به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، سیاره مریخ پنجشنبه -بیستوهفتم دی- در مقابل خورشید در آسمان قرار خواهد گرفت، در صورت فلکی جوزا بیشتر ساعات شب قابل مشاهده خواهد بود و حدود نیمه شب به وقت محلی به بالاترین نقطه خود در آسمان میرسد؛ سیاره مریخ در این زمان از آسمان اصفهان از ساعت ۱۷:۴۸ تا ۰۶:۴۳ قابل مشاهده خواهد بود، به طوری که ساعت ۱۷:۴۸ حدود هفت درجه بالاتر از افق شمال شرقی شما قرار میگیرد، سپس ساعت ۰۰:۱۶ به میزان ۸۲ درجه بالاتر از افق جنوبی شما واقع میشود و ساعت ۰۶:۴۳ نیز از دسترس خارج میشود.
تقریباً در همین زمان، سیاره مریخ از نزدیکترین فاصله از زمین عبور میکند و در درخشانترین حالت خود در آسمان قرار میگیرد؛ زمانی که سیاره مریخ مقابل خورشید در آسمان قرار میگیرد، زمین از بین سیاره مریخ و خورشید عبور میکند؛ سیاره مریخ در این شرایط بیشتر شب با استفاده از یک تلسکوپ قابل رصد است.
در لحظه تقابل خورشیدی، سیاره مریخ در فاصله ۰.۶۴ واحد نجومی از خورشید قرار میگیرد، قطر آن ۱۴.۵ ثانیه قوسی خواهد بود و در قدر منفی ۱.۴ میدرخشد.
رصد خوشه ستارهای NGC
۲۴۵۱ خوشه ستارهای NGC 2451 پنجشنبه -بیستوهفتم دی- حدود نیمهشب به وقت محلی به بالاترین نقطه خود در آسمان میرسد و عصر روزهای بعدی هر روز چهار دقیقه زودتر به اوج خود میرسد؛ رصد این پدیده از اصفهان دشوار است، زیرا ۱۹ درجه بالاتر از افق نمیرود؛ این خوشه ستارهای از ساعت ۲۲:۲۵ تا ۰۱:۴۶ قابل رصد است، به طوری که ساعت ۲۲:۲۵ حدود ۱۵ درجه بالاتر از افق جنوبی شما واقع میشود، سپس ساعت ۰۰:۰۶ نیز ۱۹ درجه بالاتر از افق جنوبی شما قرار میگیرد و ساعت ۰۱:۴۶ از دسترس خارج میشود.
رصد خوشه ستارهای NGC 2451 از زاویه ۳۷ درجه و ۵۸ دقیقهای از نیمکره جنوبی قابل رصد است، این جرم آسمانی در قدر ۲.۸ با چشم غیرمسلح قابل رصد است، اما با استفاده از دوربین دوچشمی بهتر مشاهده میشود.
نظر شما