به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، اردشیر رحیمزاده امروز _سهشنبه بیستوسوم بهمن_ در جمع خبرنگاران استان کردستان، اظهار کرد: در هفته ملی جوان با شعار «سبک زندگی سالم جوانان؛ محور پیشرفت و تعالی جامعه» از ۲۲ تا ۲۸ بهمن با عناوین مختلف برنامههایی در روزهای هفته برگزار میشود.
وی اهداف این هفته را آگاهسازی اجتماعی در خصوص ابلاغها، سیاست کلی توسط مقام معظم رهبری، حساسسازی اجتماعی و ازدواج آسان و فرزند آوری به موقع، آگاهسازی خانوادهها در مورد نقش ازدواج به هنگام، پیشرفت و تعالی جامعه، آگاهسازی جامعه نسبت به نقش مهم سبک زندگی سالم به خصوص در پیشگیری بیماری غیرواگیر، اطلاعرسانی در جهت تشکیل پرونده سلامت، دریافت خدمات اعم از مشاوره جسمانی روان، آموزش هنگام ازدواج، آشنایی جوانان با سازمانهای ارائه دهنده خدمت در بحث سلامت و ایجاد انگیزه برای مشارکت داوطلبانه و فعال در امر سلامت عنوان کرد.
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گروه هدف این برنامه را جوانان ۱۸ تا ۴۰ سال عنوان کرد و گفت: در استان کردستان حدود ۲۵۸ هزار جوان زندگی میکنند که تقریباً ۱۴.۳ درصد جمعیت استان را به خود اختصاص دادهاند.
وی هدف حوزه سلامت در برنامه جوانان را تأمین، حفظ و ارتقا سلامت جوانان دانست و تصریح کرد: برنامههای این حوزه همگام با برنامهها و دستورالعملهای اداره سلامت جوانان وزارت بهداشت است.
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، اهداف اختصاصی این برنامه را شامل معاینات ادواری جوانان و دانشجویان، ارتقای سلامت اجتماعی و روانی و ترویج فرهنگ ازدواج سالم، پیشگیری از مرگ جوانان بهواسطه حمل و نقل، برنامههای خود مراقبتی و سبک زندگی سالم در جوانان عنوان کرد که در همه سطوح حوزه سلامت، خدمات و آموزشها به صورت حضوری ارائه میشود.
رحیمزاده گفت: همچنین برنامههای آموزشی خود مراقبتی در مراکز تجمیعی جوانان شامل دانشگاهها، باشگاههای ورزشی، پارکها، خوابگاههای دانشجویان، سربازخانهها و غیره برگزار میشود.
وی همچنین به برنامههای سبک زندگی سالم در جوانان در قالب خود مراقبتی در جوانان، پیشگیری از رفتار پرخطر و برنامههای آموزشی در سیستم اشاره کرد و افزود: این برنامهها در سطح مراکز خدمات جامع شهری و روستایی و خانههای بهداشت به صورت حضوری (چهره به چهره) آموزش داده میشوند و برنامه خود مراقبتی در جوانان در مراکز تجمیعی جوانان شامل دانشگاهها، باشگاههای ورزشی، محل تجمع جوانان (پارکها، هلال احمر و غیره) برنامههای آموزشی ادغام میشوند.
رحیمزاده در خصوص ارائه خدمات به جوانان در راستای وضعیت سلامت جوانان گفت: با توجه به اینکه سالیانه بر اساس انتظارات وزارتخانه حدود ۳۳ درصد جوانان توسط مراقبان و پزشک ویزیت میشوند، در سال گذشته حدود ۴۶ درصد از جوانان توسط پزشک و غیر پزشک مراقبت شدند.
نظر شما