به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، حیدر داوودیان عصر امروز _یکشنبه هفتم بهمن_ در دیدار با نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تأمین آب آشامیدنی و کشاورزی از آبهای سطحی مهمترین برنامه این دستگاه برای پیشگیری از آسیبهای برداشت آب از آبهای زیرزمینی است، اظهار کرد: با توجه به اینکه بابلسر و فریدونکنار از مناطق مهم کشاورزی مازندران محسوب میشوند و نقش مهمی در تولید برنج کشور دارند، اجرای طرحهای تأمین آب مورد نیاز کشتزارها در این منطقه از اولویتهای شرکت آب منطقهای مازندران است.
وی اشاره به وجود نزدیک به ۱۱ هزار حلقه چاه در شهرستانهای فریدونکنار و بابلسر افزود: بر اساس آمارهای ثبت شده هفتهزار و ۳۹ حلقه چاه در شهرستان بابلسر و سه هزار و ۸۷۳ حلقه چاه در شهرستان فریدونکنار وجود دارد که عمده این چاهها مربوط به بخش کشاورزی هستند.
مدیرعامل آب منطقهای مازندران یکی از راههای پیشگیری از افزایش برداشت آبهای زیرزمینی در مازندران را، لایروبی و بهسازی آببندانها به عنوان سازههای بومی تأمین آب بیان کرد و گفت: در فریدونکنار و بابلسر نیز تعداد قابل توجهی از این آببندانها وجود دارد.
داودیان با بیان اینکه ۹۱ قطعه آببندان با مساحت مجموع دو هزار و ۳۲۴ هکتار و حجم آبگیری حدود ۵۸ میلیون مترمکعب در شهرستانهای بابلسر و فریدونکنار وجود دارد، مطرح کرد: ۴۵ آببندان با مساحت یکهزار و ۶۸۲.۵ هکتار و حجم مجموع ۴۰.۷ میلیون مترمکعب در بابلسر و ۴۶ آببندان نیز با مساحت ۶۴۲ هکتار و حجم مجموع ۱۷.۲۷ میلیون مترمکعب در فریدونکنار وجود دارد که با بهسازی و لایروبی این آببندانها میتوان کارایی آنها را برای تأمین آب کشاورزی این دو شهرستان ارتقا داد.
وی با اشاره به همراهی و نقش نمایندگان مجلس در کمک به پیگیری برای تأمین اعتبارات مورد نیاز اجرای طرحها، یادآور شد: شرکت آب منطقهای مازندران همراه با سازمان جهاد کشاورزی لایروبی و ساماندهی برخی از آببندانها در مازندران را طی سالهای اخیر آغاز کرده که این روند همچنان ادامه دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران ادامه داد: در این دو شهرستان نیز امکان بهسازی و لایروبی تعدادی از آببندانها وجود دارد که در صورت تأمین اعتبار مورد نیاز میتوان عملیات اجرای آنها را آغاز کرد.
وی به بهرهمندی شهروندان بابلسر از آب آشامیدنی مجتمع آبرسانی شهرهای گروه الف اشاره کرد و گفت: با اجرای ۸۰ کیلومتر از خط انتقال ۹۰ کیلومتری طرح آبرسانی به شهرهای گروه الف، در حال حاضر شهروندان شهرهای بابل، امیرکلا، هادیشهر و بابلسر از آب سالم و بهداشتی تصفیه شده سد البرز در تصفیهخانه بابل بهرهمند شدهاند و عملیات اجرایی خط انتقال بابلسر-فریدونکنار به عنوان آخرین قطعه از این طرح آبرسانی هم در حال انجام است.
داودیان با اعلام بر اینکه برای تکمیل این خط انتقال نیازمند تأمین و تخصیص اعتبار هستیم که همراهی نمایندگان مجلس در این مسیر سرعت تحقق اهدافمان را بیشتر میکند، بیان کرد: عملیات اجرای خط انتقال با وجود بدهکاری چهار هزار میلیارد ریالی به پیمانکار طرح همچنان در حال انجام است و در صورت تأمین اعتبار امکان اینکه بتوانیم طرح را در شش ماه تکمیل کنیم وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران با اشاره بر اینکه امسال برای اجرای این طرح دو هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال مصوبه داشتیم که حدود یکهزار میلیارد ریال آن تخصیص یافت و برای باقی اعتبارات به دنبال دریافت اوراق مرابحه هستیم، افزود: درخواستمان هم در این زمینه برداشتن سقف اوراق مرابحه است تا با تخصیص اعتبار سرعت اجرای عملیات افزایش یابد.
داودیان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر بخشی از آب آشامیدنی مورد نیاز شهرستان فریدونکنار از چاهها تأمین میشود، با تکمیل این خط انتقال علاوه بر اینکه شهروندان از آب سالم و بهداشتی و با کیفیتتری بهرهمند میشوند، برداشت از آبهای زیرزمینی برای تأمین آب آشامیدنی هم کاهش مییابد که این امر به حفظ سفرههای آب زیرزمینی ما و جلوگیری از آسیبهای زیستمحیطی در درازمدت کمک میکند.
نظر شما