به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز در بسته خبری پنجره امید به سراغ بومیسازی کمپرسورهای نفت و گاز میرویم، در ادامه نیز صادرات میگوی بوشهر به کشورهای مختلف جهان مطرح شده است، همچنین طرح تولید داروی گیاهی درمان سرطان ریه در مرحله کارآزمایی بالینی، حمایت ستاد فرمان امام (ره) از بیماران سرطانی پنج دهک اول و راهاندازی هلدینگ نوآوری ایران نیز از جمله موضوعاتی است که در ادامه جزئیات بیشتر آن بیان شده است.
کمپرسورهای نفت و گاز با ۳۰ درصد ارزآوری بومی شدند
یک شرکت دانشبنیان با بهرهگیری از تخصص و توانمندیهای فنی خود، موفق به داخلیسازی کمپرسورهای گریز از مرکز مورد استفاده در صنایع نفت و گاز شده است که حدود ۳۰ درصد ارزآوری برای کشور به ارمغان میآورد.
این شرکت دانشبنیان با فروش ۲۲۰ میلیون دلاری در سال ۲۰۲۳، به یکی از بازیگران صنعت کمپرسور در کشور تبدیل شده و با داخلیسازی کمپرسورهای گریز از مرکز، گامهای بلندی در راستای ارزآوری و کاهش وابستگی به واردات تجهیزات برداشته است، همچنین با بهرهگیری از فناوریهای نوین در زمینههایی همچون ساخت و احداث پکیجها و پلنتهای هوای ابزار دقیق، تولید گازهای صنعتی به روشهای مادون سرد و جذبی و تولید گاز هیدروژن و کمپرسورهای گازهای فرایندی فعالیت میکند.
علیرضا صدری، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان «کمپرسور» را به عنوان ابزارهای کلیدی در صنایع خواند و اظهار کرد: در دنیای امروز که نیاز به انرژی فشرده و پایدار در صنایع مختلف به وضوح احساس میشود، کمپرسورها به عنوان تجهیزات کلیدی مورد توجه قرار گرفتهاند؛ این دستگاهها بر اساس مکانیزم فرایندی به دو دسته کلی کمپرسورهای جابجایی مثبت و کمپرسورهای انرژی جنبشی تقسیم میشوند.
وی افزود: با توجه به نیازهای روزافزون صنایع مختلف به کمپرسورهای سازگار و قدرتمند، کمپرسورهای گریز از مرکز به عنوان یک انتخاب هوشمندانه در تأمین انرژی فشرده به شمار میروند، انتخاب صحیح این تجهیزات میتواند تأثیرات مثبتی بر بهینهسازی عملکرد و کاهش هزینهها داشته باشد.
میگوی بوشهر به کشورهای مختلف جهان صادر میشود
کاظم عبدی، مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی با بیان اینکه صنعت پرورش میگو از صنایع رو به رشد در جهان و ایران است و از نظر صادراتی برای سازمان دامپزشکی اهمیت خیلی زیادی دارد، گفت: محصول میگو پرورشی استان بوشهر به کشورهای مختلف جهان از جمله چین، اوراسیا و آسیای شرقی صادر میشود.
طرح تولید داروی گیاهی درمان سرطان ریه در مرحله کارآزمایی بالینی
یک شرکت دانشبنیان طرح تولید افشانه گیاهی برای درمان سرطان ریه را تا مرحله کارآزمایی بالینی پیش برده است.
جلالالدین غنوی، مدیرعامل این مجموعه دانش بنیان با اشاره به تأسیس این شرکت فناور فعال در زمینه تولید دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۱۳۹۱ اظهار کرد: تاکنون مستندات سه داروی کروناسیف، دیکلودیپین و سیلدیپین را بر اساس ثبت اختراع بینالمللی به سازمان غذا و دارو ارائه کردهایم که اسپری کروناسیف به تولید صنعتی رسیده است.
وی با اشاره به اینکه این مجموعه دانش بنیان دارای سه بخش نیمه جامدات، جامدات و بخش اتاق تمیز است، در توضیح طرح استفاده از سیاه دانه در درمان سرطان ریه عنوان کرد: در سالهای اخیر، با توجه به تکامل همزمان گیاهان با بشر، استفاده از داروهای جدید بر پایه مواد طبیعی با استقبال زیادی روبهرو شده است که نمونه آن داروی تاکسول (استخراج شده از پوست درخت سرخدار که در درمان سرطان سینه کاربرد دارد) است که با حداقل عارضه روی سلولهای سالم، به شکل مناسبی سلولهای سرطانی را نابود میکند.
این فعال حوزه گیاهان دارویی ادامه داد: از طرفی این داروها نسبت به داروهای شیمیایی ارزانتر و عوارض کمتری دارند، اما روشهای انتقال ماده مؤثر این گیاهان به سلولهای سرطانی هنوز یکی از چالشهای اساسی محسوب میشود و تهیه ماده مؤثر به شکل خالص و در موضع خاص تاکنون جز موارد انگشت شمار استفاده نشده است.
غنوی در پاسخ به این سوال که اکنون پیشرفت این طرح در چه مرحلهای است؟ اضافه کرد: فرمولاسیون پیشرفته و هوشمند دارو و استفاده آن به شکل انحصاری در اسپریهای تنفسی انجام شده و در مرحله انجام کارآزمایی بالینی در بیمارستان مسیح دانشوری است.
حمایت ستاد فرمان امام از بیماران سرطانی پنج دهک اول
سید پرویز فتاح، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با اشاره به بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی سرطان برکت گفت: برای درمان بیماران سرطانی مربوط به ۵ دهک اول برنامه حمایتی ویژهای داریم و راهاندازی یک مجموعه اقامتی برای اسکان همراهان بیماران سرطانی در جنب بیمارستان نیز انجام شده است.
وی با اشاره به دیگر فعالیتهای این ستاد در حوزه بهداشت و درمان ادامه داد: با توجه به کمبودها و نواقصی که در حوزه درمان به ویژه در مناطق کمبرخوردار وجود دارد، یکی از خدمات ما فعالیت بیمارستان سیار برکت با ظرفیت ۹۲ تختخواب است که علاوه بر خدمترسانی در ایام اربعین و منطقه دالاهوی کرمانشاه در یک سال اخیر، در حال حاضر در استان خوزستان مستقر شده تا به محرومان ارائه خدمت کند.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام خاطرنشان کرد: ستاد اجرایی متولی حوزه جمعیت در کشور نیست، اما در حوزه جوانی جمعیت نیز ورود کردهایم و در تلاش هستیم با همکاری وزارت بهداشت برای کمک به تجهیز مراکز درمان ناباروری اقداماتی را انجام دهیم.
هلدینگ نوآوری ایران راهاندازی میشود
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور گفت: برای شرکتهای دانشبنیان بزرگ که رشد پیدا کردهاند و به درجه ۱۸-۱۹ سالگی رسیدهاند، بهزودی بانگ ایجاد هلدینگ نوآوری و فناوری به صدا در خواهد آمد تا از رهگذر آن یک زنجیره شکل بگیرد و در مقابل ناقوس حمایتها برای این جنس شرکتها هم نواخته خواهد شد.
نظر شما