به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط علوم پزشکی یزد، محمدهادی فرحزادی با اشاره به تحویل شیرخشک به کودکان زیر یکسال بر اساس دستورالعمل کشوری اظهار کرد: ابتدا مشاورههای لازم با مادر برای آگاهی از مشکلات تغذیهای شیرخوار انجام و آموزشهای لازم داده میشود. در صورتی که پس از ۱۵ روز از ملاقات اولیه، تغییر مطلوبی در نمودار رشد شیرخوار حاصل نشود، توصیه به شروع تغذیه مصنوعی او به صورت کمکی بلامانع است.
وی افزود: در چند قلویی نیز اگر رشد کودکان با وجود تغذیه شیر مادر مطلوب نباشد، شیرخشک بر اساس نمودار رشد آنان توزیع میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: توزیع شیرخشک در صورت بیماریهای مزمن و صعب العلاج مادر نظیر بیماریهای کلیوی، قلبی، کبدی، جنون و سوختگی شدید هر دو پستان که منجر به معلولیت و از کارافتادگی مادر و اختلال در شیردهی او شود، به تشخیص یا تأیید پزشک متخصص انجام میگیرد.
فرحزادی تصریح کرد: این مسئله در مواردی که مادر مجبور به استفاده مستمر (بیش از یک ماه) از داروهایی نظیر آنتی متابولیتها (مانند متوتروکسات، هیدروکسی اوره، مرکاپتوپورین و …) بروموکریپتین، فنین دیون، لیتیوم، ارگوتامین (با دوز مصرفی در درمان میگرن)، تاموکسیفن و فن سیکلیدین بوده و یا مادر معتاد به مواد مخدر تزریقی نظیر کوکائین و هروئین باشد، نیز صدق میکند.
وی از فوت مادر، فرزندخواندگی و حضانت کودک به پدر به عنوان عوامل توزیع شیرخشک به آنان یاد کرد و گفت: شیر مصنوعی در خانههای بهداشت و مراکز بهداشتی و درمانی روستایی بر اساس موارد ضرورت پزشکی و پس از تشخیص و تأیید مرکز بهداشتی درمانی روستایی در زمینه استفاده شیرخوار از شیر مصنوعی، به عنوان غذای اصلی یا کمک شیر مادر) به صورت رایگان تحویل مادر میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با تأکید بر لزوم تحویل شیر مصنوعی به میزان توصیه شده و قیمت مصوب تأکید کرد و گفت: در مراکز بهداشتی درمانی شهری نیز کسانی که یکی از شرایط فوق را داشته باشند، به کمیسیون تجویز شیر مصنوعی متشکل از پزشک دوره دیده معتقد به استفاده از شیر مادر، کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر و تصمیم گیرنده درباره تغذیه مصنوعی شیرخوار برای استفاده کودکان تحت پوشش مراکز شهری ارجاع داده شده و سپس کوپن با امضای پزشک و مهر کمیسیون تحویل داده میشود.
نظر شما