به گزارش خبرگزاری ایمنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز _یکشنبه بیستوسوم دی_ صحن مجلس در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۴ درباره بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، جهت رفع ایرادات شورای نگهبان و هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام با الحاق بند زیر به تبصره یک موافقت کردند:
«- دولت مکلف است به منظور ثبات نرخ ارز اقدامات زیر را انجام دهد:
۱- انعقاد پیمانهای دوجانبه پولی با طرفهای تجاری و حذف ارز واسط بین ایران و کشورهای هدف با اولویت کشورهایی که بیشترین سهم تجارت خارجی کشور را شامل میشوند.
۲- ایجاد مشوقهای صادراتی برای صادرات خرد از جمله محصولات کشاورزی، صنایع دستی و صنایع دانشبنیان بر اساس آئیننامه تنظیمی توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه و به تأیید هیأت وزیران میرسد.
۳- تنظیم و تدوین راهکارهای مناسب از جمله ایجاد حسابهای سپرده ارزی و انتشار اوراق ارزی به منظور جلب مشارکت مردم و استفاده از ارزهای در اختیار آنها در جهت رشد و رونق اقتصادی بر اساس دستورالعملی که به تصویب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران میرسد.»
به گزارش ایمنا، نمایندگان مجلس همچنین بندهای «ک» و الحاقی ۱ تبصره یک این لایحه را جهت رفع ایرادات شورای نگهبان به شرح زیر اصلاح کردند:
«ک- در راستای بند «پ» ماده (۱۷) قانون برنامه هفتم پیشرفت در صورت تحقق درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در ششماهه اول تا پایان شهریورماه و در شش ماهه دوم تا ۲۷ اسفندماه، به بیش از صد درصد (۱۰۰%) ارقام مصوب مندرج در جدول شماره (۵) این قانون، این ارقام به سرجمع منابع مالیاتی و همچنین مصارف اضافه شده و بهصورت کامل تخصیص مییابد.
درآمدهای مالیاتی وصولشده مازاد بر صد درصد (۱۰۰%) مذکور به صورت پنجاه درصد (۵۰%) طرحهای تملک داراییهای سرمایهای همان استان با اولویت مناطق محروم و پنجاه درصد (۵۰%) طرحهای تملک داراییهای سرمایهای در سایر استانها با اولویت مناطق محروم توزیع میشود. رعایت سایر قوانین از جمله ماده (۲۳) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) در خصوص طرحهای تملک داراییهای سرمایهای مذکور الزامی است.
سازمان مکلف است گزارش تفصیلی عملکرد توزیع درآمدهای مالیاتی وصولشده مازاد بر صد درصد (۱۰۰%) مذکور را هر سه ماه یکبار به کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ارسال نماید.
بند الحاقی ۲- دولت مکلف است علاوه بر عوارض دریافتی برای وارداتی کل کشور واریز نماید. صد درصد (۱۰۰%) وجوه حاصله در اختیار سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برای تحقق اهداف کمی جدول شماره (۱- ۱۶) بند «الف» ماده (۷۷) قانون برنامه هفتم پیشرفت، سازمان بسیج مستضعفین، سازمان تبلیغات اسلامی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری به صورت مساوی قرار میگیرد تا صرف حمایت از تولید بازیهای رایانهای و ساخت فیلم سینمایی پویانمایی گردد.
دستگاههای مذکور مکلفند گزارش عملکرد این بند شامل نحوه هزینهکرد اعتبارات دریافتی، آمار بازیهای رایانهای، فیلمهای سینمایی پویانمایی مورد حمایت و سایر برنامهها را هر ۶ ماه یکبار به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارسال نمایند.»
همچنین با تصمیم نمایندگان مجلس بند الحاقی «۱» تبصره یک این لایحه اصلاح عبارتی شد.
نظر شما