ملاحظه منافع آمریکا را نکنید

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _پنجشنبه بیستم دی ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «مصافحه در سعدآباد» نوشت: تهران روز گذشته میزبان «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق بود که برای اولین‌بار در دولت چهاردهم به ایران سفر می‌کرد؛ سفری که ضروری می‌نمود مقام‌های بلندپایه دو کشور ذیل تحولات پرشتاب منطقه و موضوعات مبتلابه مراودات دوجانبه رایزنی‌های نزدیکی پیرامون آنها با یکدیگر داشته باشند. مسعود پزشکیان و «السودانی» فرصتی یافتند تا در ملاقات دوجانبه، با مرور آخرین وضعیت روابط و همکاری‌ها و تشریح مواضع دو کشور در موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی، گسترش همه جانبه تعاملات ایران و عراق را با وجود دست اندازهای پیش رو مورد توجه قرار دهند و همچنین دغدغه‌های خود پیرامون اشتراک‌گذاری ظرفیت‌ها در راستای تقویت مناسبات اقتصادی دو کشور را با یکدیگر در میان بگذارند.

حفظ تمامیت ارضی سوریه، مقابله با فعالیت‌های گروه‌های تروریستی، حضور شرکت‌های ایرانی و عراقی در پروژه‌های مشترک سرمایه‌گذاری و ضرورت اجرای تام و تمام توافقنامه امنیتی تهران و بغداد از جمله موضوعات مورد تأکید پزشکیان در نشست خبری مشترک با السودانی بود. مقام عراقی هم از تفاهم برای برگزاری نشست‌های دوجانبه در آینده میان وزرای دو کشور برای پروژه‌های مشترک و همکاری‌های دوجانبه از جمله در زمینه تأمین برق و گاز عراق سخن گفت.

ملاحظه منافع آمریکا را نکنید

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «مسئولان منافع کشور را در نظر بگیرند نه ملاحظات آمریکا و اسرائیل را» نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح چهارشنبه در سالروز قیام ۱۹ دی ۱۳۵۶ مردم قم، در دیدار هزاران نفر از مردم این شهر، ۴۶ سال محاسبات و سیاست‌های غلط آمریکا در قبال ملت ایران را استمرار همان خطای محاسباتی آمریکایی‌ها در تحلیل قیام تاریخی ۱۹ دی خواندند و با اشاره به ضرورت درس‌آموزی از قیام ۱۹ دی، تلاش «بی‌وقفه، پرحجم و مؤثر» رسانه‌ها و فعالان مجازی برای «پاره کردن پرده توهم اقتدار دشمن و مصونیت بخشی به افکار عمومی» و تمرکز کامل مسئولان بر منافع ملت و کشور در هر تصمیم و اقدام اقتصادی و فرهنگی را نیازهای جدی امروز برشمردند و گفتند: همه باید با امید و تلاش روزافزون، به حرکت ملی به سمت تحقق اهداف اقتصادی و غیراقتصادی ادامه دهیم.

حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، قیام ۱۹ دی مردم مؤمن و شجاع قم را از قله‌های تاریخ کشور و همچون همه ایام‌الله، حاوی درس‌ها و عبرت‌های مختلف دانستند و گفتند: مهم‌ترین درس آن روز این است که نشان می‌دهد آمریکا، چه ایرانی را می‌پسندد و آرزو دارد. پیش از انقلاب فرهنگ فساد و بی‌حیایی و ابتذال غربی هر روز در کشور در حال گسترش بود.

رهبر انقلاب با اشاره به سفر کارتر رئیس‌جمهور وقت آمریکا در دهم دی ۵۶ به تهران و تعاریف دروغین او از محمدرضا و توصیف ایران پهلوی به «جزیره ثبات»، افزودند: ایرانِ ۵۶ که کارتر مطلوب آمریکا می‌دانست، از لحاظ سیاست خارجی تابع محض آمریکایی‌ها و تأمین‌کننده منافع آنها، از لحاظ سیاست داخلی شاهد سرکوب شدید همه جریان‌های مخالف و حتی متفاوت با رژیم، از لحاظ اقتصادی دارای درآمد هنگفت فروش نفت اما بشدت طبقاتی، از لحاظ علم و فناوری عقب‌مانده و از لحاظ فرهنگی کشوری بود که فرهنگ فساد و بی‌حیایی و ابتذال غربی هر روز در آن در حال گسترش بود.

ملاحظه منافع آمریکا را نکنید

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «حشدالشعبی را باید حفظ و تقویت کنید» نوشت: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی عصر دیروز در دیدار «محمدشیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق با قدردانی از اقدامات خوب آقای السودانی در جهت آبادانی و امنیت گفتند: عراق هر مقدار که آبادتر و همراه با امنیت بیشتر باشد به نفع جمهوری اسلامی ایران نیز خواهد بود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان با اشاره به ارتباط خوب میان دولت و ملت عراق، وحدت و انسجام میان مذاهب و قومیت‌های مختلف عراق را بسیار ضروری و مهم برشمردند و خطاب به السودانی افزودند: همان‌گونه که جناب‌عالی تصریح کردید، حشدالشعبی نیز یکی از مؤلفه‌های مهم قدرت در عراق است که باید در جهت حفظ و تقویت بیش از پیش آن اهتمام داشت.

رهبر انقلاب اسلامی حضور نیروهای اشغالگر امریکایی در عراق را غیرقانونی و برخلاف منافع مردم و دولت عراق خواندند و تأکید کردند: قرائن و شواهد حاکی از تلاش امریکایی‌ها برای تثبیت و گسترش حضور خود در عراق است که باید در مقابل این اشغالگری با جدیت ایستاد.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به تحولات منطقه به‌ویژه شرایط سوریه تأکید کردند: نقش دولت‌های بیگانه در این قضایا کاملاً مشهود است. در این دیدار که مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور نیز حضور داشت، «محمدشیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق با ابراز خرسندی از مذاکرات خود در تهران اظهار امیدواری کرد این مذاکرات و توافق‌های انجام شده در تهران، روابط دو کشور را بیش از پیش گسترش دهد.

نخست‌وزیر عراق، «مردم»، «حشدالشعبی»، «وحدت و انسجام ملی» و «مرجعیت» را از مؤلفه‌های قدرت در عراق برشمرد و با اشاره به تجاوزگری‌های رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان تأکید کرد: موضع اصولی عراق حمایت از مردم غزه و لبنان و مقاومت در منطقه بوده است.

السودانی همچنین با اشاره به تحولات سوریه و نقش بیگانگان در این تحولات خاطرنشان کرد: موضع عراق همواره حمایت از اراده مردم سوریه و حفظ استقلال و تمامیت ارضی این کشور و تشکیل حکومتی فراگیر بوده است.

ملاحظه منافع آمریکا را نکنید

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «جدال بر سر کرسی بعبدا» را برگزید و نوشت: پس از برقراری آتش‌بس ۶۰ روزه در لبنان و شمال سرزمین‌های اشغالی میان مقاومت این کشور و ارتش رژیم صهیونیستی، تحولات بسیاری از جمله سرنگونی دولت بشار اسد در سوریه، توجهات را به خود جلب کرد و مساله لبنان به حاشیه رفت. در همین حین، طی روزها و هفته‌های گذشته نیز نقض آتش‌بس‌های متعددی از سوی ارتش صهیونیستی در جنوب لبنان رخ داد و نیروهای ارتش صهیونیستی به مناطقی در جنوب لبنان وارد شدند که طی ۲ ماه جنگ و درگیری مستقیم با حزب‌الله لبنان امکان حضور در این مکان‌ها را پیدا نکرده بودند. همین مسئله منجر به اعتراض دولت لبنان خطاب به دولت آمریکا و کشورهای اروپایی ناظر و ضمانت‌کننده آتش‌بس شد. طی آخرین تحولات در جنوب لبنان نیز ارتش صهیونیستی از بسیاری از مناطق از جمله روستای ناقوره در جنوب لبنان عقب‌نشینی کرد و نیروهای ارتش لبنان در این منطقه مستقر شدند. البته نقض آتش‌بس‌ها و حضور نظامیان ارتش اشغالگر مسئله‌ای است که همچنان وجود دارد اما سیر تحولات روزهای اخیر لبنان بر مساله مهم‌تری متمرکز بوده است؛ انتخاب رئیس‌جمهور لبنان که پیش از جنگ نیز به بحران سیاسی طولانی‌مدتی برای این کشور کوچک اما مهم در حاشیه مدیترانه تبدیل شده بود.

بحران سیاسی انتخاب رئیس‌جمهور

در بحبوحه جنگ مقاومت لبنان با رژیم صهیونیستی، کشورهای غربی به رهبری آمریکا مساله انتخاب رئیس‌جمهور را مطرح کردند؛ مسأله‌ای که از سال ۲۰۲۲ تبدیل به چالشی جدی برای کشور لبنان شده است. آخرین رئیس‌جمهور لبنان میشل عون بود که از سال ۲۰۱۶ تا ۳۰ اکتبر ۲۰۲۲ در این پست حضور داشت و پس از او انتخاب چهاردهمین رئیس‌جمهور لبنان تاکنون ناموفق بوده است. این مساله بر بحران‌های این کشور عربی خاورمیانه افزوده است؛ بحران‌های پیاپی اقتصادی و سیاسی که پس از جنگ اخیر و تجاوزات رژیم صهیونیستی بر آنها افزوده شده است و منجر به درگیری بیشتر گروه‌های سیاسی لبنان شده است. در این میان برخی گروه‌ها و جریانات سیاسی لبنان با فشار آوردن بر مقاومت لبنان و جریانات متحد آن با هدایت و حمایت قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی تلاش دارند از چالش‌ها و نارضایتی‌های موجود در لبنان سوءاستفاده کرده و مقاومت لبنان را هدف قرار دهند تا به قدرت برسند؛ قدرتی که بدون تأیید تمام گروه‌های سیاسی لبنان و اتحاد اکثریت آنها به دست نمی‌آید. رئیس‌جمهور لبنان مقامی است که به صورت ۶ ساله به دست می‌آید و بلافاصله نیز قابل تمدید نیست.

ملاحظه منافع آمریکا را نکنید

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود در یادداشت سرمقاله، تیتر «حقیقت این است» را برگزید و نوشت: از روزی که احمدی‌نژاد به‌عنوان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران تحریم‌های شورای امنیت را کاغذپاره خواند و آن را بدون تأثیر اعلام کرد، حدود ۲۰ سال می‌گذرد. در این ۲۰ سال به جز چند سال محدود در زمان ریاست‌جمهوری روحانی که برخی تحریم‌ها معلق شده بود، مرتباً بر تحریم‌ها افزوده شده و مدام مشکلات و محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها باعث کاهش ارزش پول ملی، کاهش قدرت خرید مردم و کشور و بسیاری امور دیگر به زیان کشور و مردم شده است و امروز می‌بینیم که تا چه حد قیمت‌ها در همه زمینه‌ها افزایش یافته است. در همین حال همه دولت‌ها، البته از بدو پیروزی انقلاب که هنوز تحریم نبود، دائماً به مردم قول معیشت بهتر و زندگی بهتری را می‌دادند و از بلندگوهای مختلف ازجمله صداوسیما و نمازهای جمعه از دولت‌ها خواسته می‌شد که معیشت بهتر و سفره گسترده‌تری را برای مردم فراهم کنند و دولت‌ها هم همواره به این دعوت لبیک گفته‌اند ولی در عمل سفره مردم تنگ‌تر شده است، بگذریم که اوایل انقلاب هم قول زندگی بهتر این دنیا و هم آن دنیا را به مردم دادند.

۴۰ سال تجربه قول معیشت و سفره بهتر به مردم و عدم توفیق در آن نشان می‌دهد که یا به دروغ این وعده‌ها داده شد یا این وعده‌ها بر اساس جهل به موضوع بوده است. گویندگان که نوعاً به ظواهر مذهبی آراسته بودند، این فرمان قرآن کریم را که «لم تقولون ما لا تفعلون کبر مقتا عندالله ان تقولو ما لا تفعلون»، «چرا کاری را که نمی‌توانید انجام دهید می‌گوئید و بزرگ‌ترین گناه نزد خداوند عمل‌نکردن به گفتار است» فراموش کرده یا با خوش‌بینی افراطی و توهم در این فکر و خیال بودند. هرچند در همان موقع و در طول ۴۰ سال و نیز هم‌اکنون دلسوزان واقعیت را بازگو کرده و می‌کنند ولی ظاهراً این ضرب‌المثل به وقوع پیوسته که «نرود میخ آهنین در سنگ».

ملاحظه منافع آمریکا را نکنید

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «بسته سیاستی رفع ناترازی» را برگزید و نوشت: چالش ناترازی انرژی، یکی از مهم‌ترین چالش‌های کشور است که در فصول گرم و سرد، باعث نارضایتی مردم و فعالان اقتصادی می‌شود. بنابراین تداوم وضعیت کنونی از یک‌سو باعث کاهش تولید و رشد اقتصادی خواهد شد و از سوی دیگر، در بخش خانوارها نیز منشأ بروز انبوهی از مشکلات شده است. رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در جریان بازدید از گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» به یک خبر مهم اشاره کرد. به گفته الیاس حضرتی، دولت در حال تدوین یک بسته سیاستی برای رفع ناترازی انرژی است. این بسته انرژی با بهره‌گیری از نظر کارشناسان در نظر دارد بدون ایجاد شوک قیمتی، نسخه‌ای برای حل ناترازی حامل‌های انرژی ارائه دهد. از نظر کارشناسان، اصلاحات اقتصادی برای موفقیت باید به شکل جامع و در تمام ابعاد صورت گیرد. رفع پایدار مجموعه ناترازی‌ها یک‌بار و دفعتی نبوده و مستلزم برنامه‌ریزی در گذر زمان است. از سوی دیگر، حل چالش‌های اجتماعی برای اعتمادسازی می‌تواند باعث همراهی مردم با نظام حکمرانی در این مسیر شود.

ملاحظه منافع آمریکا را نکنید

کد خبر 827878

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.