رسول میرباقری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: یکی از موضوعات پراهمیت در دوره ششم مدیریت شهری اصفهان، توجه به بافت تاریخی شهر و اقدامات و پروژههای مرتبط با آن بوده است.
وی افزود: در شهرداری اصفهان متولی مشخصی برای رسیدگی به بافت تاریخی وجود نداشت، با این حال سازمان نوسازی شهری در شرح وظایف خود، اقداماتی همچون تعریف پروژههای احیا، مرمت و بازسازی محورها را بر عهده دارد، اما این اقدامات بهتنهایی کافی نیست.
رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در این دوره تلاش شد متولی مشخصی برای بافت تاریخی در شهرداری تعیین شود؛ در همین راستا با ابلاغ شهردار اصفهان، مدیرعامل سازمان نوسازی بهعنوان متولی رسمی بافت تاریخی منصوب شد.
میرباقری تصریح کرد: بافت تاریخی اصفهان بسیار ارزشمند و غنی است، اما سالها مورد غفلت قرار گرفته است؛ این بافت شامل آثار و بناهای تاریخی ارزشمند، خانههای ستارهدار، محور بازار، اماکن تاریخی از دورههای مختلف و مقبرههای تعدادی از امامزادگان است که در قالب یک مجموعه کامل، قابلیت تبدیل شدن به قطب گردشگری و اقتصادی را دارد، اما این ظرفیت مهم همچنان مغفول مانده است.
وی با بیان اینکه احیای محورهای تاریخی و حفظ بافت ارزشمند شهری، وظیفهای نیست که تنها یک دستگاه بهتنهایی بتواند از عهده آن برآید، گفت: این کار نیازمند همکاری و تعامل میان نهادهایی همچون اداره کل راه و شهرسازی، شهرداری اصفهان، اداره کل میراث فرهنگی و اداره اوقاف است.
رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: بعضی از املاک واقع در بافت تاریخی موقوفه بوده و بلاتکلیف مانده است، همچنین بسیاری از امامزادگان و بقاع متبرکه اطراف محورهای تاریخی همچون میدان نقشجهان و سایر محورهای تاریخی شهر، تحت تولیت اداره اوقاف است که بهدلیل رسیدگی نکردن مناسب، در حال تخریب و فرسودگی است.
نظر شما