سطح کشت گندم به ۶ میلیون و ۳۹۰ هزار هکتار رسید

مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی گفت: سطحی معادل ۶ میلیون و ۳۹۰ هزار هکتار گندم آبی و دیم توسط کشاورزان در کشور کشت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سهراب سهرابی اظهار کرد: بر اساس آخرین گزارش‌ها از سازمان‌های جهاد کشاورزی، از این میزان سطح کشت، چهار میلیون و ۲۲۲ هزار هکتار گندم دیم و دو میلیون و ۱۷۵ هزار هکتار گندم آبی است.

وی درباره توزیع بذرهای اصلاح شده افزود: از ابتدای فصل کشت تاکنون ۳۹۰ هزار تن بذر اصلاح شده شامل ۲۲۲ هزار تن بذر گندم آبی و ۱۶۸ هزار تن بذر گندم دیم میان کشاورزان کشور توزیع شده و سایر بذرها به صورت خودمصرفی است که بر اساس اصول فنی کشت شده‌اند.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به کاهش بارندگی‌ها، افزایش میانگین دما و آثار آن بر مزارع گندم از کشاورزان خواست برای جلوگیری از خسارت‌ها به دستورالعمل‌ها و توصیه‌های فنی عمل کنند و تصریح کرد: ما هر هفته دستورالعمل‌ها و توصیه‌های فنی جدید را از طریق رسانه‌ها، سازمان‌های جهاد کشاورزی و سایر ظرفیت‌ها به کشاورزان اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

کاهش ۴۶.۹ درصد میزان بارندگی

سهرابی با بیان اینکه بر اساس آخرین گزارش‌های دریافتی از سازمان هواشناسی تا بیست‌ودوم دی سال جاری میزان بارندگی ۴۶.۹ درصد نسبت به مدت مشابه در بلندمدت کاهش و نسبت به مدت مشابه سال گذشته پنج درصد افزایش نشان می‌دهد، گفت: با توجه به کاهش بارندگی و خشکسالی و پیش‌بینی سازمان هواشناسی در فصل زمستان، اگر کشاورزان تنش‌های محیطی را از طریق بکارگیری دستورالعمل‌های فنی تغذیه، آبیاری، آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز مدیریت نکنند، خسارت و آسیب سنگینی را در مزارع خود شاهد خواهند بود.

وی به کشاورزان توصیه کرد که در شرایط بحرانی به لحاظ آب و هوایی، بر اساس توصیه‌های فنی کارشناسان سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها و کارشناسان پهنه مستقر در مراکز خدمات جهاد کشاورزی، کودهای ازته، پتاسه، ریزمغذی‌ها و محرک‌های رشد را در مزارع خود مصرف کنند.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: کشاورزانی که به منابع آبی دسترسی دارند در زمان‌های مناسب به ویژه در مرحله پنجه‌زنی و ساقه رفتن، آبیاری را انجام دهند.

سهرابی ادامه داد: به علت کاهش بارش، کشاورزان به‌طور قطع با طغیان برخی آفات مانند سوسک سیاه (زابروس)، سوسک قهوه‌ای، آفت سن غلات، مینوز برگ غلات، شته سبز و شته روسی و همچنین بیماری‌ها و علف‌های هرز روبرو خواهند شد و برای مبارزه با این عوامل خسارت‌زا باید با کارشناسان پهنه و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی مشورت کنند.

تاکید جدی بر اقدام گندم کاران بر اساس دستورالعمل‌های فنی در پی کاهش بارش زمستانی

وی، درباره میزان بارندگی در چند استان گندم‌خیز کشور گفت: بر اساس گزارش هواشناسی تا دی ماه امسال استان‌های کهگیلویه و بویراحمد ۷۴.۷ درصد، اصفهان ۶۵ درصد، بوشهر ۶۳.۶ درصد، چهارمحال و بختیاری ۶۲.۷ درصد، آذربایجان شرقی ۶۲.۷ درصد، فارس ۶۲.۵ درصد، مرکزی ۶۱.۵ درصد، خوزستان ۵۸ درصد، لرستان ۵۱ درصد، قزوین ۴۶ درصد، همدان ۴۱.۵ درصد، آذربایجان غربی ۴۰ درصد، ایلام ۳۸ درصد، اردبیل ۳۶ درصد و گلستان ۳۰ درصد نسبت به بلندمدت کاهش بارندگی نشان می‌دهد.

کد خبر 829420

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.