بهیار صنعت، گام بلندی در راستای حل معضل سرطان در کشور برداشته شد، افتخار حل مسائل کشور توسط مجموعه دانشبنیان بهیارصنعت تنها محدود به حوزه رادیوتراپی نیست و امروزه گستره زیادی از مسائل فناوری کشور همچون حوزه هوا و فضا، مخابرات، حملونقل، انرژی، کنترل قاچاق را شامل میشود.
یکی از جدیدترین روشهایی که برای درمان سرطان در جهان استفاده میشود، روشهای بر پایه رادیوتراپی (پرتودرمانی) است که بهواسطهی نوین بودن و سطح بسیار بالای فناوری، دانش تولید تجهیزات مورداستفاده در این روش، در دستان چند کشور محدود در سطح جهان است. شرکت بهیارصنعت سپاهان موفق به تولید دستگاه شتابدهنده خطی درمان سرطان، دستگاههای دزیمتری و نرمافزارهای طراحی درمان در این حوزه شده است. تلاش بهیارصنعت ارائه بهترین خدمات به بیماران حوزه سرطان کشور است.
تصویربرداری پزشکی تکنیک و فرایند تصویربرداری از داخل بدن برای تجزیه و تحلیل بالینی و مداخله پزشکی و نمایش بصری عملکرد برخی از اندامها یا بافتها است، دستیابی به این فرایند میتواند کمک فراوانی به تشخیص انواع بیماریها و ارائه راهکارهای درمانی کند، شرکت دانشبنیان بهیارصنعت سپاهان با عزم و توان جوانان ایرانی توانسته است به دانش بومی ساخت دستگاه سیتیاسکن و رادیولوژی پزشکی دست پیدا کند.
صنعت هوایی و ساخت هواپیما در جهان بهعنوان نماد پیشرفت فناوری و قدرت نرم محسوب شده و سرمایهگذاری فراوانی در جهانروی ساخت و ارتقای صنعت هوایی انجام میشود، همچنین صنعت هوایی و ساخت هواپیما یکی از اساسیترین فناوریهای موردنیاز کشور است که بهعنوان موتور پیشران فناوری کشور تلقی میشود؛ چراکه گستردگی و سطح فناوری صنعت هوایی میتواند بخشهای زیادی از صنعت و دانشگاه را به راه بیندازد، علاوهبر این کشور نیاز ضروری به تجهیز ناوگان هوایی خود دارد و برای رفع نیاز کشور در این حوزه به بیش از ۵۵۰ فروند هواپیما نیاز است که درصد زیادی از هواپیماهای کشور بهدلیل نبود قطعات اصلی زمین گیر شده و استهلاک ناوگان هوایی میتواند در آینده نهچندان دور ضربات سنگینی به پیکره اقتصادمان وارد آورد.
توانمندی مهندسهای ایرانی در بهیار صنعت
مسعود نجات بخش، مدیر شرکت دانشبنیان بهیار صنعت به خبرنگار ایمنا اظهار کرد: دستاوردهای چشمگیر خود در حوزه تولید فناوریهای پیشرفته پزشکی و نقش آن در کاهش وابستگی کشور به واردات را در بهیار صنعت به نمایش گذاشت شده است، این شرکت با تولید شتابدهنده خطی پزشکی، گامی بزرگ در راستای خودکفایی و صرفهجویی ارزی برداشته است. این دستگاه پیشرفته که تنها توسط تعداد محدودی از شرکتهای جهان تولید میشود، با قیمتی حدود ۵.۵ میلیون یورو، در سال ۱۳۹۶ با موفقیت در بهیار صنعت طراحی و تولید شد و پس از طی مراحل دریافت مجوزهای لازم در سال ۱۳۹۸، تاکنون ۱۰ دستگاه از این محصول به وزارت بهداشت تحویل داده شده و در مراکز درمانی سراسر کشور نصب و مورد استفاده قرار گرفته است.
وی افزود: تولید داخلی این دستگاه حیاتی، نهتنها نیاز کشور به واردات این تجهیز پزشکی گرانقیمت را به حداقل رسانده، بلکه موجب صرفهجویی ارزی قابل توجهی شده است، پیش از این ایران سالانه میلیونها یورو صرف خرید و نگهداری این دستگاهها از خارج از کشور میکرد، اما با تلاش متخصصان داخلی در بهیار صنعت، این هزینهها در حال حاضر در داخل کشور باقیمانده و به رشد اقتصادی کمک شایانی میکند. این دستاورد نشاندهنده توانمندی بالای متخصصان ایرانی در رقابت با شرکتهای پیشرو جهانی در عرصه تولید تجهیزات پزشکی پیشرفته است.
مدیر شرکت دانشبنیان خاطرنشان میکند: شرکت بهیار صنعت با تکیه بر نیروی انسانی متخصص و با تجربه خود، در زمینههای مختلفی فعالیت میکند، این شرکت با بیش از ۷۰۰ نیروی متخصص در حوزههای مهندسی، زیستفناوری، کامپیوتر کوانتومی و سایر رشتههای مرتبط، توانسته است بیش از ۱۰۰ نوع محصول مختلف را تولید و به بازار عرضه کند، علاوهبر این بهیار صنعت اکنون درگیر بیش از ۲۰۰ پروژه تحقیقاتی در حوزههای مختلف فناوری است که نشان از تعهد این شرکت به نوآوری و توسعه فناوری دارد.
نجات بخش تصریح میکند: یکی از پروژههای شاخص در دست اجرای بهیار صنعت، توسعه و ساخت هواپیمای جت ۸ نفره است. این پروژه نشان از گستردگی فعالیتهای بهیار صنعت در زمینههای مختلف فناوری دارد و بیانگر تلاش این شرکت برای توسعه و پیشرفت در عرصههای گوناگون است، پیشرفتهای قابل توجهی نیز در حوزههای فناوریهای نوین در این شرکت در حال انجام است که نشاندهنده نگاه آیندهنگر و رویکرد نوآورانه بهیار صنعت به فناوریهای روز دنیا است.
وی بیان میکند: با توجه به پتانسیل بالای ایران در حوزههای فناوری و علمی، به وجود بیش از ۲۲۰ هزار دانشجو در اصفهان و میلیونها دانشجو و فارغالتحصیل در سرتاسر کشور که این پتانسیل انسانی میتواند به پیشرفت بیشتر کشور در زمینههای مختلف فناوری کمک کند، همچنین تلاش دشمنان برای ایجاد ناامیدی و توقف پیشرفت کشور و ضرورت ایجاد گفتمان درست و حمایت از جوانان برای غلبه بر موانع و چالشها موضوع بسیار مهمی است.
به گزارش ایمنا، در جهانی که به سر میبریم، علم و فناوری نقش محوری در زندگی روزمره ما ایفا میکنند. با این حال، دیدگاهی که علم و فناوری را تنها بهعنوان یک کالای مصرفی میداند، نهتنها به درک صحیح از اهمیت این دو نامی است، بلکه مانع تحقق پتانسیلهای بزرگ آنها میشود، ما در ایران هرچند در گذشته در بعضی موارد در توهم خریداری علم غرق شدهایم، اما امروز علم جدیدی در این زمینه به دست آوردهایم، در حال حاضر با تلاشهای استثنایی محققان، دانشجویان و صنعتمداران، به سمت یک رؤیای بزرگ برای تبدیل کردن علم به فناوری و وارد کردن آن به زندگی مردم حرکت میکنیم، این تغییر دیدگاه نشان میدهد که ما به سوی ایجاد یک ساختار پایدار برای پرورش درخت علم و فناوری در کشور حرکت میکنیم، با تأکید بر تحقیق و توسعه، تربیت نسلی از دانشآموختگان با الهام از بزرگان علمی ایرانی و استفاده از استعدادهای داخلی، در حال طراحی یک آینده روشنتر برای کشور هستیم.
نظر شما