ضرورت های تحقق ۱۰ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر در سال

معاون فنی و مهندسی ساتبا گفت: اگر بخواهیم در حال حاضر ۱۰ هزار مگاوات در سال نیروگاه احداث کنیم، بسیاری از طرح‌ها باید آماده باشد و برای جذب پیمانکاران، سرمایه گذاران و شرکت های مشاوره جدید، اقدامات موثری صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پاون، علیرضا پرنده مطلق در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق، با اشاره به دستاوردهای برگزاری این نمایشگاه اظهار کرد: قرارداد احداث ۲۰۰ ساخت گاه ۳ مگاواتی در مجموع به ظرفیت ۶۰۰ مگاوات در حاشیه این نمایشگاه امضا شده و طراحی، تأمین تجهیزات و ساخت این نیروگاه‌ها به شرکت مانا انرژی واگذار شده است.

وی ادامه داد: تفاهم‌نامه‌ای به منظور بهینه‌سازی مصرف برق با گروه انتخاب داشتیم و تفاهم‌نامه‌ای در رابطه با احداث ۲۸۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با وزارت دفاع به امضا رسید. در باقی موارد نیز هدف ساتبا، رشد بهره‌وری و تسهیل‌گری خواهد بود. تا به اکنون، یکی از اهداف نمایشگاه جذب سرمایه‌گذار بوده است و امید می‌رود تأمین کنندگان قطعات و پیمانکاران شرایط حال حاضر کشور را درک کنند.

معاون فنی و مهندسی ساتبا تصریح کرد: تا سال ۱۴۰۲ سالانه ۱۰۰ الی ۱۲۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در مدار قرار می‌گرفت و اگر بخواهیم در حال حاضر ۱۰ هزار مگاوات در سال نیروگاه احداث کنیم، بسیاری از طرح‌ها باید باید آماده باشد و برای جذب پیمانکاران، سرمایه‌گذاران و شرکت‌های مشاوره جدید، اقدامات مؤثری صورت گیرد. این نمایشگاه کمک می‌کند تیم‌ها در کنار هم شکل بگیرند و کار به درستی پیش برود تا شاهد رشد بخش تجدیدپذیر در تأمین برق کشور باشیم.

پرنده مطلق در خصوص طرح‌های تأمین مالی انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: در زمینه تسهیلات و تأمین مالی، تبصره ۱۸ بودجه ۱۴۰۳ حدود ۲ هزار میلیارد تومان ردیف تسهیلات دارد که در هفته‌های آتی در اختیار سرمایه‌گذاران قرار خواهد گرفت. پیگیری می‌کنیم تا ۱۵ هزار میلیارد تومان منابع تأمین مالی دیگر نیز فراهم کنیم، این عدد هم می‌تواند در اختیار سرمایه‌گذاران به عنوان تسهیلات قرار گیرد. صندوق توسعه ملی نیز در نظر دارد ۵ میلیارد دلار از منابع خود را در اختیار صنعت تجدیدپذیرها قرار دهد تا کمک شایانی به این بخش و سرمایه‌گذاران این حوزه شود.

وی با بیان اینکه بیشتر تجهیزات مورد استفاده در نیروگاه‌های تجدیدپذیر در ایران تأمین و تولید می‌شود، گفت: در عین حال این میزان تجهیزات تولیدی در کشور پاسخگوی نیاز کشور نیست و زمانی که نیاز به تأمین ظرفیت‌های بالاتر برق داریم، باید تجهیزات بیشتری را نیز تولید و تأمین کنیم که این موضوع امری زمان بر است؛ در نتیجه در بخش استفاده از ظرفیت، تمام تلاش خود را می‌کنیم اما در مواقع کمبود تجهیزات نیز رو به واردات می‌آوریم، چون تأمین برق برای رفع ناترازی انرژی در اولویت است.

چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق با شعار «انرژی‌های تجدیدپذیر، توسعه سرمایه‌گذاری، مصرف کارآمد انرژی» از روز پنج‌شنبه ۱۳ دی‌ماه تا یکشنبه ۱۶ دی‌ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپاست.

کد خبر 826519

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.