به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، ماه رجب از آغاز تا پایانش سرشار از اتفاقات و لحظات خوب و معنوی و فرصتی ویژه و خاص برای همه است تا با خدای خود خلوت و قلب و روح خود را برای ماه مهمانی خدا آماده کنند.
از تولد شاه نجف، پدر عاشقان اهل بیت امام علی (ع) گرفته تا تولد امام جواد (ع)، ایام ویژه اعتکاف، شب آرزوها و مبعث پدر امت مسلمان حضرت محمد (ص)، ماه رجب را یکی از شادترین ماههای سال کرده است.
اعمال خاص این ماه، قلب و روح آدمی را از هرگونه غبار غرور و تکبر پاک میکند و در کنار آن با روزهای مبارکی که دارد باعث شادی و نشاط در جامعه میشود.
مبعث جلوه وفاق شیعه و سنی
مبعث پیامبر اسلام (ص) یکی از روزهای سرشار از شادی است که هر ساله مردم مسلمان سرتاسر جهان این روز را جشن میگیرند.
خراسانشمالی نیز که از دیرینه قومیتهای مختلف را با وحدت و همدلی در کنار یکدیگر پرورش داده است، با وفاقی مثالزدنی از شیعه و سنی به میزبانی جشن مبعث پیامبر مهربانیها میرود.
۲۷ رجب، روزی که در دل غار حرا نوری جاودانه بر عالم تاریک جهل و گمراهی آن زمان تابید و محمد امین (ص) به پیامبری مبعوث شد، این آغاز رسالتی همراه با دشواریها و دشمنیهای فراوان بود که به جنگ بت پرستی و جهل رفت.
پیامبر اکرم مأمور به رهبری مردم به سمت حق تعالی شد و از آن زمان تاکنون زیر پرچم توحید، وحدت و همدلیای که ایشان در جهان اسلام برافراشتند، شیعه و سنی در کنار هم متحدانه ایستادهاند.
امروز جشنی معنوی برای همه برادران و خواهران مسلمان است و در کنار نشاطی که دارد، پیامآور صلح و وحدت جامعه اسلام برای دنیاست.
وارد هر محلهای که میشوم آذینبندی شده و عطر اسپند فضای کوچه را پر کرده است.
صدای دلنشین اذان پخش میشود و آرامشی محض به جانم مینشیند، چشمانم را میبندم تا با تمام وجود این آرامش را حس کنم.
حال و هوای شهر امروز شادی وصف ناشدنی دارد و مردم به یمن مبعث پیامبر مهربانیها، بساط شربت و شیرینی را برپا کردهاند.
اخلاق نیکو و مهربانی پیامبر گویا در این روز بیش از هر روز دیگری در دل و جان مردم رخ نمایی میکند و تکاپویی در مردم راه میاندازد که آنها نیز مهربانی را با هر روشی که بلد هستند به یکدیگر نشان دهند، حالا میخواهد مهمانی و شیرینی دادن باشد یا برگزار کردن جشنهای کوچک در محلهها.
جشن وحدت و دوستی
سری به محله ترکمننشین شهرمان میزنم، حال و هوای آنجا چیزی از محلههای دیگر کم ندارد؛ پیامبر راهنمای امت مسلمان است و به همین دلیل اهل تسنن نیز این روز را به روش خاصی جشن میگیرند.
چشمم به آخوند مرادی میخورد، قبلاً بارها در موضوعات مختلف با او گفتوگو داشتهام، با لبخند گرمی به استقبال من میآید و میگوید: امروز جشن دوستی و وحدت ماست، پیامبر برای همه انسانها رحمت بوده، چه شیعه و چه سنی.
از من دعوت میکند تا به جشنی که در محله آنها برگزار شده است سری بزنم؛ فرشی بزرگ در اتاق مهمان پهن کردهاند و روی سفره هر نوع شکلات و شیرینی که فکرش را بکنید گذاشتهاند.
همه باهم شروع به خواندن شعری میکنند، از آخوند مرادی درباره شعر میپرسم، میگوید: این شعر از قدیم به ما رسیده است و پدرانمان با این شعر عشق و ارادت خود را به پیامبر نشان میدادند.
نوای مولودی خوانی از سمت میدان شهید، میدان اصلی شهر بجنورد به گوشم میرسد، به سمت محل جشن میروم، کودکان با پرچمهای رنگارنگ در دست بالا و پایین میپرند و شادی میکنند، بزرگترها با دست زدن به ریتم مولودی خوانی آهنگی از شادی اضافه میکنند.
میراثی از جنس مهربانی، اخلاق نیکو و همدلی
پیرمردی که از رنگ سبز کلاهش مشخص است سید است جعبه شیرینیای به دست میگیرد و میان مردم پخش میکند.
چند پسر بچه بازیگوش به سمت جعبه میروند تا شیرینی بیشتر بردارند و پیرمرد با لبخندی مهربان به آنها نگاه میکند و اثری از عصبانی شدن نیست؛ راست میگویند که آدمها شبیه به کسی که دوست دارند میشوند، نمیشود پیامبر را دوست داشت و شبیه او با مهربانی و صبر رفتار نکرد.
در میان جمعیت مادر شهیدی را میبینم که قبلاً با او مصاحبه کردهام، عکس فرزند شهیدش را به دست دارد و با لبخند در تماشای جشن ایستاده است.
به سراغش میروم و از او درباره حضورش همراه با عکس پسرش میپرسم، در جواب به من میگوید: پسرم علاقه زیادی به پیامبر داشت و همیشه سعی میکرد رفتارهایش را مثل او کند، با همه مهربان بود، امشب احساس کردم خیلی جایش خالیست و دوست داشتم کنارم بود تا با او به جشن بیایم.
جلوتر یکی از خانوادههای بجنوردی را میبینم، زوج جوانی که در آستانه ۳۰ سالگی خداوند چهار فرزند قد و نیم قد به آنها هدیه داده است، به سمتشان میروم و از حس و حالشان میپرسم.
پدر خانواده میگوید: امشب همراه با فرزندانم به جشن آمدهام که همیشه بخاطر داشته باشند دین ما، دین سرشار از شادیها و جشنهای حلال است.
مادر خانواده هم میگوید: میخواهم جلوه همدلی و وحدت بین مسلمانان را به فرزندانم نشان دهم.
همه در پناه پرچم وحدت اسلامی
امشب، جشن مبعث، برای من و همه مسلمانان تنها یک جشن نبود، بلکه جلوهای از وحدت، صلح، دوستی و محبت به ارث رسیده از پیامبر اسلام بود، درسی اخلاقی که میراث پدر امت برای فرزندانش شده و همچون پرچمی استوار همه را در پناه خود جای داده است.
نظر شما