نقشه‌برداری با دستگاه اسکنر لیزری برای نخستین بار در یکی از غارهای کشور

مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برای نخستین بار در کشور نقشه‌برداری غار دمه واقع در پارک ملی موته اصفهان با استفاده از دستگاه اسکنر لیزری سه بعدی (لیدار) انجام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از محیط زیست، محمدرضا اشرف‌زاده اظهار کرد: برای نخستین بار نقشه‌برداری یکی از غارهای کشور با استفاده از دستگاه اسکنر لیزری سه بعدی (لیدار) FJD Trion P۱ انجام شد، در این نقشه‌برداری تخصصی که در هر دو سانتی‌متر یک برداشت داده انجام شد، بیش از ۱۵ گیگابایت اطلاعات فیزیکی از غار دمه واقع در پارک ملی موته اصفهان جمع‌آوری شد و ابر نقاط شکل گرفت، این در حالی است که تاکنون نقشه‌برداری از غارها با استفاده از ابزارهایی مانند متر، قطب‌نما و شیب‌سنج و متر لیزری و به صورت دو بعدی انجام شده است.

وی افزود: پس از پردازش داده‌های اسکن سه‌بعدی و بررسی‌های تکمیلی شامل شرایط زیستی، اجتماعی، زمین‌شناسی، باستان‌شناسی و سایر شاخص‌های مؤثر، درجه‌بندی حفاظتی این غار در کارگروه ملی غارشناسی کشور انجام می‌شود.

مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: امید است با تعامل و همکاری نزدیک بین دستگاهی به‌ویژه استفاده از ظرفیت بخش غیردولتی بتوان در مدیریت، حفاظت و بهره‌برداری از غارها به عنوان اکوسیستم‌های حساس و میراث طبیعی ارزشمند کشور گام مؤثری برداشت.

کد خبر 833537

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.