برگزاری سومین نشست تجربه‌نوردی فرهنگی در اصفهان

معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: سومین نشست تجربه‌نوردی فرهنگی ویژه مسئولان و اعضای مساجد، فعالین فرهنگی، اجتماعی و تشکل‌های مردمی در خانه خلاقیت سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، روح‌الله فرشادفر در نشست تجربه‌نوردی فرهنگی اظهار کرد: سومین نشست تجربه‌نوردی فرهنگی ویژه مسئولین و اعضای مساجد، فعالین فرهنگی، اجتماعی و تشکل‌های مردمی در خانه خلاقیت برگزار شد.

وی افزود: این نشست که با راهبری و ارائه اسماً آقابابائیان، رتبه برتر رویداد ملی رشد آوند و مشاور و فعال حوزه کودک و نوجوان برگزار شد، با استقبال و مشارکت خوب کنشگران مساجد رو به رو شد که در زمینه جذب کودکان و نوجوانان به مساجد، طرح‌هایی نیز ارائه گردید.

راهبر نشست و مشاور و فعال حوزه کودک و نوجوان نیز در این نشست خطاب به مشارکت‌کنندگان اظهار کرد: درگذشته مساجد، جایگاه ویژه‌ای دربین مردم داشته که امور دینی، عبادی و تعلیم و تربیت نیز در آن‌جا بیشتر رواج داشت، اما امروزه مساجد جایگاه گذشته خود را از دست داده است و تعداد کم‌تری از نوجوانان در مسجد حضور پیدا می‌کنند که این موضوع خود به نوعی برای مساجد چالش به حساب می‌آید.

وی با اشاره به فعالیت‌های امروزه کودکان و نوجوانان افزود: اعتکاف‌های برگزار شده گذشته ثابت کرد که باوجود فضاهای مجازی و تهدیدهای موجود برای نسل آینده‌ساز، همچنان بازگشت نوجوانان به سمت مسجد هست.

آقابابائیان ضمن ارائه راهکارهای جذب نوجوان به مسجد و با اشاره به تجربیات گذشته خود ادامه داد: در ابتدایی‌ترین فعالیت، یک مهد کوچک برای بچه‌ها در مسجد ایجاد کردیم و با تک تک مادرها برای تبلیغ چهره به چهره وارد گفت و گو شدم؛ بازخورد ما ۲ نفر بود، اما ناامید نشدم و فعالیت را ادامه دادم که همین موضوع موجب شد یکی از همان دونفری که جذب شده بودند، امسال به عنوان نوجوان فعال و برتر با صدا و سیما مصاحبه کند.

این مشاور و فعال حوزه کودک و نوجوان تصریح کرد: در مسجد زمانی را برای سرگرمی کودکان و نوجوانان درنظر گرفتیم و تلاش کردیم که به آنان عزت بدهیم که نتیجه آن، بعد از چهار هفته دونفر را به چهار نفر و هر هفته دیگر بدون تبلیغ تعداد بچه‌ها را بیشتر کرد و مخاطب جدیدی از نوجوان را به مسجد دعوت نمود.

وی بیان کرد: یکی دیگر از شیوه‌های نوینی که می‌توانیم نوجوانان را به مسجد جذب کنیم، مشارکت مدارس با مسجد است، در این زمینه نیز ما وارد تک تک مدارس شدیم و با مدیران آنان صحبت کردیم و به آنان پیشنهاد دادیم که مراسم مختلف و جلسات مدرسه را داخل مسجد برگزار کنند تا با پشتیبانی ما نیز همراه باشد و اینگونه مخاطب مسجد بیشتر شود.

آقابابائیان درباره برگزاری دوره‌های آموزشی در مساجد با هدف جذب دانش‌آموزان نیز تصریح کرد: برای جذب دانش‌آموزان مدارس نیز، کلاس‌های تقویتی آموزشی را در محیط امن و شاد برای نوجوانان با همکاری مدارس برگزار کردیم که رایگان بود.

وی در ادامه افزود: نوجوانانی که پوشش مناسبی هم نداشتند، به جای تذکر به آن‌ها، تلاش کردیم رفتار خود را به‌گونه‌ای تطبیق بدهیم که ذهنیت آنان نسبت به مسجد، شاکله بهتری پیدا کند چراکه توانستیم با رفتار مناسب خود شاهد پوشش بهتری از همان نوجوان در مسجد باشیم. درواقع نوجوان وقتی متحول می‌شود، باید اولین جای امنی که به آن پناه می‌آورد مسجد و مربی مسجد باشد.

این مشاور و فعال حوزه کودک و نوجوان گفت: بعد از آن‌که نوجوانان جذب مسجد شدند، دیگر وقت آن رسیده بود که آرام آرام به آنان محتوای مذهبی را آموزش بدهیم چراکه نمی‌توان قاطعانه و با بایدها و نبایدها با نسل نوجوان برخورد کرد، بلکه برای تأثیرگذاری بر آنان باید غیرمستقیم و به صورت مستمر و مداوم این کار را انجام دهیم.

وی خاطرنشان کرد: در ادامه فرایند جذب کودکان و نوجوانان، تلاش کنید جشن‌های بزرگ در محله برگزار کنید تا مسجد برای بچه‌ای که همراه با اولیای خود می‌آید با شور و نشاط همراه شود تا بچه‌ها برای آمدن به مسجد ذوق و شوق داشته باشند.

آقابابائیان بیان کرد: طرحی را تحت عنوان «عالیجناب» در یکی از مساجد نجف‌آباد برگزار کردیم که در آن نوجوانان احترام به خالق، خلق، خلقت و خود را می‌آموزند، اما در ابتدای امر، دغدغه بچه‌ها را کشف کردیم و همینطور چون باید مساجد فعالیت علمی داشته باشد نیز، ما در راستای طرح عالیجناب، دانش‌آموزان به پژوهسرا بردیم و به واسطه میکروسکوپ و وجود سلول‌ها، عیناً به خدا و خلقت خدا اشاره کردیم.

وی افزود: طرح دیگری به نام «فقط برای یک سیب» وجود دارد که در این طرح نوجوانان در قالب طنز به یک‌سری از احکام شرعی واقف و آگاه می‌شوند؛ همینطور این طرح باعث شد تا بچه‌ها به طور مستمر به سمت مسجد کشش پیدا کنند.

کد خبر 833653

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.