به گزارش خبرگزاری ایمنا، مصطفی خضری امروز _چهارشنبه نوزدهم دی_ در جلسه بودجهریزی مشارکتی منطقه ۶ شهرداری اصفهان که بهمنظور بهرهگیری از ظرفیتهای نخبگان، مدیران اسبق و شهروندان خلاق برای تدوین برنامه عملیاتی ۱۴۰۴ شهرداری اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: بودجهریزی مشارکتی اهمیت زیادی دارد و یکی از ضروریترین مسائل در مدیریت شهری است.
وی با اشاره به تجربیات جهانی افزود: در پاریس، ابرپروژههای شهری با رأی مردم انجام میشود و این مشارکت موجب کاهش هزینهها و افزایش سرعت همکاری میشود و مردم زمانی که در تصمیمگیریها دخیل باشند، احساس تعلق بیشتری خواهند داشت و این امر از نظر اقتصادی نیز مقرونبهصرفهتر است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی همتآباد با انتقاد از غفلت در بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی و مشارکتی تاکید کرد: امروز در کشور، هزاران میلیارد تومان پول سرگردان وجود دارد که با سیاستگذاری صحیح میتوان آن را به سمت پروژههای عمرانی هدایت کرد.
خضری گفت: به عنوان مثال، سپردههای بانکی مردم استان اصفهان بیش از ۵۲۵ هزار میلیارد تومان است که این مبلغ میتواند به عنوان اهرمی برای آزادسازی ظرفیتهای اقتصادی و اجتماعی استان به کار رود.
وی با تاکید بر ضرورت اولویتبندی در بودجهریزی ادامه داد: باید به پروژههایی که ظرفیتهای شهر را آزاد میکند و به بهبود معیشت مردم کمک میکند، توجه ویژهای شود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی همتآباد خاطرنشان کرد: نباید سیاستهای بودجهریزی به گرانی زندگی مردم منجر شود؛ بهعنوان مثال، افزایش تراکم ساختوساز بدون در نظر گرفتن نیازهای واقعی مردم، میتواند به افزایش قیمت مسکن و اجارهها منجر شود.
خضری با اشاره به چالشهای زیستپذیری در اصفهان گفت: ناامیدی مردم از آینده اصفهان به دلیل مشکلاتی همچون فرونشست زمین و خشکسالی، به کاهش سرمایهگذاری و فرار سرمایه منجر شده است، بنابراین در بودجهریزی باید به افزایش زیستپذیری و ارتقای رضایت شهروندان توجه شود.
وی با بیان اینکه بخشی از بودجه باید به پروژههای نرمافزاری و هوشمندسازی اختصاص پیدا کند، افزود: مشکلات ترافیکی با احداث خیابانهای جدید رفع نمیشود و نرمافزارهایی همچون نشان میتوانند با استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود، به کاهش ترافیک کمک کند، همچنین باید سرمایهگذاری در تولید علم و فناوری در دستور کار قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی همتآباد با تاکید بر اهمیت برونسپاری امور تصدیگرانه شهرداری تاکید کرد: شهرداری میتواند با کاهش تصدیگری و جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی، بهرهوری خود را افزایش دهد، البته در منطقه ۶ باید به مشکلاتی همچون ترافیک سنگین و توسعه مجتمعهای تجاری توجه ویژهای شود.
خضری گفت: محور چهارباغ بالا را میتوان بهعنوان کریدور علم و فناوری اصفهان تعریف و با توجه به ظرفیتهای دانشگاهی و نخبگانی منطقه، این محور را به فضایی برای استقرار استارتآپها و تولید علم و فناوری تبدیل کرد که این اقدام، نقش مهمی در رونق اقتصادی و ارتقای جایگاه علمی اصفهان خواهد داشت.
وی با تاکید بر لزوم سیاستگذاری دقیق در بودجهریزی، خواستار اقدامات جدی برای بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی و علمی در توسعه پایدار شهر شد.
نظر شما