به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان غذا و دارو، مهدی پیرصالحی در تشریح آخرین وضعیت بازار دارویی کشور اظهار کرد: با حضور در سازمان، اولین دغدغه ما بحث کمبودهای دارویی بود که اقلام زیادی یا دچار کمبود یا در شرف ایجاد کمبود بود و موجودی زیر سه ماه آنها پایین بود، اما هنوز در بازار دچار کمبود نشده بود.
وی با اشاره به علت اصلی کمبودهای دارویی افزود: شرکتهای تأمین کننده دارو به شکل حاد با مشکل تأمین نقدینگی مواجه هستند، به طوری که در ۹ ماه سال جاری از دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار ارز تخصیصی توسط بانک مرکزی دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار آن را جذب کردند و به دلیل مشکلات نقدینگی موفق نشدند که ۶۰۰ میلیون دلار آن را جذب کنند.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به بدهی بخش دولتی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی گفت: در حال حاضر میزان بدهی بخش دولتی در حوزه دارو ۳۶ همت و در حوزه تجهیزات پزشکی به ۲۰ همت میرسد که عمق مطالبات نیز طولانی است و مشکلات نقدینگی را تشدید میکند.
وی دومین عامل کمبودهای دارویی را قیمتگذاری سرکوبگرانه دانست و اضافه کرد: در سالهای اخیر، بهرغم افزایش قیمت ارز مبادلهای و تورم، قیمتگذاری دارو متناسب نبوده و بعضی از داروها به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی از چرخه تولید خارج شده که بیشتر جزو داروهای بیمارستانی بوده است و ارائه خدمات در بیمارستانها را با مشکلات جدی مواجه میکرد.
پیرصالحی تصریح کرد: اصلاح قیمتگذاری از داروهای تزریقی و بیمارستانی شروع شد، چراکه در این بخش پوشش ما در مورد بیماران کاملتر است، در بدو ورود به سازمان، میزان کمبود داروهای بیمارستانی ۵۷ قلم بود که با اقدامات صورت گرفته امروز به کمتر از ۱۰ قلم رسیده است که امیدواریم این تعداد اقلام را با نیز مدیریت کنیم.
نظر شما