مراکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای چهارمحال‌وبختیاری به کارگاه‌های عمرانی تبدیل شده است

مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای چهارمحال‌وبختیاری گفت: به دنبال مصوبات ریاست جمهوری و هیئت دولت، ۱۶۸ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده که تاکنون بیش از ۶۰ میلیارد تومان آن به استان تخصیص یافته است، در حال حاضر تمامی شهرستان‌ها و مراکز آموزشی در چهارمحال‌وبختیاری به کارگاه‌های فعال عمرانی تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، علیرضا کریم‌زاده عصر امروز _ پنجشنبه سیزدهم دی_ در جلسه شورای اداری آموزش فنی حرفه‌ای چهارمحال‌وبختیاری اظهار کرد: نتایج زحمات همکاران حوزه آموزش نیز در ارزیابی‌های اخیر تحسین شده، به‌طوری‌که اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای چهارمحال‌وبختیاری در ارزیابی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رتبه اول را کسب کرده است، همچنین در جشنواره‌های مختلف و در ارزیابی‌های عمومی و اختصاصی، این استان به رتبه‌های برتر دست یافته است.

وی افزود: در دو سال اخیر، به دنبال مصوبات ریاست جمهوری و هیئت دولت، ۱۶۸ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده که تاکنون بیش از ۶۰ میلیارد تومان آن به استان تخصیص یافته است، در حال حاضر تمامی شهرستان‌ها و مراکز آموزشی در چهارمحال‌وبختیاری به کارگاه‌های فعال عمرانی تبدیل شده‌اند.

مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای چهارمحال‌وبختیاری بر لزوم فعال‌سازی بخش خصوصی در حوزه آموزش تاکید کرد و گفت: بدون همکاری و اهتمام این بخش، اهداف دولت در زمینه اشتغال‌زایی و کاهش بیکاری محقق نخواهد شد.

کریم‌زاده ادامه داد: با این حال، چالش‌هایی نیز در اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای وجود دارد، نبود مشوق‌های مالی و پاداش برای همکاران و مشکلاتی نظیر کندی سرویس‌دهی و قطع مکرر پورتال، موجب بی‌انگیزگی در میان کارکنان شده است.

وی تصریح کرد: درآمدهای مربوط به قراردادهای آموزشی نیاز به توجه بیشتری دارند که باید نسبت به درآمد، سهم استان‌ها متعادل شود.

مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای چهارمحال‌وبختیاری خاطر نشان کرد: به‌طور کلی، نیاز به اصلاحات و مقابله با چالش‌های اداری و فنی در این مدیریت احساس می‌شود تا بتوان در راستای بهبود وضعیت آموزشی و عمرانی استان اقدام کرد.

کریم‌زاده عنوان کرد: تعداد مربیان و نیروهای اداری اداره کل فنی حرفه‌ای چهارمحال‌وبختیاری به مراتب کمتر از سایر استان‌هاست، این وضعیت باعث نگرانی همکاران شده است.

وی بیان کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی مربیان، مسائل مربوط به اساسنامه است که باید با یک دستورالعمل و وحدت رویه به استان‌ها ابلاغ شود، همچنین بر اساس مصوبات شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، تمامی دستگاه‌هایی که آموزش‌های مهارتی ارائه می‌دهند، موظف به هماهنگی با استانداردهای سازمان هستند و آزمون پایان دوره آن‌ها باید بر اساس کد استاندارد و با صدور گواهینامه صورت بگیرد.

مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای چهارمحال‌وبختیاری، اضافه کرد: این مصوبه می‌تواند به‌عنوان یک نقطه قوت برای استان در نظر گرفته شود و امید است که تمامی همکاران در این راستا فعالیت‌های مؤثری داشته باشند.

طرح رتبه‌بندی مربیان آموزش و فنی حرفه‌ای پیگیری می‌شود

ابوالفضل کول آبادی مدیرکل دفتر ریاست، روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان فنی‌وحرفه‌ای، نیز در این جلسه اظهار کرد: در ابتدای سال جاری، بخشنامه‌ای در خصوص ساعت کار مربیان مراکز فنی و حرفه‌ای صادر شده که محل ابهاماتی برای مربیان، رؤسای مراکز و ادارات کل استان‌ها شده است، بسیاری از افراد به دلیل عدم شفافیت در این بخشنامه، برداشت‌های متفاوتی داشته‌اند.

وی افزود: در این زمینه، کارشناسان بر این باورند که قوانین باید به گونه‌ای شفاف و صریح تدوین شوند، اما به نظر می‌رسد برخی از قسمت‌های این بخشنامه، به‌ویژه در خصوص کاهش ساعت کار و شیوه‌های اجرایی آن، مبهم باقی مانده است که این امر منجر به اجرای متفاوت بخشنامه در استان‌های مختلف شده است.

مدیرکل دفتر ریاست، روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان فنی‌وحرفه‌ای گفت: بر اساس قوانین مجلس، ساعت کار مربیان باید ۳۰ ساعت باشد که شامل ۲۴ ساعت تدریس و شش ساعت پژوهش است، نکات مبهم در مورد زمان و شیفت کاری، مرخصی‌ها و چگونگی برگزاری کلاس‌ها نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است، درنهایت، مدیران اذعان داشته‌اند که اصلاح آئین‌نامه‌ای متناسب با این قوانین در حال تهیه است و پیش‌بینی می‌شود که این پیش‌نویس تا پایان ماه جاری به تأیید برسد.

کول آبادی در خصوص طرح رتبه‌بندی مربیان آموزش و فنی‌وحرفه‌ای ادامه داد: این طرح به دلیل دغدغه‌های معیشتی پرسنل، در حال پیگیری است، مسولان از پیگیری و برنامه‌ریزی برای تصویب آئین‌نامه‌ای خبر داده‌اند که تجربیات مربیان نیز در آن لحاظ شده است، این آئین‌نامه تاکنون در بسیاری از جلسات مورد بررسی قرار گرفته و سعی شده تا نظر همه ذینفعان در آن گنجانده شود.

وی تصریح کرد: با توجه به نیاز فوری مربیان و عدم شفافیت در قوانین قبلی، مسؤولان امیدوارند که این اصلاحات به سرعت به تصویب برسد و مسائل موجود حل و فصل شود، همچنین رویکرد جدیدی برای مدیریت مراکز با تاکید بر مشارکت با بخش خصوصی و کسب و کارها در حال برنامه‌ریزی است.

مدیرکل دفتر ریاست، روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان فنی‌وحرفه‌ای عنوان کرد: در سال‌های اخیر، تجربه‌های موفقی در زمینه مهارت‌آموزی در ایران مشاهده شده است، براساس آمارهای جهانی، بهترین روش‌های آموزش مهارت‌آموزی، آن‌هایی هستند که در محیط کار واقعی انجام می‌شوند.

کول آبادی اضافه کرد: اگر ما بتوانیم همکاری و مشارکت‌های خود را با صنایع و کسب‌وکارها گسترش دهیم، این امکان را خواهیم داشت که مربیان ما با آخرین دانش و مهارت‌ها آشنا شوند و آموزش‌های مؤثر و کاربردی‌تری ارائه دهند.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، وقتی کارآموزان در محیط کار واقعی حضور پیدا می‌کنند، هم تجربیات عملی کسب می‌کنند و هم مهارت‌های لازم را فرا می‌گیرند، این تجارب می‌تواند به آن‌ها احساس اعتماد به نفس بدهد تا بتوانند به خوداشتغالی و کارآفرینی بپردازند.

مدیرکل دفتر ریاست، روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان فنی‌وحرفه‌ای اظهار کرد: چالش‌های اصلی کسب‌وکارها در کشور تأمین نیروی ماهر است، با ورود کسب‌وکارها به چرخه آموزش و مهارت‌آموزی، می‌توان بهترین کارآموزان را شناسایی و جذب کرد و بدین ترتیب مشکل تأمین نیروی انسانی حل خواهد شد، این موضوع هم‌اکنون به صورت جدی در دستور کار قرار دارد و پیگیری می‌شود.

کول آبادی اظهار کرد: امیدواریم توسعه این نوع همکاری‌ها و گسترش مهارت‌آموزی به بهبود بازار کار و افزایش اشتغال در کشور بیانجامد.

تجهیزات کارگاه هوش مصنوعی خریداری شده است

زینب کیانی معاون آموزش، پژوهش و برنامه‌ریزی اداره کل فنی‌وحرفه‌ای چهارمحال‌وبختیاری در ادامه اظهار کرد: در دو سال گذشته، اقدامات قابل توجهی در راستای به‌روزرسانی سیستم آموزشی کارگاه‌های مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای چهارمحال‌وبختیاری انجام شده است، این فعالیت‌ها به دنبال اعتباراتی بود که در سفر ریاست جمهوری به استان تخصیص یافت.

وی افزود: در این مدت، تعداد زیادی از کامپیوترها در سیستم آموزشی به‌روزرسانی شدند و ۳۶ دستگاه لپ‌تاپ به سیستم آزمون الکترونیکی استان اضافه شد، کارگاه‌های مختلف آموزشی، از جمله کارگاه‌های مکانیک گیربکس اتومات، تأسیسات مرکز شهرکرد و بروجن و برق صنعتی درجه یک به‌روزرسانی شدند.

معاون آموزش، پژوهش و برنامه‌ریزی فنی‌وحرفه‌ای چهارمحال‌وبختیاری گفت: بخشی از تجهیزات کارگاه هوش مصنوعی خریداری شده است اما جهت تکمیل این کارگاه به اعتبار مالی نیاز دارد، همچنین تجهیزات خانه‌های هوشمند نیز به میزان قابل توجهی خریداری شده‌است.

کیانی تصریح کرد: تجهیزات به روز رشته جوشکاری به مبلغ پنج میلیارد تومان از محل مسئولیت اجتماعی نفت خریداری و در اختیار کارگاه مربوطه قرار گرفته است.

وی بیان کرد: در دوسال اخیر، دو جشنواره چوقا در شهرستان کوهرنگ اجرا شد که بیش از ۴۰۰ نفر از ساکنان ۱۴ روستاهای این شهرستان در آن شرکت کردند.

معاون آموزش، پژوهش و برنامه‌ریزی فنی‌وحرفه‌ای چهارمحال‌وبختیاری عنوان کرد: در سال گذشته، جشنواره مهارت در بخش موگویی شهرستان کوهرنگ با برگزاری دوره‌های آموزشی برای ۱۱۵ نفر در راستای ارائه خدمات به صورت نذر مهارتی در منطقه به فعالیت پرداخت.

کیانی تاکید کرد: در راستای گسترش چتر مهارتی و استفاده حداکثری جوامع روستایی و عشایری از مهارت آموزی این استان، برای دومین سال متوالی دوره‌های آموزشی مناطق به صورت خرید خدمات آموزشی اجرا شده است.

وی اضافه کرد: حمایت آموزشگاه‌های آزاد با ارائه تسهیلات در سال گذشته، مبلغ ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۶ و در سال جاری مبلغ ۲۶ میلیارد تومان به منظور به روز کردن تجهیزات و گسترش مهارت آموزی به آموزشگاه‌های آزاد ارائه شده است.

معاون آموزش، پژوهش و برنامه‌ریزی فنی‌وحرفه‌ای چهارمحال‌وبختیاری اظهار کرد: این برنامه‌ها نشان‌دهنده عزم جدی اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان و مراکز شهرستان‌ها برای ارتقا سطح آموزشی و مهارت محوری در مناطق مختلف است.

کیانی ادامه داد: در بررسی عملکرد سال گذشته، اداره کل فنی و حرفه‌ای چهارمحال‌وبختیاری، در جشنواره طرح شهید رجایی، برنامه‌های تحولی اجرایی ۱۴۰۲، ارزیابی فضاهای عمومی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و رصد اشتغال
رتبه اول را کسب کرده است.

کد خبر 825823

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.