به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی یزد، محمد قاسمپور در کمیسیون مشترک تسهیل تجارت و توسعه صادرات و کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی یزد که با محوریت تسهیل فرایند صادرات محصولات کشاورزی بهویژه پسته برگزار شد، اظهار کرد: ارزشگذاری گمرک متأثر از دادههایی است که همان صنف، مجموعه و وزارتخانه ذیربط آن در اختیار گمرک قرار میدهد.
وی با بیان اینکه هر دادهای از ذینفع قابل پذیرش است، ادامه داد: فرمهایی وجود دارد که اگر فعالان اعتراضی نسبت به ارز پسته دارند، از طریق آن میتوانند اعلام کنند.
مدیرکل گمرک استان یزد تصریح کرد: در بحث انبار نیز باید گفت یکی از آسانترین فرآیندها برای مجموعه گمرک، محصول پسته است و زمانی که محصول پلمب استاندارد دارد، گمرک دخالتی در آن ندارد.
قاسمپور بیان کرد: در حال حاضر موضوع نمونهگیری دوم به گمرک تحمیل شده که در همین راستا یا باید نمونهگیری گمرک را ملغی کنند و یا اینکه انبار تحت کلید گمرک داشته باشیم.
وی ادامه داد: علیرغم اینکه استان یزد از قطبهای تولید پسته کشور است اما ارزش صادراتی پسته در استان پایین است و این موضوع نیز باید پیگیری شود.
زهرا جعفری، سرپرست اداره کل استاندارد یزد نیز در این نشست اظهار کرد: در صورتیکه اداره استاندارد زنجیره را از ابتدای کاشت تا انبار کنترل کند و بر آن نظارت داشته باشد، در آخر فرایند نیز فرآورده خوبی برای صادرات خواهیم داشت.
وی گفت: از سوی دیگر در بحث تدوین استانداردهای بینالمللی که استانداردهای ملی بر مبنای آن نوشته میشود، میتوان از بخش خصوصی و فعالان حوزه کشاورزی و بهخصوص پسته نظرخواهی کرد تا بر اساس نظر و ایده صاحبنظران قوانین نوشته شود.
نظر شما