به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، روز ششم ژانویه مصادف با مناسبت خاجشویان و گرامیداشت دیدار سه مغ (حکیم) شرقی از مسیح است. بعضی از مورخان معتقدند این سه مغ اصالت ایرانی داشتند. ارامنه کریسمس خود را با روزه گرفتن و بهدنبال آن ضیافتهایی از جمله خوردن برنج، آجیل، دسر و آبنبات برگزار میکنند.
تاریخ زندگی ارامنه را میتوان تا ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد ردیابی کرد. دانشمندان بقایایی را کشف کردهاند که ثابت میکند ارامنه در عصر حجر وجود داشتهاند. در قرن دوم پس از میلاد، ارمنستان توسط پمپی اداره میشد. با تأسیس سلسله موسوم به آرشاکونی ارمنی، این سلطنت به پایان رسید. در سال ۳۰۱ پس از میلاد، کلیسای حواری ارمنی مسیحیت را در آرمن معرفی کرد، این کشور مسیحیت را بهعنوان دین اصلی ایالت پذیرفت و نخستین کشوری بود که این کار را انجام داد.
کلیسای حواری ارمنی مستقل از کلیساهای کاتولیک و ارتدکس بود. در اروپا، مردم یک جشن رومی به نام سول اینویکتوس (Solis Invicti) را جشن میگرفتند که بهعنوان تعطیلات انقلاب زمستانی اختصاص داده شده به پادشاه هلیوس برگزار میشد. بهجای برگزاری جشن کریسمس در همان روز با سول اینویکتوس، کاتولیکها تصمیم گرفتند تاریخ را تغییر دهند.
بیستوپنجم دسامبر بهعنوان کریسمس مشخص شد و ششم ژانویه به عنوان جشن خاجشویان انتخاب شد. با این حال، مردم در ارمنستان، سول اینویکتوس را رعایت نکردند و از اینرو نیازی به تغییر تاریخ احساس نکردند. ارمنیها کریسمس را در ششم ژانویه جشن گرفتند و به این جشن ادامه دادند. برخی ارامنه یک هفته پیش از کریسمس ارمنی روزه میگیرند و بهدنبال آن جشنهایی مشابه کریسمس برگزار میشود که در سراسر جهان در بیستوپنجم دسامبر جشن گرفته میشود.
نظر شما