به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهدی بنکدار امروز _شنبه بیستودوم دی_ در آئین افتتاح نمایشگاه تخصصی نگارگری و تذهیب با عنوان «میراث ماندگار ۲» با مروری بر آثار استاد مجید صادقزاده، ضمن تقدیر از همکاری دستگاههای مختلف در برگزاری این رویداد فرهنگی و هنری اظهار کرد: هنرهای سنتی در ترویج فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به تعامل سازنده میان دستگاههای اجرایی بهویژه معاونت برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان افزود: از تلاشهای این معاونت در برگزاری این رویداد فرهنگی قدردانی میشود.
مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) اصفهان تاکید کرد: هنرهای سنتی بهویژه هنرهایی که ریشه در متون دینی و معارف اسلامی دارد، بازتابدهنده حکمتها و اندرزهای فرهنگ اسلامی و ایرانی هستند.
بنکدار با بیان اینکه در مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) وظیفه خود میدانیم که از این هنرها حمایت و زمینه ترویج و انتقال آنها به نسل جوان را فراهم کنیم، زیرا این امر نهتنها تقاضا، بلکه ضرورتی فرهنگی است، گفت: اجازه ندهیم هنر نگارگری در سینه استادان بماند، زیرا شوری که ایجاد میکند، باید شناخته شود.
وی با تحلیل ریشههای عرفانی و دینی هنرهای سنتی ادامه داد: در متون اسلامی، صفات جمال و جلال الهی، بهعنوان ویژگیهای اصلی حضرت حق، در کل هستی و موجودات تجلی یافتهاند که این تجلی، در پیامبران، اهل بیت (ع) و اولیای الهی ظهور پیدا کرده و به آثار هنری منتقل شده است.
مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) اصفهان خاطرنشان کرد: هنرهای سنتی همچون نگارگری، تذهیب و مینیاتور که بهطور مستقیم از متون دینی الهام گرفتهاند، نقش مهمی در این تجلیات دارند.
بنکدار گفت: هنرمندان سنتی، آگاهانه یا ناآگاهانه، صفات جمالی حضرت حق را در آثار خود منعکس میکنند و این ویژگی منحصر به فرد در آثار آنها موجب میشود که مخاطب برای درک زیباییها و رمزورازهای پنهان در این آثار، ساعتها به تأمل و تفکر بپردازد.
وی افزود: مأموریت این مؤسسه، پاسداشت اندیشه و سیره امام خمینی (ره) از طریق مدیومهای هنری در قالب هنرهای سنتی و هنرهای مدرن است.
مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) اصفهان تاکید کرد: رویداد فرهنگی و هنری میراث ماندگار که از سال گذشته و همزمان با میلاد امام علی (ع) در ایام ماه رجب آغاز شده، تلاشی در راستای تحقق این مأموریت است و این رویداد نهتنها زمینهای برای گرامیداشت هنرهای سنتی فراهم میکند، بلکه فرصتی برای آشنا کردن نسل جدید با ارزشهای والای این هنرها است.
بنکدار با تاکید بر لزوم جلوگیری از محدود شدن هنر نگارگری و دیگر هنرهای سنتی در میان استادان گفت: این هنرها باید در جامعه تسری پیدا کنند، زیرا گسترش آنها، بخشی از اهداف امام خمینی (ره) را محقق میکند و زیباییهای الهی را به زندگی مردم پیوند میدهد.
نظر شما