اقدامات مربوط به تملک سرمایه‌ای ۱۸ پروژه در استان انجام شد

سرپرست اداره کل صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری استان زنجان با اشاره به اینکه امسال اقدامات مربوط به تملک سرمایه‌ای ۱۸ پروژه در استان انجام شده است، گفت: این اقدامات با اعتباری بالغ بر ۲۹ میلیارد تومان انجام و به پایان رسیده است.

داریوش نادری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: بر اساس آمارهای موجود در حال حاضر ۲ هزار اثر تاریخی، طبیعی، ناملموس و منقول در استان زنجان شناسایی شد که از این تعداد ۹۴۰ اثر از این تعداد در فهرست آثار ملی و جهانی ثبت شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان گفت: به منظور حفاظت از این مواریث اقدامات متعددی در حوزه مرمت میراث فرهنگی استان صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه امسال اقدامات مربوط به تملک سرمایه‌ای ۱۸ پروژه در استان انجام شده است، افزود: این اقدامات با اعتباری بالغ بر ۲۹ میلیارد تومان انجام و به پایان رسیده است.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان زنجان به برخی از اقدامات این اداره کل در حوزه مرمت آثار تاریخی و فرهنگی گفت: مشارکت با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در خصوص طرح بزرگ زنجانرود و تزریق ۱۲ میلیارد تومان اعتبار از محل زیرساخت‌های گردشگری به پروژه از جمله اقداماتی بوده که در این حوزه صورت گرفته است.

نادری افزود: مرمت مسجد جامع قروه ابهر، مرمت حسینیه ارزه خوران ماهنشان، مرمت مسجد و حمام تاریخی جوقین، کف سازی مسجد تاریخی ۴۰ ستون زنجان، سبک سازی سقف و انجام مرمت تکیه مسجد یری پایین زنجان و اتمام کاشی کاری امامزاده اسماعیل شناط ابهر از جمله اقدامات میراث فرهنگی در سال جاری بوده است.

وی ادامه داد: بازسازی بخشی از ایزوگام موزه رختشویخانه زنجان، مرمت حمام تاریخی روستای قینرجه، مرمت بخشی از سراها و کاروانسراهای بازار تاریخی زنجان و خرید کانکس و تکمیل روشنایی پایگاه ملی معبد داش کسن نیز از کارهای میراث فرهنگی در حوزه مرمت آثار تاریخی بوده است.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان زنجان گفت: مرمت مسجد تاریخی سجاس شهرستان قیدار، مرمت محوطه بقعه قیدار نبی شهرستان قیدارو مرمت، بهسازی و ساماندهی بافت تاریخی بخش شمالی روستای قوزلو نیز به منظور بهسازی آثار تاریخی استان انجام شده است.

نادری گفت: خرید بیش از یک و نیم میلیارد تومان پیور از محل بافت تاریخی جهت سنگفرش کردن کوچه منتهی به موزه رختشویخانه و رفع مشکلات سرویس بهداشتی اماکن تاریخی از جمله موزه مردان نمکی، چلبی اوغلی، گنبد جهانی سلطانیه، موزه پیراحمد زهرنوش نیز از سایر اقدامات میراث فرهنگی در حوزه حفاظت از بناهای تاریخی استان بوده است.

وی با اشاره به اینکه اصول بازسازی ساختمان‌های تاریخی و حفاظت از میراث فرهنگی دارای اهمیت زیادی است، اضافه کرد: بازسازی و مرمت باید به شکلی انجام شود که به اصل بنا آسیبی وارد نشود.

کد خبر 825943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.