به گزارش خبرگزاری ایمنا، در سرزمینی که هر تپش قلبش نشان از ایمان و ایستادگی دارد، رزمایشهای نظامی نهتنها تمرینی برای مقابله با تهدیدات، بلکه نمایشی از ارادهای هستند که هیچ نیرویی توان ایستادگی در برابر آن را ندارد. رزمایش پیامبر اعظم ۱۹، نقشی از اتحاد، توانمندی و پیشرفت است که هم برای یاران اطمینانبخش و هم برای دشمنان هشداری جدی است. این گامها، مسیر آیندهای مطمئن را هموار میکند، آیندهای که در آن امنیت و اقتدار، همواره در کنار عدالت خواهد درخشید.
از روز شنبه، ۱۵ دیماه، رزمایش «اقتدار امنیتی پیامبر اعظم ۱۹» نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در غرب کشور آغاز شد. این رزمایش، به عنوان یکی از مهمترین برنامههای نظامی کشور، با هدف تقویت آمادگی دفاعی و آزمایش توانمندیهای عملیاتی در مقابله با تهدیدات احتمالی طراحی شده است. انتقال سریع تیپ نیروی مخصوص میرزا کوچکخان از فرودگاه رشت به کرمانشاه و اجرای سناریوهای پیچیده، بازتابی از قابلیتهای واکنش سریع نیروهای مسلح ایران است و پیامی آشکار از اقتدار و عزم راسخ جمهوری اسلامی به همراه دارد.
اهداف و سناریوهای رزمایش
سناریوهای عملیات واکنش سریع یکی از بخشهای کلیدی رزمایش پیامبر اعظم ۱۹ است که با حضور رستهها و واحدهای تخصصی نیروی زمینی سپاه در منطقه غرب کشور برگزار میشود. در مرحله اول، تیپ میرزا کوچکخان با استفاده از ترابری هوایی به منطقه رزمایش منتقل شد که نشاندهنده تواناییهای بالای نیروی زمینی سپاه در انتقال سریع نیروها و تجهیزات به مناطق عملیاتی است.
سردار محمدنظر عظیمی، فرمانده قرارگاه منطقه نجف اشرف نیروی زمینی سپاه، در حاشیه این رزمایش گفته است: «ما میزبان یکی از یگانهای نیروی مخصوص نیروی زمینی سپاه از استان گیلان هستیم.» وی همچنین اشاره کرد که این رزمایش در منطقه اورامانات استان کرمانشاه برگزار میشود و هدف آن ارتقای توانمندیهای دفاعی و آمادگی برای مقابله با تهدیدات احتمالی است.
استفاده از سلاحهای جدید
یکی از نکات برجسته این رزمایش، استفاده از سلاحها و تجهیزات جدید است. سردار عظیمی تأکید کرد که در این رزمایش از توانمندیهای نیروهای بسیجی در مناطق مختلف استان کرمانشاه نیز بهرهبرداری خواهد شد. در همین رابطه شهرستانهایی مانند سرپل ذهاب، قصر شیرین، گیلان غرب، پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی، روانسر و دالاهو به عنوان مناطق عملیاتی انتخاب شدهاند.
فرمانده قرارگاه منطقه نجف اشرف نیروی زمینی سپاه همچنین گفته که این رزمایش در منطقهای است که ما پیشتر در رویارویی با گروهکهای معاند، اقدامات ارزشمندی را عملیاتی کردهایم.
تمرین آمادگی تهاجمی
این رزمایشها بخشی از برنامههای دفاعی و تهاجمی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران هستند. سردار سرلشکر غلامعلی رشید چند روز پیش اعلام کرد که نیروهای مسلح ایران در روزها و هفتههای آینده رزمایشهای پرقدرتی را اجرا خواهند کرد. وی تأکید کرده است که این رزمایشها معمولاً در نیمه دوم سال و به ویژه سه ماه پایانی سال برگزار میشود.
فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص) همچنین بر لزوم توجه دشمنان به توانمندیهای ایران تأکید کرد و گفت: «دشمن صهیونیستی دچار توهم و خطای محاسباتی شده است.» وی افزود که عملیاتهای تهاجمی علیه رژیم صهیونیستی نشاندهنده قدرت نظامی ایران است.
سردار علی شادمانی، فرمانده قرارگاه رزمایشهای اقتدار نیروهای مسلح نیز با تاکید بر اینکه تا دوماه دیگر آسمان زمین و دریاها میزبان رزمایشهای اقتدار نیروهای مسلح خواهند بود، در رابطه با برگزاری این رزمایش گفته که «نیروی هوایی و نیروی پدافند هوایی ارتش نیز به همراه نیروی هوافضای سپاه با استفاده از تجهیزات و سامانههای نوین در قرارگاهی مشترک دفاع هوایی از مراکز پر اهمیت کشور را تمرین خواهند کرد.»
ادامه رزمایشها
روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرده است که سلسله رزمایشهای اقتدار نیروهای مسلح در روزهای آینده ادامه خواهد یافت. این رزمایشها شامل فعالیتهای دریایی، هوایی و پدافندی خواهد بود و واحدهای اطلاعاتی، پدافندی و آفندی سپاه پاسداران نیز مطابق برنامه خود، رزمایش اقتدار (پیامبر اعظم ۱۹) را آغاز خواهند کرد.
آمادگی برای جنگ ترکیبی
اسماعیل کوثری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در این باره اظهار میکند: رزمایش پیامبر اعظم ۱۹ در تداوم رزمایشهای گذشته برگزار میشود که ستاد کل نیروهای مسلح برای نیروهای تحت امر خود در ارتش، سپاه و بسیج تدارک دیده است. به عبارتی برگزاری رزمایشهای این ستاد به صورت سالیانه در راستای ایجاد آمادگی لازم برای نیروهای مسلح کشور انجام میشود تا در همه لحظات برای انجام مأموریتهای خود در برخورد با عوامل ضد انقلاب و نیز مقابله با تهاجمهای بیگانگان و حتی اقدامات تروریستی از آمادگی لازم برخوردار باشند.
وی ادامه میدهد: بر همین اساس لازم است تا نیروهای مسلح در آسمان و زمین و دریا به صورت دائمی آمادگی لازم را برای مقابله با هر تهدیدی در خود ایجاد کنند چرا که این ارتقای آمادگی از سویی موجب تقویت روحیه مردم و نیروهای داخلی خواهد شد و از سوی دیگر باعث ایجاد بازدارندگی هم برای بیگانگان و هم برای کسانی خواهد شد که به این مملکت چشمداشت دارند و در این راستا ممکن است به کشور خود خیانت کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی ابراز میکند: پس از طراحی رزمایشها اقدامات لازم به تبع طراحیها و تصمیمگیریها انجام میگیرد و در نهایت نیروهای دفاعی و امنیتی به فرماندهی مقام معظم رهبری از یک اقتدار و قدرت بسیار زیاد برخوردار خواهند شد.
وی با یادآوری رزمایش پیامبر اعظم ۱۹ که در طول دو ماه به صورت زمینی، دریایی و هوایی برگزار خواهد شد، در خصوص تفاوت آن با رزمایشهای گذشته میگوید: تفاوت این رزمایش با رزمایشهای پیشین در شرایط کنونی منطقه و شیطنتهایی است که ممکن است با هدف تضعیف روحیه مردم توسط بعضی افراد صورت پذیرد.
کوثری ادامه میدهد: در نهایت این رزمایش با تاکتیکها و راهبردهای روز و آنچه که از جنگ ترکیبی انتظار میرود، برگزار میشود. در حقیقت این رزمایش فراتر از آن چیزی است که دشمن بر اساس آن عمل کرده است و در آن اقدامات لازم جهت مقابله با جدیدترین سلاحها و جنگ افزارهای مورد استفاده دشمن انجام خواهد شد.
وی میگوید: با نگاهی به عملیاتهای وعده صادق یک و دو خواهیم دید که این دو عملیات با یکدیگر بسیار متفاوت بودند به طوری که در وعده صادق یک بین ۲۵ تا ۳۰ درصد موفقیت کسب کردیم اما به اذعان دشمن، وعده صادق دو بین ۸۵ تا ۹۰ درصد موفقیتآمیز بود؛ بنابراین رزمایشها نیز بر همین اساس طراحی میشوند تا معایب گذشته رفع و محاسن گذشته تقویت شوند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی اضافه میکند: از سوی دیگر رزمایشها کمک میکنند تا نیروها با سلاحهای جدید و شیوههای جنگی جدید دشمن آشنا شوند و در جهت خنثی کردن روشها و پاتکهای دشمن طرحریزی کرده، آموزش ببینند و وارد عمل شوند.
وی میگوید: در نهایت با بررسی همه عوامل، قدرت رزم نیروها در رزمایشها به منصه ظهور گذاشته میشود تا با انجام تاکتیکهای بهروز دفاعی و امنیتی به فرماندهی فرمانده کل قوا دشمنان را منکوب کنند.
افزایش بازدارندگی، اقتدار و آمادگی نیروهای مسلح ایران
محمدصالح جوکار در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در این رابطه اظهار میکند: اصولاً طراحی رزمایشها بر اساس تهدیدات موجود و نیز تمرینات آموزشی و کسب تجربه برای نیروهای مسلح صورت میپذیرد. در رزمایشها نیروهای مسلح با برآورد تهدیدها در برابر دشمن فرضی مقابله میکنند و اصول هماهنگی و اجرای تاکتیکهای مختلف در حین رزمایش برای نیروها اعمال خواهد شد.
وی ادامه میدهد: نکته بسیار مهم در خصوص رزمایشها ایجاد بازدارندگی است؛ در کشور ما نیز رزمایشها نقش مؤثری در بازدارندگی ایفا میکنند و این پیام را به دشمنان مخابره میکنند که با وجود انواع تهدیدات، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران آمادگی دفاعی کاملی برای مقابله با هرگونه تهدید در منطقه و جهان را خواهند داشت.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور در رابطه با تفاوت رزمایش پیامبر اعظم ۱۹ با رزمایشهای گذشته آن هم در شرایطی که با انواع بحران در سوریه و دیگر کشورهای محور مقاومت مواجه هستیم، ابراز میکند: برگزاری رزمایش پیامبر اعظم ۱۹ نیز همانند سایر رزمایشها بیانگر اوج قدرت، شجاعت و آمادگی نیروهای مسلح ایران اسلامی برای مقابله با تهدیدات محسوب میشود.
وی تاکید میکند: هر نوع رزمایشی پیامی دارد و پیامها مبتنی بر نوع تهدیدات موجود یا نوع آمادگی که قرار است در نیروهای مسلح ایجاد شود، مخابره میشوند؛ پیام رزمایش پیامبر اعظم ۱۹ نیز به دشمنان این است که اگر دست از پا خطا کنند در مقابل نیروهای قوی و مقتدر جمهوری اسلامی قطعاً بازنده خواهند بود.
جوکار تاکید میکند: از نظر ارزیابی و وزنی که به چنین رزمایشهایی داده میشود، میتوان گفت با توجه به تجاربی که در گذشته نیروهای مسلح ما کسب کردهاند، این تجارب در اینگونه رزمایشها به خوبی هویدا و آشکار خواهد شد.
به گزارش ایمنا، رزمایش پیامبر اعظم ۱۹، جلوهای از همت بلند و آمادگی خللناپذیر ایران در برابر هر تهدیدی است، زیرا این مانور نظامی، نه تنها نمایشی از تجهیزات نوین و تاکتیکهای مدرن، بلکه تجسمی از ارادهی ملت برای پاسداری از امنیت و آرامش است و آنجا که دشمنان در توهم برتری خود به سر میبرند، این رزمایش پیام روشنی خواهد داشت: این خاک، به یُمن دلاوریهای فرزندانش، ایستادهتر از همیشه است و هر تلاشی برای تزلزل آن، در برابر این اقتدار، رنگ خواهد باخت.
نظر شما