پاسخ به فروش امتیاز وام بانکی از نظر شرعی

مدیر دفتر استفتائات و مطالعات فقهی مقام معظم رهبری به سوالی درباره «شرایط فروش امتیاز وام بانکی» پاسخ داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، مدیر دفتر استفتائات و مطالعات فقهی مقام معظم رهبری اظهار کرد: وام‌های بانکی شامل دو دسته «قرض‌الحسنه» و «تسهیلات» هستند، حال اگر سپرده‌گذار در هر دو دسته، صاحب امتیاز وام شود و بانک تسهیلات دهنده نیز اجازه واگذاری وام را بدهد، فرد می‌تواند امتیازش را بفروشد.

وی افزود: به طور مثال اگر سپرده‌گذار در بانک مسکن سپرده‌گذاری کند و نوبت دریافت وامش سر رسید شده باشد، صاحب حساب می‌تواند امتیاز وامش را بفروشد، وام گیرنده و خریداری امتیاز وام می‌توانند با یکدیگر مصالحه کنند و امتیاز وام را منتقل کنند.

مدیر دفتر استفتائات و مطالعات فقهی مقام معظم رهبری سپس به شرایط ممنوعیت فروش وام بانکی اشاره کرد و گفت: اگر سپرده‌گذار، وام قرض‌الحسنه بانکی همچون وام ازدواج را دریافت کرده باشد و کسی بگوید وام خود را به من بفروش، در عوض اقساطش را می‌پردازم و مقدار مشخصی هم پول به شما می‌دهم، این نوع شرط کردن مانع از صحت معامله و «ربا» ست.

حجت‌الاسلام رضایی ادامه داد: اگر وام در بخش «تسهیلات» پرداخت شود، چون بانک به سپرده‌گذار وکالت داده تا تسهیلات مدنظر را در موضوع مشخص شده استفاده کند، بنابراین فروش یا واگذار کردن تسهیلات دریافتی «جایز» نیست.

کد خبر 829259

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.