به گزارش خبرگزاری ایمنا، در حالی که به گزارش رسانههای آمریکایی، شهر لسآنجلس در ایالت کالیفرنیا با یکی از بزرگترین آتشسوزیهای تاریخ ایالات متحده روبهرو است، انتشار اخباری درباره ارسال تجهیزات اطفای حریق به کشور «اوکراین»، در کنار تداوم کمکهای این کشور به رژیم صهیونیستی خشم مردم آمریکا را در شبکههای اجتماعی برانگیخته است.
به گزارش «گاردین»، خرابی ناشی از آتشسوزیهای جنگلی که لسآنجلس را ویران میکند، بدترین وضعیتی است که این شهر در تاریخ اخیر خود دیده است. این آتشسوزیهای جنگلی که از صبح سهشنبه، هفتم ژانویه آغاز شد، دومین شهر بزرگ آمریکا را سوزانده و دستکم ۱۰ کشته و بیش از ۱۰ هزار سازه تخریبشده برجای گذاشته است، همچنین حدود ۱۵۰ هزار نفر از ساکنان شهرستان لسآنجلس همچنان تحت دستور تخلیه قرار دارند. اگرچه این منطقه با آتشسوزیهای جنگلی سریعالانتشار بیگانه نیست، اما طبق گفته اداره جنگلداری و حفاظت از آتش کالیفرنیا، آتشسوزیهای متعددی که بخش زیادی از این کلانشهر را در بر گرفته است، یکی از بدترین رویدادهای آتشسوزی جنگلی در جنوب کالیفرنیا محسوب میشود.
به گفته «نیوزویک»، آتشسوزیپالیسیدز در مدت سه روز، نزدیک به ۲۰ هزار جریب (حدود ۸۰۰۰ هکتار) را سوزانده است؛ یعنی این آتشسوزیها مساحتی تقریباً دو برابر منهتن را سوزاندهاند که این امر میتوانست منجر به تخلیه اجباری ۱.۶ میلیون نفر از خانههایشان شود.
گاردین گزارش داده که آتشسوزی پالیسیدز در غرب لسآنجلس همچنان در حال گسترش است. این آتشسوزی تا صبح جمعه تنها ۸ درصد مهار شده است، به این معنی که آتشنشانان خطوط کنترل، بهطور معمول خندقهای عریض را تنها در اطراف ۸ درصد آن ایجاد کردهاند.
مقامات میگویند برآوردهای اولیه نشان میدهد که این آتشسوزی حداقل ۵۳۰۰ سازه را بین کوههای سانتا مونیکا و اقیانوس آرام تخریب کرده است که آن را به مخربترین آتشسوزی جنگلی کالیفرنیا در حال حاضر تبدیل میکند.
خانه بسیاری از چهرههای سرشناس «هالیوود» در این آتشسوزی بیسابقه از بین رفته است. به گزارش لسآنجلس تایمز از «مندی مور» تا «کریسی تیگن»، «آنتونی هاپکینز»، «آدام برودی» و «جان لجند» ستارهها درباره تلاشهای خود برای تخلیه، از دست دادن اموال و کمک به قربانیان آتشسوزی صحبت کردهاند و در حالی که آنها مانند بسیاری از ساکنان لسآنجلس همچنان آواره هستند، آتشنشانان به مبارزه با آتشسوزیهایی که از روز سهشنبه آغاز شده است، ادامه میدهند.
در چنین شرایطی، برخی رسانههای وابسته به حزب جمهوریخواه آمریکا مدعی شدند که علت ناکامی آتشنشانان لسآنجلس در مهار آتش، ارسال تجهیزات اطفای حریق از آمریکا به اوکراین است. در همین راستا وبگاه «فدرالیست» نوشت: «سازمان آتشنشانی لسآنجلس در سال ۲۰۲۲ تجهیزاتی را به اوکراین ارسال کرد و اکنون دولت بایدن، در حالی که آتشسوزیهای جنگلی کالیفرنیا را ویران میکند، با تلاش مضاعف در حال ارسال میلیونها دلار کمک بیشتر به اوکراین است. شاید شبکه ABC 7 در سال ۲۰۲۲ به بهترین شکل این موضوع را بیان کرد، زمانی که اعلام کرد در سراسر جنوب کالیفرنیا مردم راههایی برای حفظ اوکراین پیدا میکنند و این موضوع برای سازمان آتشنشانی شهرستان لسآنجلس نیز متفاوت نیست.»
این سایت در ادامه گزارش خود آورده است: «سازمان آتشنشانی تجهیزات «مازاد» خود را برای کمک به یک رژیم خارجی اهدا کرد و اکنون بدون ظرفیت لازم برای مقابله با آتشسوزی جنگلی پاسیفیکپالیسیدز غافلگیر شده است. این آتشسوزی همچنان موجب مرگ و خسارات بیشمار به هزاران جریب زمین، از جمله خانهها میشود.
کارن باس، شهردار چپگرای لسآنجلس که به دلیل حضور در رویدادی در کشور خارجی دیگری به نام غنا بهسر میبرد، بودجه سازمان آتشنشانی لسآنجلس را برای سال مالی ۲۰۲۵-۲۰۲۴ به میزان ۱۷.۶ میلیون دلار کاهش داد. پیشنهاد اولیه او ۲۳ میلیون دلار بود.
این شهر چندین سال است که با کمبود آتشنشان روبهرو است و تعداد آتشنشانان فدرال از سرویس جنگلداری ایالات متحده (USFS) نیز از سال ۲۰۲۰ بهطور قابل توجهی کاهش یافته است. USFS همچنین پس از مخالفت رئیسجمهور جو بایدن با لایحهای برای مهار آتشسوزیها، با ادعای اینکه این امر حفاظت از حیات وحش و محیط زیست را تضعیف میکند، برخی پروژههای مدیریت جنگل همچون آتشسوزیهای کنترلشده در کالیفرنیا را متوقف کرد.»
این مطلب به سرعت در شبکههای اجتماعی ایالات متحده دست به دست شد و کاربران مختلفی نسبت به آن واکنش نشان دادند. پس از آن، نشریه مستقل نیوزویک در گزارشی به بررسی صحت و سقم این مطلب پرداخت و با تأیید این حقیقت، نوشت: «طبق گزارش ایستگاه خبری محلی KSBY در آوریل ۲۰۲۲، تعدادی از سازمانهای آتشنشانی در شهرستان سانتا باربارا تجهیزات ایمنی برای آتشنشانان اوکراین اهدا کردند.
سازمان آتشنشانی سانفرانسیسکو و دیگر سازمانهای منطقه خلیج نیز تجهیزاتی را برای کمک به تلاش یک رئیس آتشنشانی بازنشسته جهت ارسال لوازم به اوکراین اهدا کردند، این خبر طبق گزارش آگوست ۲۰۲۲ از Patch.com منتشر شد.
سازمان آتشنشانی سن خوزه در جولای ۲۰۲۲ اهدای تجهیزات ایمنی به ارزش بیش از یک میلیون دلار به اوکراین را اعلام کرد. این اهدا شامل ۳۷۳ دستگاه تنفسی خودکار، ۶۰۰ تنظیمکننده ماسک، ۱۸۳ سیلندر هوا و صدها ماسک دستگاه تنفسی خودکار به سازمانهای امدادی Nova Ukraine و Firefighter Air Ukraine بود که سپس این تجهیزات را بین امدادگران در سراسر اوکراین توزیع میکردند.
رابرت ساپین، رئیس سازمان آتشنشانی سن خوزه، در آن زمان در بیانیهای گفت: «سازمان آتشنشانی سن خوزه بسیار خرسند است که این تجهیزات ایمنی را به آتشنشانان اوکراینی که هر روز سخت تلاش میکنند تا جان افراد را نجات دهند و از جامعه خود محافظت کنند، اهدا میکند.»
کالیفرنیا همچنین در سال ۲۰۲۲ لوازم پزشکی به اوکراین ارسال کرد، از جمله حداقل پنج ایستگاه پزشکی صحرایی ۵۰ تختخوابی همراه با هزاران قطعه تجهیزات محافظتی بین ماههای مه و مارس آن سال.
«گاوین نیوسام»، فرماندار کالیفرنیا، در بیانیهای در ماه مه آن سال گفت: کالیفرنیا از روز اول تهاجم بیدلیل روسیه، در حمایت از اوکراین استوار بوده است. حمایت ما جان افراد را نجات خواهد داد و به مردم اوکراین که با فجایع غیرقابل توصیف روبهرو هستند، کمک خواهد کرد، ما به حمایت از مبارزه شجاعانه اوکراین علیه ظلم و ستم ادامه خواهیم داد.»
این در حالی است که به گزارش فدرالیست وفاداری دموکراتها به اوکراین همچنان ادامه دارد و در حالی که بایدن آماده ترک دفتر ریاستجمهوری میشود، تمرکز او به جای نجات آمریکاییها در کالیفرنیا، همچنان بر دادن پول بیشتر به این کشور است. این هفته، مقامات وزارت دفاع در حال آمادهسازی یک کمک مالی عظیم دیگر به اوکراین بودند که قرار است روز پنجشنبه اعلام شود، اما ظاهراً ناامید بودند که نمیتوانند تمام ۴ میلیارد دلار باقیمانده در صندوق اوکراین را پیش از به قدرت رسیدن رئیسجمهور منتخب دونالد ترامپ به این کشور ارسال کنند.
به گفته نیوزیک، آژانس فدرال مدیریت بحران (FEMA) یکی از سازمانهای فدرالی خواهد بود که مسئول کمک به تلاشهای بازیابی برای کالیفرنیاییهای آسیبدیده از آتشسوزیهای پالیسیدز، ایتون، هرست و لیدیا در منطقه لسآنجلس است، اما ترامپ بهتازگی در پستی در شبکه اجتماعی Truth Social ادعای خود درباره اینکه FEMA در حال تمام کردن پول است را مطرح کرد. او نوشت: «آتش به مدت سه روز به سرعت در حال گسترش است - صفر درصد مهار شده. هیچکس پیشتر چنین آمار شکستخوردهای را ندیده است! بیکفایتی فاحش گوین نیوسام و کارن باس… FEMA بایدن پولی ندارد، همه آن در کلاهبرداری سبز جدید هدر رفته است! لسآنجلس بهطور کامل نابود شده است!!!»
به گزارش ایمنا، علاوه بر آنچه گفته شد، کمکهای مالی و نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد و به گفته رسانه عبری «کالکالیست»، آمریکا از ابتدای جنگ غزه بیش از ۷۰ درصد هزینههای این جنگ را تقبل کرده است. این در حالی است که مقامهای آمریکایی اعلام کردهاند خسارت وارده ناشی از آتش سوزی لسآنجلس حداقل ۱۳۵ میلیارد دلار است که این رقم میتواند به ۱۵۰ میلیارد دلار هم برسد. در چنین شرایطی آتش خشم مردم ایالات متحده نیز به آتش سوزان لسآنجلس افزوده شده، چراکه از خود میپرسند چطور بودجه این کشور صرف آتشافروزی در قارهای دیگر میشود، اما برای کمک به مردم خودش امکانات کافی در دسترس نیست؟
نظر شما