به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسمزاده امروز _چهارشنبه بیستوششم دی_ در برنامه رادیویی «بیواسطه با مردم» اظهار کرد: در راستای کاهش آلایندگیها، آلودگیهای شهری و بهینهسازی ناوگان حملونقل، از هفته آینده ۵۰ دستگاه تاکسی برقی در اصفهان آغاز بهکار خواهد کرد.
وی افزود: این اقدام گام نخست در مسیر نوسازی و ارتقای ناوگان تاکسیرانی اصفهان است و به مرور زمان، عمر ناوگان تاکسیرانی کاهش یافته و تاکسیهای جدید بهویژه برقی جایگزین خواهد شد که این تغییر میتواند تأثیر مثبتی در کاهش آلودگی ناشی از خودروها در سطح شهر داشته باشد.
شهردار اصفهان با اشاره به تجهیز اصفهان به ایستگاههای شارژ خودروهای برقی تاکید کرد: چندین مکان در نقاط مختلف شهر از جمله پل بزرگمهر، خیابان فرایبورگ و سایر اماکن در اختیار شهرداری برای این منظور پیشبینی شده است.
قاسمزاده گفت: ایستگاههای شارژ خودروهای برقی بهتدریج راهاندازی خواهد شد و تا هفته آینده تعدادی از آنها به بهرهبرداری میرسد؛ این ایستگاهها بهطور خاص برای پوشش نیاز تاکسیهای برقی جدید طراحی شده است.
وی ادامه داد: این اقدام میتواند نقش مؤثری در کاهش آلودگی و ارتقای کیفیت هوای کلانشهر اصفهان ایفا کند.
سوال شهروندان و پاسخ مسئولان
بخش دیگر این برنامه به پرسش شهروندان و پاسخ مدیران شهری اختصاص یافت.
جایگزینی و بهروزرسانی دستگاههای شارژ کارت اتوبوس در اصفهان
شهروند: خرابی دستگاه شارژ کارت اتوبوس در ایستگاه اتوبوس تندرو چهارراه نورباران و نبود باجههای جایگزین، مسافران را با مشکل مواجه کرده است؛ تقاضا داریم شهرداری برای رفع این مشکل اقدامی کند.
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: بر اساس تعهدات شرکت طرف قرارداد، ایستگاههای شارژ کارت اتوبوس باید بهصورت مرتب کنترل و در حالت آماده بهکار نگهداری شود که با این حال بهنظر میرسد این روند همواره بهطور کامل اجرا نشده است و در بعضی موارد اختلالاتی در عملکرد این ایستگاهها مشاهده شده است.
با این وجود، خبر امیدوارکنندهای در این زمینه وجود دارد؛ بهزودی شرایط بهگونهای پیش خواهد رفت که مردم بتوانند بهسادگی و با استفاده از تلفن همراه خود، کارتهای اتوبوس را شارژ کنند.
این تحول میتواند نیاز به ایستگاههای شارژ فیزیکی را به کلی از میان بردارد و گامی مؤثر در راستای تسهیل خدمات حملونقل عمومی به شمار میرود.
محمد فتحی، سرپرست اصفهان کارت شهرداری اصفهان: شهرداری اصفهان بهمنظور تسهیل استفاده شهروندان از خدمات حملونقل عمومی و بهروزرسانی زیرساختها، اقدام به جایگزینی دستگاههای قدیمی شارژ کارت اتوبوس کرده است.
این دستگاهها که «خودشارژ» نامیده میشود، از تکنولوژی قدیمی برخوردار بوده و برای کارتهای نسل پیشین طراحی شده است که با توجه به نیاز به ارتقای زیرساختها، شهرداری در حال مهاجرت از سیستمهای قدیمی به تکنولوژی جدید است.
زیرساختهای جدیدی تهیه شده است تا شهروندان بتوانند از طریق اپلیکیشنهای موبایلی نیز کارتهای خود را شارژ کنند که در این راستا پیمانکار شهرداری تعدادی از دستگاههای جدید را آماده کرده و قرار است در فاز نخست ۱۰ دستگاه جایگزین شود؛ از این تعداد سه دستگاه در نقاط حساس شهر طی چند روز آینده نصب خواهد شد.
هنوز حدود ۲۰ درصد از شهروندان به دلیل وجود دستگاههای قدیمی امکان شارژ کارت خود را ندارند و این افراد باید کارتهای خود را با تکنولوژی جدید اصلاح کنند که نصب دستگاههای جدید وابسته به تأمین دیوایسها توسط صاایران است که هنوز در بعضی نقاط عملی نشده است.
تستهای اولیه این دستگاهها انجام شده و نصب آنها در ایستگاههای مترو و سطح شهر در حال اجرا است، اما بعضی مشکلات ناشی از الزام دریافت گواهینامههای خاص (سرتیفیکیت) از سوی بانک مرکزی و شاپرک موجب کندی فرایند جایگزینی شده است.
این تغییرات بهصورت فاز به فاز در حال انجام است و با پیگیریهای مستمر، به زودی مشکلات موجود برطرف خواهد شد.
سعید فردانی، دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان: مشکل فعلی در زمینه شارژ بعضی از دستگاههای کارت اتوبوس بهدلیل مسائل فنی و بهروزرسانیهای لازم در سیستم است که ارتباطی با خود کارتها ندارد.
این مشکل بهویژه ناشی از ارتقای تکنولوژی و الزامات بالادستی بانک مرکزی و شاپرک است که نیازمند بهروزرسانی بعضی نرمافزارها و سیاستهای اجرایی است.
این فرایند تغییرات در نرمافزار بهویژه در مترو، در اولویت قرار دارد و سپس به ایستگاههای اصلی و در نهایت کل شبکه حملونقل شهری خواهد رسید که بهنظر میرسد در آیندهای نزدیک، حداکثر تا یک هفته یا ده روز، تمام زیرساختها بهطور کامل بهروزرسانی شده و مشکلات موجود برطرف خواهد شد.
در این راستا کارتها نیز باید به سیستم جدید مهاجرت کنند و فرایند شخصیسازی انجام شود؛ کارتهای قدیمی که هنوز به سیستم جدید متصل نشده است، باید از طریق دستگاههای خاص بهروزرسانی شود.
چنانچه شهروندان کارتهای قبلی خود را به سیستم جدید مهاجرت ندادهاند، میتوانند با مراجعه به یکی از باجههای مخصوص و قرار دادن کارت خود مقابل دستگاه، فرایند شخصیسازی را انجام دهند و این اقدام کمک میکند که تمام شهروندان در سطح شهر از خدمات جدید بهرهمند شوند.
در حال حاضر این مشکلات حدود دو تا سه درصد باقیمانده است و بخش عمدهای از این مشکلات بهدلیل شخصیسازینشدن کارتها است؛ بهروزرسانی زیرساختها از نظر تجهیزات بهطور کامل آماده است، اما نرمافزارهای سیستم باید بر اساس پروتکلهای بالادستی بانک مرکزی و شاپرک ویرایش شود که این تغییرات هماکنون در حال انجام و تمام دستگاهها در حال بهروزرسانی است.
پس از انجام تستهای اولیه، یک تست عملیاتی قبل از راهاندازی رسمی سیستم در سطح شهر انجام خواهد شد تا مشکلات احتمالی شناسایی و رفع شود.
این تستها تحت فشار افراد مختلف از جمله کارکنان سازمان فاوا و اصفهان کارت انجام خواهد شد؛ با این حال احتمال وجود خطاهای جزئی در سیستم وجود دارد، اما درصد این خطاها کمتر از ۲۰ درصد خواهد بود و طبق گزارشهای دریافتی، بیشتر مشکلات به دو تا سه درصد محدود میشود.
سرعت عمل در رفع مشکلات و بهبود خدمات بسیار حائز اهمیت است و این اقدامات بهتازگی با همکاری شرکت سرمایهگذار انجام شده و در حال حاضر سیستم در حال پیشرفت است.
سرمایهگذاری جدید شهرداری برای بهینهسازی ایستگاههای اتوبوس و خدماترسانی بهتر به مسافران
شهروند: ایستگاه اتوبوس اول خیابان مشتاق بسته شده است و این ایستگاه برای مسافران بهویژه در هوای سرد و گرم مفید بود، اما هماکنون بسته است؛ دلیل بسته شدن و زمان بازگشایی آن چیست؟
سعید ساکت، معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان: بسته شدن ایستگاه اتوبوس اول خیابان مشتاق یکی از دغدغههای اصلی معاونت حملونقل و ترافیک و شرکت واحد اتوبوسرانی بوده است و این موضوع بهتازگی با تاکید شهردار و همکاری یکی از شرکتهای سرمایهگذار حوزه شهرداری پیگیری شده است.
طبق برنامهریزیهای انجام شده، قرار است نهتنها ایستگاه مذکور، بلکه ایستگاههای مشابهی که قابلیت جذب مسافران در محیطی مناسب و با تهویه مطبوع را دارد، شناسایی و به ظرفیتسازی آنها پرداخته شود.
در حال حاضر، مشکل بستهشدن ایستگاه مربوط به یک فرایند سرمایهگذاری است که ۱۵ سال پیش انجام شده است و هماکنون در دوره انتقال قرار دارد؛ برای رفع این مشکل، باید تکلیف حقوقی مدل مشارکتی که در آن سرمایهگذار بر اساس یک بازه زمانی مشخص سرمایهگذاری میکند، مشخص شود و در پایان دوره قرارداد، این ایستگاهها باید به شهرداری واگذار شود.
با توجه به اهمیت این موضوع و تاکید شهردار، اقدامات برای بازگشایی ایستگاه در حال انجام است و حدود ۱۰ روز است که این موضوع پیگیری میشود؛ هدف این است که قبل از عید خدمات این ایستگاه دوباره به شهروندان ارائه شود.
پس از بازگشایی فرایند بهینهسازی این ایستگاه نیز پس از عید آغاز خواهد شد و این اقدامات بخشی از یک برنامه جامع است که در آن تلاش میشود ایستگاههای مشابه نیز به یک الگوی سرمایهگذاری و خدماترسانی به مسافران تبدیل شود.
دغدغه اصلی این است که بتوان در کنار ارائه خدمات به مسافران، ایستگاهها را به یک مدل سرمایهگذاری تبدیل کرد که به بهرهبرداری مطلوب برسد و این پروژه بهویژه برای این ایستگاه در خیابان مشتاق در حال پیگیری است و مسئولان تلاش دارند این پروژه را هرچه سریعتر به نتیجه برسانند تا خدمات به شهروندان بازگردد و بهینهسازیهای لازم در آینده انجام شود.
طرحهای جدید ترافیکی در خیابان خواجو بهطور موقت در دست اجرا است
محمدتقی رفیعی، رئیس اداره ارتباطات مردمی شهرداری اصفهان: در هفتههای اخیر با توجه به تماسهای مکرر شهروندان با سامانه ۱۳۷ درباره وضعیت خاص ترافیکی خیابان خواجو، بررسیهای لازم در این زمینه انجام شد.
طبق نتایج بررسیها، مشخص شد که در فاصلهای کمتر از یک کیلومتر از میدان خواجو تا خیابان شهید موحدیان، شش دوربرگردان در این محدوده وجود دارد که بهطور متوسط در هر ۷۰ متر، یک دوربرگردان در این بخش قرار دارد که وضعیت خاصی را در این خیابان ایجاد کرده است.
این دوربرگردانها به ویژه در نواحی نزدیک به محور خیابان شهدای خواجو، این بخش از خیابان را به نوعی میدان یا تقاطع وسیع تبدیل کرده است.
تعداد بالای این دوربرگردانها، به شدت موجب افزایش ترافیک در مسیر رفت و برگشت خیابان در ساعات پر تردد شبانهروز شده است و در همین راستا طی چند هفته گذشته، کارکنان منطقه ۳ به صورت آزمایشی تعدادی از این دوربرگردانها را مسدود کردهاند، اما مجدد مسیرها باز شده و وضعیت ترافیک به حالت قبلی بازگشته است.
این موضوع منجر به افزایش تماسهای شهروندان درباره ترافیک این محدوده شده است، بنابراین درخواست پیگیری ویژه و اتخاذ تدابیر عاجل درباره مدیریت ترافیک این منطقه به مسئولان مربوطه ارسال شده است تا هرچه سریعتر نسبت به رفع این مشکل اقدام شود.
سعید ساکت، معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان: در محدوده طرح ترافیک، خیابان خواجو که در لبه این طرح واقع شده است، بهعنوان یک نقطه ارتباطی مهم بین طرح ترافیک و رینگ دوم شهری محسوب میشود و بهطور خاص، این خیابان نقش اساسی در ارتباط میان طرح محدوده ترافیک و رینگ ۲ شهر دارد.
در روزهای اخیر شاهد تغییراتی در مدیریت ترافیک این نقطه از شهر بودهایم که بهویژه در تقاطعهای مختلف اجرایی شده است؛ یکی از نکات مهم این است که تعداد دوربرگردانهای موجود در این خیابان قابل توجه است، بهگونهای که اگر تقاطعهای نزدیک چهارراه نقاشی و میدان خواجو را هم در نظر بگیریم، تعداد دوربرگردانها میتواند به عدد ۸ برسد.
حدود دو هفته پیش، موضوعی مطرح شد که در آن اقداماتی بهصورت آزمایشی در تقاطعهای مختلف صورت گرفت و این اقدام با توجه به اینکه تنها یک خط عبوری در این محور وجود دارد، موجب افزایش تنشهای ترافیکی شد؛ بهویژه در نقطهای که در مقابل شهدای خواجو قرار دارد، تغییرات آزمایشی صورت گرفت.
در این نقطه بعضی از معابر با استفاده از جداکنندههای ترافیکی مسدود و این مسدودیتها در هر دو طرف مسیر اعمال شد، اما این اقدامات موجب بروز مشکلات و تنشهای ترافیکی در سایر بخشها نیز شد، حتی برخی شهروندان از این تغییرات گلایه کردند.
خیابان خواجو در حال حاضر بهعنوان یک خیابان محوری شناخته میشود که در آن، تنوع کاربری خدماتی همچون کافیشاپها و رستورانها مشاهده میشود، اما این نقطه از شهر با مشکلاتی از جمله پارک دوبل خودروها روبهرو است.
در این خیابان تنها یک خط پارک و یک خط تردد وجود دارد و تصور اینکه خودرویی برای چند ثانیه در این مسیر متوقف شود، میتواند آسیب زیادی به روند ترافیکی این محور وارد کند.
در همین راستا، هماهنگیهایی با پلیس راهور صورت گرفته و خودروهای ثبت تخلف در این منطقه بهصورت مکانیزه فعال شده است، همچنین پلیس راهور قرار است طرح ویژهای برای کنترل ترافیک در این خیابان انجام دهد؛ البته این اقدامات در کنار دغدغههای شهروندان قرار دارد که ممکن است چالشهایی را ایجاد کند.
در بخش دیگری از اقدامات اخیر، تغییراتی در محدوده چهارراه نقاشی تا نزدیکی چهار سوی نقاشی اعمال شده است که در آن، امکان دور زدن از این مسیر سلب شده و این تغییرات موجب بهبود روند ترافیکی در این منطقه شده و این اقدام نیز بهصورت آزمایشی اجرایی شده است.
در نهایت کارکنان مسئول در حال برنامهریزی برای طرحهایی مشابه در دیگر نقاط شهری هستند؛ یکی از این پروژهها مربوط به روبهروی ترمینال کاوه است که در این راستا اطلاعرسانیهای لازم به شهروندان انجام خواهد شد و پس از طی مراحل مطالعاتی و اجرایی آزمایشی، این طرحها به نقد و بررسی گذاشته خواهند شد.
شهروندان میتوانند نظرهای خود را از طریق سامانه ۱۳۷ اعلام کنند تا پیگیریهای ویژهای برای این موضوعات صورت گیرد.
افزایش مشکلات ترافیکی و پارکینگ به دلیل تبدیل واحدهای مسکونی به مطب و دفتر وکالت
شهروند: بعضی از منازل واقع در منطقه ۶ اصفهان به دفاتر وکالت و مطب تبدیل شده و عبور و مرور مراجعان و پارک خودروها موجب سلب آسایش و تردد محدود ساکنان شده است، اما تاکنون هیچ پیگیری انجام نشده است.
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: طبق قوانین و مقررات موجود، مجتمعهای مسکونی میتواند به صورت کلی برای استفاده به عنوان دفاتر وکالت یا مطبهای پزشکی تخصیص داده شود، اما این تغییر کاربری باید برای تمام واحدهای مجتمع باشد و نباید تنها برای یک طبقه یا چند واحد خاص باشد.
تبدیل بعضی از واحدهای مسکونی به مطب یا دفتر وکالت، در حالی که سایر واحدها به عنوان مسکونی باقی میماند، با حقوق مالکانه ساکنان و کسانی که این واحدها را به عنوان مسکونی خریداری کردهاند، مغایر است و این اقدام از نظر قانونی ایراد دارد.
چنین تغییراتی با اصول و ضوابط زندگی در مجتمعهای آپارتمانی که نیاز به آرامش و نظم دارند، همخوانی ندارد و میتواند مشکلات زیادی از جمله ترافیک، مزاحمتهای صوتی و کاهش کیفیت زندگی برای ساکنان به همراه داشته باشد.
علی باقری، مدیر منطقه ۶ شهرداری اصفهان: مشکلاتی که بهویژه در رابطه با استفاده از بعضی مجتمعهای مسکونی به عنوان دفاتر وکالت، مطبهای پزشکی و مدارس غیرانتفاعی بهتازگی توسط یکی از شهروندان منطقه ۶ مطرح شده، به یکی از چالشهای عمده این منطقه تبدیل شده است.
این موضوع بهویژه با توجه به موقعیت جغرافیایی و شهری خاص منطقه موجب نگرانیهای جدی در بین ساکنان شده است و در محله ملاصدرا، بهعنوان مثال ۱۷ مدرسه خصوصی وجود دارد که به مشکلات ترافیکی و پارکینگ اضافه کرده است و این مدارس بدون هماهنگی لازم با شهرداری فعالیت میکند.
از نظر قانونی، طبق بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری، استفاده از محلهای مسکونی بهمنظور فعالیتهای غیر مسکونی تنها در صورتی مجاز است که مالک خود از آن استفاده کند و در گذشته، دیوان عدالت اداری با صدور حکمی به ابطال بعضی مصوبات شهرداریها، اجازه استفاده از اماکن مسکونی را برای مواردی همچون اجاره دادن به دفاتر و مطبها صادر کرده است.
طبق ماده قاعده قانون محل پزشکان مصوبه ۱۳۶۶ فعالیت شغلی پزشکان در ساختمانهای مسکونی بلامانع است و این فعالیتها به عنوان شغل تجاری در نظر گرفته نمیشود.
درباره مدارس و مراکز آموزشی غیر دولتی، بر اساس ماده ۳۱ قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزش عالی، این مدارس باید با هماهنگی شهرداری و رعایت ضوابط طرح تحصیلی ایجاد شود؛ با این حال بیشتر مواردی که مدارس غیرانتفاعی در ساختمانهای قدیمی ایجاد میشود، ضوابط شهرسازی و استانداردهای تحصیلی رعایت نمیشود و هیچگونه هماهنگی با شهرداری صورت نمیگیرد.
از نظر فنی و بهداشتی، این ساختمانها معمولاً مناسب برای چنین فعالیتهایی نیست و این خود به معضلی جدی تبدیل شده است.
در این راستا ساکنان این مناطق به دلیل مشکلات ترافیکی، کمبود پارکینگ و سلب آسایش بهطور مکرر شکایتهایی مطرح کردهاند و بهعنوان مثال اگر یکی از واحدهای مسکونی به دفتر وکالت یا مطب تبدیل شود، ساکنان آن مجتمع میتوانند شکایت کنند.
طبق ماده ۵۵ قانون شهرداری، اگر استفاده از واحدها به شکل غیرمجاز تغییر کند، شهرداری موظف است به این شکایات رسیدگی کند و در بسیاری از موارد، شهرداری طبق همین قانون پاسخگو بوده و اقدامات لازم را انجام میدهد.
نظر شما