عقب گرد چند پله‌ای بورس در هفته رونق معاملات

در هفته‌ای که عرضه سهام از سوی سهام‌داران بار دیگر شدت گرفت و برایند معاملات، هر دو نماگر بازار را نزولی کرد، ارزش و حجم معاملات عددهای مناسبی ثبت کردند که نشان می‌دهد بازار هنوز برای گروه زیادی از سرمایه‌گذاران جذاب است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار سهام هفته سوم دی را با ثبت بازدهی مثبت شاخص کل به پایان رساند و شاخص هم‌وزن نیز در همین مسیر، بازدهی افزایشی داشت بر این اساس بازار سهام در هفته گذشته با تقاضای مناسبی روبه‌رو بود.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کردند که در هفته پایانی دی نیز روزهای پررونق بورس ادامه داشته باشد و تصمیماتی برای تقویت روند صعودی بورس اجرا شود در حالی که معاملات بازار سهام در هفته چهارم دی تحت تأثیر رشد قیمت دلار و جذابیت بازارهای سفته‌بازی با عرضه سهام‌داران همراه شد و این روند در کنار اخبار استیضاح وزیر اقتصاد، افت بازار را رقم زد و به‌دنبال آن بیش از ۳,۷۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.

جریان فروش سهام شتاب گرفت

نگاهی به آمار بازدهی بورس در هفته چهارم دی ۱۴۰۳ حکایت از آن دارد که دوباره عرضه سهام از سوی سهام‌داران شدت گرفت و برایند معاملات، هر دو نماگر بازار را نزولی کرد، به‌طوری که شاخص کل در مدت چهار روز کاری این هفته با کاهش ۲.۳۶ درصدی از تراز دو میلیون و ۹۴۴ هزار واحد در پایان هفته گذشته، به دو میلیون و ۸۶۶ هزار واحد در پایان بورس روز چهارشنبه رسید.

افت بازار در سهم‌های کوچک با شدت کمتری دیده شد و شاخص هم‌وزن در این هفته با کاهش ۱.۴۶ درصدی به تراز ۹۰۳ هزار واحدی رسید.

از سوی دیگر حجم معاملات خرد در این هفته رشد حدود ۶ درصدی پیدا کرد و در مدت چهار روز معاملاتی هفته چهارم دی‌، متوسط روزانه حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی به ۲۱.۹ میلیارد برگه سهم رسید، همچنین میانگین ارزش معاملات خرد نیز در این هفته افزایش پیدا کرد؛ به‌طوری که میانگین هفتگی این شاخص ۱۳ هزار و ۲۱۷ میلیارد تومان شد.

به‌دنبال جذابیت بازارهای سفته‌بازی و رشد ریسک‌های سرمایه‌گذاری در بورس، سهام‌داران در صف فروش سهام ایستادند و این روند خروج بیشتر از ۳.۷ همتی پول حقیقی را به‌دنبال داشته است.

عقب گرد چند پله‌ای بورس در هفته رونق معاملات

بازار هنوز برای گروه زیادی جذاب است

حمیدرضا جیهانی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با ایمنا اظهار کرد: بازار سرمایه برپایه پیش‌بینی فعالان اقتصادی از آینده است در دو ماه اخیر اخباری از طریق بخش‌های مختلف دولت درباره فضای کسب و کار و اقتصاد کشور مخابره شد از جمله موضوع بودجه سال آینده، نرخ حقوق مالکانه، بحث عوارض یا راه اندازی بازار ارز تجاری، ظرفیت‌های مختلفی بود که از نگاه سهام‌داران و فعالان بازار سرمایه اقدامات مثبتی به شمار می‌آید.

وی این اقدامات را در آینده بازار سهام مؤثر دانست و افزود: چنین تصمیماتی توانست سودهی نمادهای شرکت‌های فعال بورسی را افزایش دهد، زیرا حاشیه سود و مارجین این شرکت‌ها را افزایش می‌دهد و از طریق DPS سود سالیانه شامل حال سهام‌داران می‌شود.

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به ضرورت نگاه کلی به روند بازار در چند هفته اخیر خاطرنشان کرد: جریان‌های اخیر بازار سرمایه یک جریان کلی است که روندهای سینوسی و کسینوسی همیشگی بازار سرمایه را نشان می‌دهد به این معنا که در برخی روزها یا هفته‌ها بازار به سمت بالا و در دوره‌هایی در حالت ایستایی است و گاهی نیز اصلاحاتی را انجام می‌دهد.

جیهانی موضوع مهم در هفته جاری را ثبت عددهای مناسبی در ارزش و حجم معاملات دانست و ادامه داد: این موضوع نشان دهنده آن است که بازار هنوز برای عده زیادی جذاب است و در همین قیمت‌ها نیز خریدار وجود دارد به همین دلیل شاهد دست به دست شدن سهم‌ها هستیم که می‌تواند ظرفیت بسیار خوبی را برای آینده بازار ایجاد کند که انتظار رشدهای بیشتری را از آن داشته باشیم.

ادامه رشد بازار زیر سایه روند مثبت

وی با اشاره به اثرگذاری مستقیم و شدید موضوعات سیاسی بر بازار سرمایه تاکید کرد: این موضوعات که از آن‌ها به‌عنوان ریسک‌های سیستماتیک یاد می‌شود، هیچ‌گاه دست از سر بازارهای سرمایه بر نخواهند داشت، موضوعات و اخبار سیاسی از بازارهای پرعمقی همچون بورس‌های اروپا و آمریکا و چین گرفته تا حتی بازار کم‌عمق‌تر کشور ما بر فعالیت‌های کسب‌وکار اثر مستقیم دارند.

کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: فعالان اقتصادی همه این موارد را در کنار هم می‌بینند و بر اساس آن‌ها بازدهی دارایی‌های خود را پیش‌بینی و تحلیل می‌کنند بنابراین می‌توان گفت در صورتی که فضای سیاسی به روند مثبت و فضاهای تعاملی خود ادامه دهد، روند بازار نیز به نسبت مثبت یکی دو ماه اخیر خود به سمت سودآوری ادامه خواهد داد.

جیهانی درباره عرضه اولیه سهام برخی شرکت‌ها در بورس گفت: عرضه اولیه سهام شرکت‌ها با توجه به سیاست سازمان بورس با یک تخفیف قیمت‌گذاری و ارائه می‌شوند به همین دلیل سوددهی بسیار خوبی برای مخاطبان و سرمایه‌گذاران دارند که توصیه می‌کنیم بهویژه سرمایه‌داران خرد از عرضه‌های اولیه غفلت نکنند.

وی تصریح کرد: توصیه دوم این است که پس از ریختن صف خرید مرحله اول این سهم‌های عرضه اولیه، سهام‌دارانی که تحلیل بنیادی درباره آن سهم و شرکت و کسب‌وکار ندارند، از آن‌ها خارج شوند.

به گزارش ایمنا، به نظر می‌رسد که بازار سرمایه در هفته آینده منتظر یک محرک باشد. این محرک می‌تواند ناشی از تنش‌های سیاسی، توافقات یا تحولات اقتصادی باشد. به‌هرحال، بازار در شرایط بی‌وزنی است و تا زمانی که تغییری در نرخ دلار یا سیاست‌های پولی ایجاد نشود، این وضعیت ادامه خواهد داشت.

سرمایه‌گذاران نباید نگران ریزش شدید بازار باشند، چراکه نرخ دلار آزاد هنوز کاهش محسوسی نداشته و نرخ بهره نیز در همان سطح قبلی تثبیت‌شده است، بنابراین بازار سرمایه به‌طور احتمالی دچار افت شدید نخواهد شد.

کد خبر 830051

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.