غلامرضا ساکتی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به برگزاری جلسه امضای توافقنامه همکاری شهرداری اصفهان و سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا) برای انتخاب سرمایهگذار در زمینه احداث نیروگاههای زیستتوده شهر اصفهان اظهار کرد: تفاهمنامهای میان شهرداری اصفهان و سازمان انرژیهای تجدیدپذیر با هدف تولید برق از پسماند شهری به امضا رسید؛ این همکاری بهمنظور ایجاد یک کارخانه تبدیل پسماند به انرژی و تولید برق زیستی صورت گرفته است و سرمایهگذاری آن بهطور کامل توسط بخش خصوصی انجام خواهد شد.
وی افزود: هدف اصلی این پروژه کاهش حجم زبالههای دفنی، تولید انرژی پاک و بهبود شرایط زیستمحیطی شهر اصفهان است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه در راستای این تفاهمنامه، فرایند انتخاب سرمایهگذار با دقت بالا انجام شده است، گفت: طی یک فراخوان عمومی، ۴۷ شرکت برای مشارکت در این پروژه اعلام آمادگی کرد؛ پس از بررسیهای دقیق، پنج شرکت به مرحله نهایی راه پیدا کرد و از بین آنها یک یا دو شرکت بهعنوان سرمایهگذار نهایی انتخاب خواهد شد.
ساکتی بیان کرد: سرمایهگذار منتخب موظف است بهطور کامل هزینههای احداث و بهرهبرداری از کارخانه تبدیل زباله به انرژی را تأمین کند.
وی با بیان اینکه این پروژه با استفاده از تسهیلات ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید اجرا خواهد شد، اضافه کرد: سرمایهگذار علاوهبر استفاده از این تسهیلات، بخشی از هزینهها را بهصورت سرمایهگذاری مستقیم تأمین میکند؛ بر اساس برآوردهای اولیه، سرمایه مورد نیاز این پروژه حدود ۵,۰۰۰ میلیارد تومان تخمین زده شده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: در این طرح روزانه ۶۰۰ تن زباله شهری مورد پردازش قرار میگیرد که ۳۰۰ تن آن برای زبالهسوزی استفاده خواهد شد.
ساکتی تصریح کرد: شهرداری اصفهان در این تفاهمنامه به عنوان تأمینکننده پسماند و زمین، همچنین ناظر بر اجرای پروژه ایفای نقش میکند؛ سازمان انرژیهای تجدیدپذیر نیز متعهد شده است برق تولیدی کارخانه را به مدت ۲۰ سال بهصورت تضمینی خریداری کند.
وی افزود: برق تولیدشده از این پروژه در چارچوب قرارداد مشخص، با قیمت توافقشده به سازمان انرژیهای تجدیدپذیر فروخته خواهد شد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: در راستای توافقنامه همکاری بین شهرداری اصفهان و سازمان انرژیهای تجدیدپذیر (ساتبا) طی مدت شش ماه، از تیر تا دی ۱۴۰۳، حدود ۲۰ جلسه حضوری و آنلاین در اصفهان و تهران برگزار شده است.
ساکتی ادامه داد: این جلسات در قالب کمیته مشترک بین شهرداری اصفهان و ساتبا برگزار شده و در مجموع حدود ۶۰۰ نفر-ساعت زمان به این جلسات اختصاص داده شده است، علاوه بر این برای تهیه اسناد فراخوان، حدود هزار نفر ساعت زمان صرف شده است.
وی عنوان کرد: تمام اسناد فراخوان آماده شده و قرار است فراخوان نهایی با حضور چهار شرکتکننده هفته آینده از طریق سامانه ستاد برگزار شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: پس از برگزاری این فراخوان، فرایند انتخاب سرمایهگذار ادامه خواهد داشت و پیشبینی میشود تا پایان سال، قرارداد احداث نیروگاههای هاضم بیهوازی و زبالهسوز بین ساتبا، شهرداری اصفهان و سرمایهگذار منعقد شود.
نظر شما