به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان، حجتالاسلام جهانشاهی امروز _دوشنبه هفدهم دی_ در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: در استان سیستان و بلوچستان دو بار در سال مراسم اعتکاف برگزار میشود که یکی در ایام رجب و دیگری در ایام رمضان است، در اعتکاف رجبیه اهل تشیع و در اعتکاف رمضانیه اغلب مردم اهل تسنن شرکت میکنند.
وی ادامه داد: در سال گذشته مراسم اعتکاف در ایام رجبیه در حدود ۹۶ مسجد در ۱۶ منطقه سراسر استان برگزار شد و امسال برنامه داریم بیش از ۱۳۰ مسجد را پای کار بیاوریم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سیستان و بلوچستان افزود: سال گذشته ده هزار و ۵۱ شرکت کننده داشتیم امسال پیشبینی میشود ۱۵ هزار شرکت کننده داشته باشیم.
جهانشاهی گفت: هزینه اعتکاف امسال در سراسر استان ۳۰۰ هزار تومان است، سال گذشته ارزاق اساسی را به صورت رایگان در اختیار مساجد قرار دادیم و امسال نیز همین برنامه را داریم.
وی با بیان اینکه ویژه برنامههایی برای مراسم اعتکاف در مساجد پیش بینی شده که شامل پرده خوانی، تئاتر، مسابقات قرآنی نهجالبلاغه صحیفه سجاده، نشستهای جهاد تبیین میشود، یادآور شد: از تاریخ ۲۵ تا ۲۷ دی اعتکاف برگزار میشود و بیستوچهارم دی درِ مساجد برای ورود معتکفین باز است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان افزود: ثبت نام برای اعتکاف رجبیه آغاز شده و علاقهمندان در زاهدان میتوانند از طریق سامانه etekaf.sb ثبت نام کنند و در شهرستانها نیز برای ثبتنام به دفاتر اداره تبلیغات شهرستانها مراجعه کنند.
وی ادامه داد: در بحث تجهیزات مساجد اگر مسجد شرایط لازم و امکانات اولیه را نداشته باشد حذف میشود و سعی میشود آمادگی مطلوب را داشته باشد.
جهانشاهی بیان کرد: امسال ۷۰ تا ۸۰ مسجد اهل تسنن را پشتیبانی خواهیم کرد و حمایت ما از مساجد برای کم کردن هزینه تمام شده اعتکاف و ترغیب و کمک مردم برای شرکت در این مراسم است.
وی گفت: در اعتکاف رمضانیه بیشتر افراد اهل تسنن شرکت میکنند، اما تعدادی از مساجد اهل تشیع در سطح استان برای اعتکاف رمضانیه نیز آماده خواهند شد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به ضرورت کمک به آوارگان فلسطینی و لبنانی، نماینده ولی فقیه با مشورت فعالان در این استان به این نتیجه رسید که موکبی از طریق جمعآوری کمکهای مردمی و با اعزام نیروی بومی با عنوان موکب همدلی مردم سیستان و بلوچستان برای کمک به آوارگان فلسطینی و لبنانی ایجاد شود و امروز آغاز رسمی فعالیت این موکب است.
وی گفت: مسیر کمک رسانی مردم به این موکب ارسال عدد ۵ به سامانه ۳۰۰۰۶۰۰۱۱۰ است که حسابی متمرکز با اشراف نماینده ولی فقیه در استان ایجاد شده و همه هزینههای واریزی به این موکب در حوزه پخت غذای گرم، تهیه نان و تهیه لوازم ضروری منزل و نیز لباس گرم هزینه خواهد شد.
حجتالاسلام جهانشاهی تصریح کرد: برای مشارکت نیروی انسانی در این موکب، ستاد بازسازی عتبات عالیات مرجع ساماندهی و اعزام داوطلبان برای خدمت در این موکب است.
وی گفت: مردم سیستان و بلوچستان تاکنون کمکهای خوبی به پویش ایران همدل کردند و با ایجاد این موکب این کمکها بیشتر خواهد شد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به اینکه انتقال ارزاق از ایران امکان پذیر نیست، فقط باید پول و طلا جمعآوری شود که از طریق نمایندگیهای ایران تحویل گرفته میشود و به آنجا انتقال پیدا میکند.
وی در رابطه با اهانت اخیر یک مداح به مسجد مکی و امام جماعت اهل تسنن بیان کرد: شورای هیئتهای مذهبی و کانون مداحان استان در ساعات اولیه این اقدام مداح را محکوم کردند و هیچ توهینی به هیچیک از علما و مذاهب مختلف پذیرفته نیست و این موضوع از مسیر قانونی پیگیری میشود.
حجتالاسلام جهانشاهی ادامه داد: چند عامل باعث این اتفاق میشود که یکی از این عوامل آشنایی نداشتن بسیاری از مردم با جامعه اهل تسنن در استان سیستان و بلوچستان بوده و عامل بعدی اخبار نادرست و غلطی است که منتشر میشود.
وی گفت: این امر که سیستان و بلوچستان پایگاه وهابیت بوده، کاملاً اشتباه است و وهابیت در این استان اصلاً جایگاهی ندارد اما اخبار و تحلیلهای بدون شناخت صحیح از استان منتشر میشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان افزود: باید جامعه اهل سنت استان معرفی شود و نباید بگذاریم در کشور به طور نادرست معرفی شوند.
وی ادامه داد: کانون مداحان یکی از وظایفش نظارت بر مداحان است اما موج ارتباطی و جریان جدیدی که راه افتاده خیلی از نظامات فرهنگی را دچار اختلال کرده و عرصه مداحان نیز از این مسئله مستثنی نبوده است.
حجتالاسلام جهانشاهی با بیان اینکه وظیفه ما آگاهی بخشی در این زمینه است و باید با این جریان یک توجیه عقلانی شود، خاطرنشان کرد: محاکمه این مداح، قبل از برادران اهل تسنن، مطالبه سازمان تبلیغات و کانون مداحان استان است.
نظر شما