به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز در بسته خبری پنجره امید به سراغ پیشگامی کشور در تدوین و پیوستن به کنوانسیون بینالمللی حقوق کودک میرویم، در ادامه نیز ایجاد تحول در نظارت بر خطوط انتقال برق به دست تیمی از مهندسان داخلی مطرح شده است، همچنین ایجاد شبکه ملی نخبگان کشور، اعلام فراخوان بنیاد ملی علم ایران برای تولید تست تشخیص سکته قلبی، اقدام خداپسندانه راننده امانتدار اتوبوسرانی و سرمایهگذاری ۱۸ همتی در صنایع و مکانیزاسیون کشاورزی نیز از جمله موضوعاتی است که در ادامه جزئیات بیشتر آن بیان شده است.
کشور از پیشگامان تدوین و پیوستن به کنوانسیون بینالمللی حقوق کودک است
سید علی کاظمی، معاون وزیر دادگستری و دبیر مرجع ملی حقوق کودک گفت: به گواه اسناد تاریخی و مبانی دینی از پیشگامان حمایت از کودکان و احقاق حقوق آنها هستیم و بزرگان و پیشوایان دینی ما بالاترین سطح تعهد و رعایت استانداردهای رفتاری در تعامل و برخورد با کودکان را داشتهاند.
وی کودکان را نعمتی بیبدیل برای نو شدن و تازگی اجتماعی عنوان کرد و افزود: فعالیت در حوزه کودک و نوجوان، سرمایهگذاری پر منفعتی برای آینده جامعه است، کودکان منعکسکننده امیدها، آمال و آرزوهای ما به عنوان یک ملت است که آینده ما را مشخص کرده و رقم میزنند.
دبیر مرجع ملی حقوق کودک با تاکید بر لزوم پرورش کودکان در محیط خانوادگی و اجتماعی امن، حامی و ایمن ادامه داد: روشهایی که در مورد کودکان و نوجوانان اتخاذ میشود باید تأمینکننده کرامت و ارزش انسانی آنها و مبتنی بر رشد، نمو و بالندگی و در نهایت حمایت و حفاظت آنان در برابر خطرات باشد. نوع رفتار و تعامل ما با کودکان باید با شفقت، خرد و حکمت همراه بوده و همواره هنجارها، ساختارها و رفتارهای خود را برای بهبود وضعیت آنان مورد بازنگری و اصلاح قرار دهیم.
نرمافزار AFCL، تحولی در نظارت بر خطوط انتقال برق
فاطمه عطاری، کارشناس هوش مصنوعی درباره نرمافزار AFCL که توسط تیمی از مهندسان داخلی طراحی و توسعه پیدا کرده است، اظهار کرد: این نرمافزار با توانایی شناسایی بیش از ۱۰۰ نوع خطای مختلف در خطوط انتقال برق، نقش کلیدی در بهبود عملکرد و بهرهوری شبکههای انتقال برق کشور ایفا میکند.
وی افزود: نرمافزار AFCL بر پایه الگوریتمهای پیشرفته یادگیری عمیق طراحی شده و امکان نظارت دقیق و لحظهای بر سلامت شبکههای انتقال برق را فراهم میکند، این سیستم هوشمند نهتنها خطاهای فیزیکی و الکتریکی را شناسایی میکند، بلکه با دقت محل بروز مشکلات را نیز تعیین میکند، این قابلیت به شرکتهای برق منطقهای این امکان را میدهد که عملیات تعمیر و نگهداری خطوط را بهصورت هدفمند انجام دهند و از قطعهای ناگهانی جلوگیری کنند.
کارشناس هوش مصنوعی درباره دیگر ویژگیهای این نرمافزار بیان کرد: AFCL علاوهبر شناسایی نقصها، دادههای بهدستآمده را تحلیل کرده و اطلاعات پیشبینیکنندهای را در اختیار شرکتهای برق قرار میدهد، این قابلیت موجب کاهش نیاز به بازدیدهای میدانی و افزایش بهرهوری در مدیریت خطوط انتقال برق میشود.
عطاری درباره دستاوردهای این نرمافزار در سطح بینالمللی تاکید کرد: نرمافزار AFCL موفق به کسب جوایز متعددی در رویدادهای معتبر بینالمللی شده و بهعنوان یکی از پنج استارتاپ برتر ایران در نمایشگاه فناوری GTX 2024 معرفی شده است، این دستاوردها گواهی بر کیفیت و نوآوری این نرمافزار و تلاشهای تیم توسعهدهنده آن است.
حفظ نخبگان و ایجاد رضایتمندی برای آنها از اولویتهای وزارت علوم است / ایجاد شبکه ملی نخبگان کشور
حسین سیمایی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست با برگزیدگان المپیادهای علمی با اشاره به اهمیت سرمایههای انسانی کشور اظهار کرد: کشور ما با داشتن استعدادهای برتر و نخبگان علمی، گنجینهای ارزشمند در اختیار دارد که موجب افتخار در سطح بینالمللی است، وظیفه ما این است که عواملی که موجب مهاجرت نخبگان میشود را کاهش دهیم تا آنان در کشور بمانند و به پیشرفت ایران کمک کنند.
وی بر برنامهریزی برای حفظ و نگهداشت نخبگان تأکید کرد و افزود: باید عوامل مهاجرت نخبگان را کاهش دهیم تا آنها در کشور بمانند و به پیشرفت ایران کمک کنند.
رضا محمدی، سرپرست سازمان سنجش آموزش کشور نیز در این نشست اظهار کرد: نخبگان علمی از سرمایههای ارزشمند جمهوری اسلامی ایران هستند و باید از ظرفیت آنها در حوزههای فناوری و علمی بهرهبرداری شود، به همین منظور ایجاد یک شبکه ملی نخبگانی بر بستر پلتفرمهای مجازی ضروری است تا این افراد بتوانند ارتباط مؤثری با یکدیگر و با مراکز علمی کشور داشته باشند.
بنیاد ملی علم ایران برای تولید تست تشخیص سکته قلبی فراخوان داد
بنیاد ملی علم ایران در راستای برنامه حمایت از پژوهشهای عمیق شرکتهای دانشبنیان، درباره طراحی و تولید نسل جدید کیتهای تشخیص سریع تروپونین قلبی (cTnI)، تشخیص سکته قلبی و آسیب به سلولهای عضلانی قلب فراخوان داد.
راننده امانتدار اتوبوسرانی اصفهان سکههای طلا را به صاحبش بازگرداند
هادی زند، راننده امانتدار شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان در اقدامی خداپسندانه کیف حاوی سکه طلا، ارز، پول نقد و مدارک را در اتوبوس شهری خود پیدا کرد.
وی که راننده خط ۳۱ شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان است، پس از پیدا کردن کیف حاوی چهار سکه طلا، مقادیری ارز و پول نقد به ارزش حدود دو میلیارد ریال در اتوبوس شهری خود، در اقدامی خداپسندانه با تحویل به روابط عمومی شرکت اتوبوسرانی، آنها به مالک اموال مکشوفه بازگرداند.
در ماه دهها کیف و مدارک یا گوشی تلفن همراه در اتوبوسهای شرکت واحد اتوبوسرانی پیدا میشود که با پیگیری به مالکان آنها تحویل داده میشود؛ افرادی که مدارک و اشیا خود را در اتوبوس شرکت واحد جا میگذارند، میتوانند با سامانه ۱۳۷ تماس بگیرند.
سرمایهگذاری ۱۸ همتی در صنایع و مکانیزاسیون کشاورزی
کریم ذوالفقاری، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی از سرمایهگذاری ۱۸ هزار میلیارد تومانی در بخش صنایع و مکانیزاسیون کشاورزی از ابتدای سال خبر داد و گفت: این اقدامات نقش مؤثری در کاهش خامفروشی محصولات کشاورزی، بهبود بهرهوری منابع پایه و اشتغالزایی در کشور داشته است.
وی خاطرنشانکرد: از ابتدای سال تاکنون، بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در حوزه صنایع تبدیلی و مکانیزاسیون کشاورزی انجام و سههزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای خرید ماشینآلات کشاورزی ارائه شده است.
نظر شما