اسطوره‌های فداکاری و شجاعت در مسیر درخشش انقلاب اسلامی ایران

زنان همچون گل‌های سرخ در باغ تاریخ، با شکوه و زیبایی خاص خود در انقلاب اسلامی ایران درخشیدند و با اراده‌ای راسخ و قلبی سرشار از عشق به میهن، از خانه تا جبهه‌های جنگ حضور یافتند و با فداکاری‌های بی‌نظیر و استقامتی فولادین، داستان‌هایی از ایثار و شجاعت نوشتند که هرگز از خاطر تاریخ محو نخواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، نقش زنان در انقلاب اسلامی ایران یکی از پررنگ‌ترین و تأثیرگذارترین ابعاد این جنبش بزرگ تاریخی بوده است، در طول این انقلاب، زنان با فداکاری‌ها و تلاش‌های خود توانستند نقش‌های کلیدی و حیاتی در پیروزی انقلاب ایفا کنند و از فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی گرفته تا حضور در جبهه‌های جنگ، زنان ایرانی نشان دادند که هرگز از مسئولیت‌های ملی و اجتماعی خود غافل نیستند.

زنان در جبهه‌ها و خطوط مقدم جنگ، همچون مردان به مبارزه پرداختند و به عنوان پرستار، راننده، امدادگر و حتی به عنوان رزمنده در کنار مردان در دفاع از کشور فعالیت داشتند، زنان انقلابی با شجاعت و فداکاری‌های خود به همه نشان دادند که هیچ حد و مرزی برای توانایی‌ها و نقش‌های زنانه وجود ندارد.

فداکاری زنان تنها به جبهه‌ها محدود نمی‌شد و در خانه‌ها و جامعه، زنان نقش‌های حیاتی در حمایت از خانواده‌ها و پشتیبانی از تلاش‌های انقلاب ایفا و با تربیت نسل‌های جدید و پرورش ارزش‌های اسلامی و انقلابی در فرزندان خود، به استمرار و پایایی انقلاب کمک کردند.

زنان در کنار مسئولیت‌های خانوادگی، نقش‌های سیاسی و اجتماعی نیز داشتند، حضور زنان در تظاهرات، اعتصابات و راهپیمایی‌ها نشان‌دهنده اراده قوی و تمایل آن‌ها به مشارکت در سرنوشت کشور بود و یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های نقش زنان در انقلاب اسلامی، فداکاری‌های بی‌بدیل آن‌ها است.

زنان با قبول مسئولیت‌ها و تحمل سختی‌ها، نشان دادند که آماده هستند برای آرمان‌های خود از همه چیز بگذرند، این فداکاری‌ها و تحمل مشکلات، نمونه‌ای از ایثار و استقامت زنانه بود که همیشه در تاریخ ایران به یاد خواهد ماند، زنان از خانه تا جبهه نشان دادند که می‌توانند در هر زمینه‌ای فعال و تأثیرگذار باشند.

آن‌ها با اداره خانه‌ها و حمایت از خانواده‌ها، به پشتیبانی از جبهه‌های جنگ پرداختند و این تلاش‌ها و فداکاری‌ها نشان‌دهنده تعامل و هماهنگی زنان در تمام ابعاد زندگی بود و الگوگیری از زنان انقلابی در جامعه امروز اهمیت بالایی دارد.

اسطوره‌های فداکاری و شجاعت در مسیر درخشش انقلاب اسلامی ایران

رژیم پهلوی زنان را از هویت اسلامی و کرامت انسانی دور کرد / انقلاب جمهوری اسلامی ایران انقلاب چادرها بود

حجت‌الاسلام مهدی صفری، محقق و پژوهشگر و استاد سطح عالی حوزه علمیه ضمن تبریک سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی ایران و با بیان اینکه یکی از تاثیرگذارترین گروه‌ها در پیروزی انقلاب اسلامی ایران، جمعیت زنان بودند، به خبرنگار ایمنا می‌گوید: رژیم پهلوی برای نشان دادن تمدن و پیشرفته بودن حکومت، زنان را از هویت اسلامی و کرامت انسانی دور کرد و این یکی از ابعادی بود که زنان در دوران حکومت پهلوی مورد ظلم واقع می‌شدند.

وی با بیان اینکه حکومت پهلوی حتی کمترین ارزش را برای زنان قائل نبود، می‌افزاید: حکومت پهلوی زنان را افرادی ناتوان در مدیریت و تفکر می‌دانست، اما انقلاب اسلامی ایران، این معادله را تغییر داد و زنان نه تنها در حرکت بزرگ انقلاب اسلامی ایران نقش داشتند، بلکه در بعضی موارد تأثیر آنها حتی از مردان بیشتر بود.

محقق و پژوهشگر و استاد سطح عالی حوزه علمیه تصریح می‌کند: حضرت امام خمینی (ره) فرمودند که من جامعه زنان تحولی عجیب می‌بینم که بیشتر از تحولی است که در مردان پیدا شده است و این سخن نشان می‌دهد زنان نه تنها در پایه‌ریزی انقلاب اسلامی ایران حضور داشتند، بلکه تحول عمیق فکری و روحی را تجربه کردند و به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این انقلاب شکوهمند تأثیرگذار بودند.

صفری با بیان اینکه نقش مستقیم زنان در راهپیمایی‌های عظیم انقلاب اسلامی ایران و حضور در تجمعات انقلابی مشاهده کرد، ادامه می‌دهد: زنان در روزهای نخست انقلاب با شجاعت به خیابان‌ها آمدند و حتی بسیاری از تحلیلگران خارجی، انقلاب اسلامی ایران را انقلاب چادرها نامیدند، چراکه برخلاف تصور رایج برخی افراد، این انقلاب نه تنها زنان را به انزوا نکشاند، بلکه باعث شد زنان پیشگامان تغییر باشند.

انقلاب اسلامی ایران تحولی عظیم بود که با مشارکت زنان هرگز به مقصد خود نمی‌رسید

وی با بیان اینکه نقش غیرمستقیم زنان در جریان انقلاب اسلامی ایران کمتر دیده شده است، می‌گوید: نقش غیرمستقیم زنان در انقلاب حائز اهمیت است و زنان، مادران، همسران و دختران مردان انقلابی بودند که زمینه حضور مردان در میدان مبارزه را فراهم کردند و تربیت و پرورش سربازان حضرت امام خمینی (ره)، برعهده مادران و زنان انقلابی است.

محقق و پژوهشگر و استاد سطح عالی حوزه علمیه با بیان اینکه مقام معظم رهبری نیز در فرمایشات خود به نقش مستقیم و غیرمستقیم زنان در انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی ایران اشاره می‌کنند، اضافه می‌کند: زنان در جریان هشت سال دفاع مقدس نیز با شجاعت هرچه بیشتر، تأثیرگذار بسزایی داشتند و نقش آنها اگر سنگین‌تر و دردناک‌تر از نقش مجاهدان نباشد، کمتر نیز نبوده است.

صفری با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران تحولی عظیم بود که با مشارکت زنان هرگز به مقصد خود نمی‌رسید، می‌افزاید: وضعیت زنان در عرصه‌های مختلف از جمله عرصه‌های آموزشی، پزشکی، مدیریتی، هنر و ورزش پس از انقلاب اسلامی ایران، قابل قیاس با دوران پیش از این انقلاب شکوهمند نیست و آمارهای موجود، به وضوح تفاوت چشمگیر این شاخص‌ها را به تصویر می‌کشد.

اسطوره‌های فداکاری و شجاعت در مسیر درخشش انقلاب اسلامی ایران

در الگوی سوم زن، یک زن در عین حفظ ویژگی‌های ذاتی خود، در عرصه اجتماع حاضر می‌شود

مهدیه منافی، پژوهشگر حوزه زنان و خانواده و مسئول پایگاه علمی-تحلیلی مومنات ضمن تبریک فرارسیدن سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه یکی از موضوعات مورد تاکید، الگوی سوم زن است، به خبرنگار ایمنا می‌گوید: در الگوی سوم زن، شاخص‌هایی از سمت مقام معظم رهبری برای زن الگوی سوم مطرح شده است و پیش از آن نیز به الگوی زن شرقی و غربی اشاره می‌شود.

وی می‌افزاید: الگوی زن شرقی، زنی است که از اجتماع حذف شده است، انفعال دارد، فعالیت اجتماعی ندارد و تنها نقش‌های او در خانواده و خانه تعریف شده است و در مقابل، الگوی زن غربی، زنی است که بیشتر توسط ویژگی‌های جسمی شناخته شده است و در نفی این دو الگو، الگوی سوم زن با ساحت‌های مختلف از جمله ساحت فردی، خانواده، جهاد اجتماعی و جهاد امر به معروف و نهی از منکر مطرح می‌شود.

پژوهشگر حوزه زنان و خانواده و مسئول پایگاه علمی-تحلیلی مومنات با بیان اینکه در الگوی سوم زن، یک زن تمام ویژگی‌های زنانه اعم از احساس و لطافت خود را حذف نمی‌کند و در عین حفظ ویژگی‌های ذاتی خود، در عرصه اجتماع حاضر می‌شود، تصریح می‌کند: پیش از انقلاب اسلامی ایران، با الگوی زن سنتی که نقش اجتماعی برای تو تعریف نشده بود روبه‌رو بودیم و ظواهر الگوی زن غربی نیز در جامعه ایران بروز کرده بود تا زنان در ظاهر، مشابه زنان غربی باشند و این موضوع به مرور در سبک زندگی آنها نیز ورود کند.

نگاه توحیدی امام خمینی (ره) در نفی دو الگوی زن شرقی و غربی / با به میدان آمدن زن، تمام اعضای خانواده به میدان می‌آیند

منافی با اشاره به نگاه توحیدی امام خمینی (ره) در نفی دو الگوی زن شرقی و غربی ادامه می‌دهد: حضرت امام خمینی (ره) زنی را معرفی کردند که با داشتن تمام ویژگی‌های زنانه، حفظ نقش در خانواده و ارتباط با خدا، به جهاد اجتماعی و امرربه معروف و نهی از منکر می‌پردازد و اعتقاد امام خمینی (ره) بر این بوده که با به میدان آمدن زن، تمام اعضای خانواده به میدان می‌آیند.

وی با بیان اینکه ساحت اختصاصی قدرت برای یک زن، قدرت نرم است، می‌گوید: ساحت قدرت زن از نظر جنبه حیات‌ساز، ساحتی بود که امام خمینی (ره) به آن اعتقاد داشتند و آن را مطرح کردند و امام خمینی (ره) با تشکیل جمهوری اسلامی ایران، بستری را فراهم کردند که خروجی آن زنی بشود که از قدرت خدادادی خود از جهت زندگی‌بخشی استفاده کند و این موضوع را در تمام جامعه تسری دهد.

اسطوره‌های فداکاری و شجاعت در مسیر درخشش انقلاب اسلامی ایران

زنان انقلابی با فداکاری‌ها و تلاش‌های خود، نمونه‌ای از ایثار و استقامت ارائه دادند که می‌تواند برای نسل‌های جدید الهام‌بخش باشد و اهمیت الگوگیری از این زنان در تربیت نسل‌های جدید و پرورش ارزش‌های اسلامی و انقلابی، بر هیچ‌کس پوشیده نیست.

نقش زنان در انقلاب اسلامی ایران نشان‌دهنده اراده، استقامت و فداکاری زنان ایرانی است و این نقش‌ها و تلاش‌ها، همیشه در تاریخ ایران به یاد خواهند ماند و زنان انقلابی می‌توانند الگویی برای همه نسل‌ها باشند و با تحمل سختی‌ها و فداکاری‌های بی‌نظیر، به خوبی نشان دادند که می‌توانند در هر زمینه‌ای پیشرو و تأثیرگذار باشند.

کد خبر 838711

برچسب‌ها