تلاش شهرداری برای ارتقای جایگاه اصفهان در عرصه‌های ملی و بین‌المللی

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان گفت: شهرداری این کلان‌شهر برنامه‌های متنوعی برای حمایت از هنرمندان و ترویج صنایع دستی اجرا می‌کند و این تلاش‌ها بخشی از رویکرد مدیریت شهری برای ارتقای جایگاه اصفهان در عرصه‌های ملی و بین‌المللی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مرتضی نصوحی امروز _شنبه بیست‌ودوم دی_ در آئین افتتاح نمایشگاه تخصصی نگارگری و تذهیب با عنوان «میراث ماندگار ۲» با مروری بر آثار استاد مجید صادق‌زاده با اشاره به عضویت شهر اصفهان در شبکه شهرهای خلاق یونسکو اظهار کرد: اصفهان به‌واسطه صنایع دستی و هنرهای سنتی خود در این شبکه حضور دارد و بیش از ۳۵۰ شهر از سراسر جهان عضو این شبکه هستند که در تلاش هستند تجارب ویژه‌ای را با یکدیگر تبادل کنند.

وی افزود: مفهوم شهرهای خلاق بر اساس این ایده شکل گرفته است که شهرها موجوداتی زنده‌اند و به مردم خود وابسته‌اند و در این میان، طبقه خلاق شامل پزشکان، مهندسین، وکلا و دیگر متخصصان است که وجود آن‌ها نه‌تنها به رشد شهرها کمک می‌کند، بلکه شهرها نیز به رقابت می‌پردازند تا این افراد را حفظ کنند و توسعه دهند.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان تاکید کرد: نمونه‌ای از تأثیر این طبقه، مرکز ناباروری رویان در اصفهان است که نه‌تنها به مردم ایران، بلکه به بیماران کشورهای اطراف نیز خدمات ارائه می‌دهد و پزشکان بسیاری برای آموزش به این مرکز مراجعه می‌کنند.

نصوحی با اشاره به معرفی طبقه فراخلاق گفت: این طبقه شامل هنرمندان و افرادی است که سرمایه‌های اصلی شهر محسوب می‌شوند و باید با برنامه‌های متنوع، قدردان این هنرمندان باشیم و از آن‌ها حمایت کنیم.

وی ادامه داد: هنر می‌تواند نقش بزرگی در جلوگیری از بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی و حتی جنگ‌ها و کشتارها داشته باشد، از این‌رو هدف ما این است که شرایطی فراهم کنیم تا هنرمندان علاوه‌بر تولید آثار فاخر، در تربیت نسل جدید هنرمندان نیز نقش‌آفرینی کنند.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان با تاکید بر اهمیت حمایت از هنرمندان خاطرنشان کرد: برنامه‌هایی همچون تربیت هزار یا حتی ۱۰ هزار هنرمند جدید را باید توسعه دهیم.

نصوحی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از کشورها در تلاش هستند تا با ارائه امکانات، هنرمندان را جذب کنند، گفت: در اصفهان هنرمندان بزرگی داریم و مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر در تلاش هستند تا از این سرمایه‌های ارزشمند حمایت کنند.

وی با اشاره به اقدامات شهرداری اصفهان در حوزه صنایع دستی افزود: با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اتحادیه‌ها و دیگر نهادهای مرتبط، برنامه‌هایی برای ترویج و تقویت صنایع دستی اجرا می‌کنیم.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان تاکید کرد: به‌عنوان نمونه، جشنواره صنایع دستی دانش‌آموزی دو سال پیاپی برگزار شده است و هر سال بیش از ۱۳۰۰ دانش‌آموز با ارائه آثار خود در این رویداد شرکت کرده‌اند که این تلاش‌ها با هدف تربیت نسل جوان و پیوند آن‌ها با هنر ادامه دارد.

نصوحی با اشاره به برنامه‌ریزی برای میزبانی اصفهان در شبکه شهرهای خلاق یونسکو گفت: هدف ما این است که با توجه به ظرفیت‌های هنری و فرهنگی اصفهان، این شهر به‌عنوان میزبان شبکه شهرهای خلاق یونسکو انتخاب شود؛ در حال حاضر برخی کشورها همچون عربستان سعودی میزبانی این نشست‌ها را برعهده دارند، درحالی‌که تنوع و غنای هنری اصفهان به مراتب بیشتر از این کشورها است.

وی ادامه داد: امیدواریم با این میزبانی، هنر اصفهان را در سطح بین‌المللی معرفی و سایر کشورها را با این زیبایی‌ها آشنا کنیم.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان با تاکید بر ضرورت همکاری همه‌جانبه برای پیشبرد این اهداف تصریح کرد: اصفهان با میراث غنی خود می‌تواند الگویی جهانی در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی باشد و نقش مهمی در تبادل فرهنگی بین کشورها ایفا کند.

کد خبر 828494

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.