به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پاون، محمد الهداد با اشاره به سازوکارهای قانونی برای استخراج رمز ارز در کشور، اظهار کرد: تعداد قابل توجهی مجوز برای استخراج قانونی رمز ارز در کشور صادر شده و در حال حاضر مشغول فعالیت هستند، اما در روزهایی از سال که ما محدودیت در تأمین انرژی داریم، اولویت با صنایعی است که ایجاد اشتغال بیشتری دارند و کالا و خدمات ضروری ارائه میکنند، بنابراین این استخراجکنندگان در ماههای گرم و سرد سال تأمین برق نخواهند شد.
وی افزود: به تازگی دستورالعملی از سوی وزیر نیرو در خصوص تأمین برق مزارع استخراج رمز ارز با استفاده از نیروگاههای تجدیدپذیر ابلاغ شده که این امکان را فراهم میکند تا برق این مزارع در تمام طول سال بدون قطعی تأمین شود.
معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر تصریح کرد: نیروگاههای حرارتی ما در تمام طول سال و در ۲۴ ساعت شبانهروز تولید برق دارند، اما نیروگاههای تجدیدپذیر از جمله نیروگاههای خورشیدی در برخی از ساعات روز امکان تولید برق ندارند، بنابراین اگر مزارع استخراج رمز ارز اقدام به راهاندازی نیروگاه تجدیدپذیر کنند، این امکان را خواهند یافت که بر اساس ضریب تولید نیروگاه تجدیدپذیر، از برق دائم برخوردار شوند. به عنوان مثال اگر مزرعهای اقدام به احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی کند، میتواند معادل ۲ مگاوات برق دائمی در همه ساعات شبانه روز دریافت کند.
الهداد در خصوص استخراج کنندگان غیرمجاز رمز ارز نیز گفت: اگر کسی اقدام به استخراج غیرقانونی رمز ارز کند، با کنترل میزان برق مصرفی و نیز گزارشهای مردمی هم وطنانمان از طریق سامانه ۳۰۰۰۵۱۲۱ شناسایی خواهد شد و بعد از شناسایی با جرایم خاصی که در نظر گرفته شده، اعمال قانون میشود.
وی گفت: به تازگی اجازه داده شده که اگر کسی در خارج از محلهای تعیین شده، اقدام به نصب ماینر و استخراج غیرقانونی رمز ارز کرد، علاوه بر جرایم قبلی انشعاب برق آن نیز به طور دائم برچیده شود و واگذاری انشعاب جدید نیز منوط به شرایطی خواهد بود.
معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر خاطرنشان کرد: در چند ماه اخیر بیش از ۴۰ میلیارد ریال پاداش به هموطنانی که با گزارشهای خود زمینه شناسایی و جمعآوری ماینرهای غیرمجاز را فراهم کردهاند، پرداخت شده است.
نظر شما