افزایش ۲۸ درصدی عوارض ساختمانی در اراک

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک گفت: میانگین نرخ افزایش صدور پروانه‌های ساختمانی ۲۸ درصد درنظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی‌، عباس خسروانی عصر امروز _دوشنبه پانزدهم بهمن_ در یکصد و هفتادمین جلسه صحن علنی شورا اظهار کرد: یکی از وظایف اصلی شورا بررسی دفترچه عوارض و بهای خدمات است، در سال‌جاری با مشارکت اعضای شورا و کارشناسان شهرداری اراک واحد درآمد دفترچه به موقع به شورا ارسال شد و اعضای شورا با نظرات کارشناسی خود دفترچه را به تصویب رساندند.

وی افزود: امید می‌رود هر سال دفترچه عوارض به نقطه مطلوب خود نزدیک شود و با بررسی علمی بتوانیم این دفترچه را هوشمند کنیم تا به عدالت نزدیک باشد.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک گفت: مهمترین رویکرد شورا در بررسی دفترچه عوارض رعایت اصل عدالت و رعایت حال اقتصادی مردم و کسب‌وکار در شهر اراک با نگاه به رونق ساخت مسکن صورت گرفته است.

خسروانی ادامه داد: سقف افزایش بهای خدمات و عوارض طبق قانون میزان تورم در نظر گرفته شده است، با بررسی‌های صورت گرفته نرخ افزایش در بخش عوارض بسیار کمتر از نرخ تورم اعلامی دولت در نظر گرفته شده است.

وی عنوان کرد: در موضوع عوارض ساخت‌وساز که مهمترین بخش دفترچه محسوب می‌شود، میانگین نرخ افزایش صدور پروانه‌های ساختمانی ۲۸ درصد در نظر گرفته شده است.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک با بیان اینکه این نرخ هشت درصد کمتر از نرخ تورم در نظر گرفته شده است گفت: این یک پیام از طرف شوراست که سهم خود را برای رونق ساخت‌وساز مسکن در اراک ایفا کرده است.

خسروانی اظهار کرد: سهم پروانه‌های ساختمانی در قیمت تمام شده مسکن بسیار ناچیز است و علت اصلی گرانی مسکن در اراک به بخش ارزش بالای زمین و محدودیت تراکم برمی‌گردد.

وی ادامه داد: در راستای کاهش هزینه‌های ساخت مسکن باید بخش‌های دولتی و غیردولتی هم سهم خود را همچون بیمه و مالیات و سایر هزینه پرداختی توسط سازندگان پرداخته و نقش خود را ایفا کنند.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک عنوان کرد: نرخ افزایش صدور پروانه‌های ساختمانی در سال ۱۴۰۴ نسبت به سال ۱۴۰۳، ۲۸ درصد افزایش پیدا کرده است.

خسروانی ادامه داد: درصد افزایش صدور پروانه‌های ساختمانی در سه منطقه گران متوسط و ارزان شهر اراک ۲۸ درصد در نظر گرفته شده است.

وی اضافه کرد: اعطای ۵۰۰ متر مجوز تجاری در پیرامون و اطراف مساجد یکی از امتیازات دفترچه عوارض است که با این اقدام مساجد را در پرداخت هزینه‌هایشان یاری می‌کند.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک با بیان اینکه در معبر ۲۴ متری که از منظر ترافیکی بسیار حائز اهمیت است، به ازای هر ۵۰ متر عقب نشینی ۲۵ متر تجاری اعطا می‌شود، افزود: یکی از نکات ارزشمند در نظر گرفته شده در دفترچه عوارض تخفیف ۵۰ درصدی عوارض کاربری‌های تفریحی و توریستی در حریم شهر و ۷۰ درصدی در محدوده شهر است.

خسروانی تصریح کرد: در تبصره ویژه ایجاد شده در این خصوص، هتل‌ها و بوم گردی‌ها در اراک ضریب محاسبه آن صفر در نظر گرفته شده است و یکی از سیاست‌های مهم مدیریت شهری در راستای تشویق به کاربری‌های توریستی رفاهی و تفریحی و بوم‌گردی در شهر اراک است.

وی عنوان کرد: همچنین مجتمع‌های خیریه‌ای در محدوده شهر اراک که خیرساز باشند، به استثنای مسکونی و تجاری یعنی کاربری‌های درمانی و سایر موارد را تا تراکم مجاز آنها مشمول یک چهارم عوارض خواهند بود.

سخنگوی شورای اسلامی کلان‌شهر اراک ادامه داد: موضوع حق مشرفیت که در طرح‌های عمرانی به عنوان یک چالش مدنظر بود، نشئت گرفته از قانون جدید در این خصوص است، در دفترچه سال آینده از ۴۰ درصد به ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده و حق دسترسی از حداقل یک متر به حداقل دو متر افزایش پیدا کرده است.

خسروانی گفت: در راستای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در شهر اراک در دفترچه سال ۱۴۰۴ برای مستحدثاتی که در ساختمان‌ها در راستای تأمین انرژی‌های پاک صورت می‌گیرد، با ضریب صفر در نظر گرفته می‌شود تا یک تشویق بسیار خوبی باشد برای سازندگان به‌گونه‌ای که ساختمان‌ها را مجهز به انرژی‌های پاک کنند.

وی با بیان اینکه در بخش بهای خدمات عوارض قطع اشجار ۲۰ درصد افزایش در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: عوارض اجرای طرح‌های ترافیکی ۳۵ درصد، بهای خدمات کارشناسی و بازدید از محل ۳۵ درصد، بهای خدمات تمدید پروانه شرکت‌های حمل‌ونقل ۲۰ درصد، بهای خدمات پارکینگ‌های عمومی ۲۰ درصد، بهای خدمات آرامستان ۲۰ درصد، بهای خدمات سازمان عمران و بازآفرینی ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اراک افزود: همچنین بهای خدمات سازمان سیما منظر و فضای سبز میانگین ۳۰ درصد، تعرفه بهای خدمات کشتارگاه صنعتی شهرداری اراک ۳۵ درصد، بهای خدمات پسماند ۲۰ درصد، بهای خدمات تبصره ۱۱ ماده ۱۰۰ که همان تخلفات ساختمانی است، ۳۰ درصد نسبت به سال‌جاری افزایش پیدا می‌کند.

کد خبر 836353

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۶
    0 0
    زمین های قنات را تعیین تکلیف کنید
  • مسعود IR ۱۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
    0 0
    آقای خسروانی به دادساخت وسازتوشهرمون برسید ،چراسرمایه گذاران وسازندگان تمایلی به کاردراراک ندارند ،دربهترین مناطق اراک تراکم راکردید ۴ طبقه ،خوب مشکل همینجاست