حسین علی حاجی دلیگانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در تهران درباره جایگزینی بخاریهای فرسوده با بخاریهای هرمتیک، اظهار کرد: در شرایط کنونی که کشور با بحران ناترازی جدی روبهرو است، یکی از راهکارهایی که برای کاهش مصرف انرژی مطرح شده، تعویض بخاریهای قدیمی با بخاریهای هرمتیک است.
وی افزود: این طرح میتواند تا یک میلیون مترمکعب صرفهجویی در مصرف گاز ایجاد کند، اما برای تحقق آن نیاز به برنامهریزی دقیق و همکاری بین دولت و بخش خصوصی دارد.
نایب رئیس دوم کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اینکه دولت و بخش خصوصی در این حوزه سرمایهگذاری کنند، ضروری است، اما نکته مهم این است که باید جذابیتهای لازم برای این تغییرات به وجود آید، چراکه بدون جذابیت هیچ برنامهای نمیتواند به طور مؤثر اجرا شود و باید شرایطی فراهم شود که تولیدکنندگان و مصرفکنندگان خود به سمت استفاده از بخاریهای هرمتیک سوق پیدا کنند.
حاجی دلیگانی تصریح کرد: ایجاد جذابیت به معنای تضمین ثبات تصمیمات است، هیچ چیزی به اندازه ثبات تصمیمات نمیتواند اعتماد عمومی را جلب کند و اگر مردم و بخشهای خصوصی احساس کنند که تصمیمات در بلندمدت ثابت خواهند ماند، انگیزه بیشتری برای سرمایهگذاری و مشارکت در این طرح خواهند داشت، اما در حال حاضر بسیاری از افراد به دلیل تغییرات مکرر تصمیمات، از سرمایهگذاری در این حوزه خودداری میکنند.
وی با اشاره به نقش دولت در ایجاد این جذابیتها، گفت: دولت باید با تضمینهای لازم اعتماد عمومی را جلب کند، اگر دولت توانایی سرمایهگذاری در این بخش را نداشته باشد، باید شرایطی را فراهم کند تا افرادی که سرمایه دارند با اطمینان خاطر وارد این عرصه شوند و در آن سرمایهگذاری کنند.
نماینده مردم برخوار، شاهینشهر و میمه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این کار میتواند به تحقق اهداف طرح جایگزینی بخاریهای هرمتیک و صرفهجویی در مصرف گاز کمک زیادی کند.
نایب رئیس دوم کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در نهایت، برای تحقق این طرح و سایر برنامههای مشابه، باید به سرمایهگذاران اعتماد داده شود و موانع موجود از سر راه آنها برداشته شود. اینگونه است که میتوانیم به اهداف بلندمدت خود در زمینه صرفهجویی در مصرف انرژی و کاهش وابستگی به منابع خارجی دست یابیم.
نظر شما