بخش خصوصی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری کند

استاندار کرمانشاه گفت: به بخش خصوصی توصیه می‌کنم در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری کنند و ما از آن‌ها حمایت خواهیم کرد. این اقدام نه تنها به کاهش هزینه‌های انرژی کمک می‌کند، بلکه به حفظ محیط زیست و توسعه پایدار نیز می‌انجامد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، جلسه شورای گفت‌وگو بین دولت و بخش خصوصی استان کرمانشاه با حضور منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه، نمایندگان بخش خصوصی، مدیران دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها برگزار شد؛ منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه در این جلسه بر اهمیت همکاری بین سه بخش دولتی، خصوصی و سیستم بانکی تاکید کرد و بر لزوم توجه به مشکلات و چالش‌های تولید و کسب و کار در استان اشاره و اظهار کرد: همه باید دست به دست هم بدهیم تا فضای کسب و کار استان بهبود یابد و اگر شاهد ناهماهنگی در این سه بخش باشیم به اهداف توسعه‌ای نخواهیم رسید و این اهداف محقق نخواهد شد.

وی همچنین به ضرورت حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی در جلسات شورای گفت‌وگو اشاره کرد و افزود: این جلسات باید محلی برای گره‌گشایی از مشکلات تولید و بخش خصوصی باشد و حضور مدیران کل دستگاه‌های اجرایی در این جلسات به ما کمک می‌کند تا تصمیمات سریع و مؤثری اتخاذ کنیم.

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: جلسات شورای گفت‌وگو نباید به جلسه‌ای صرفاً مشورتی تبدیل شود، بلکه باید به‌عنوان فضایی برای تصمیم‌گیری و حل مشکلات بخش تولید و خصوصی عمل کند.

حبیبی همچنین گفت: لازم است ابتدا جلسات کارشناسی برگزار و موضوعات در آن جلسات چکش‌کاری شود و سپس خروجی آن جلسه به نشست گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی وارد شود و جلسات کارشناسی به ما این امکان را می‌دهد که مسائل به صورت دقیق‌تر بررسی شوند و قبل از تصمیم‌گیری در جلسه اصلی، نظرات و دیدگاه‌های مختلف به صورت کامل مطرح شود.

وی افزود: در این صورت، خروجی جلسات شورای گفت‌وگو مؤثرتر خواهد بود و راهکارهای عملیاتی بیشتری برای حل مشکلات اقتصادی استان پیدا خواهیم کرد.

استاندار کرمانشاه در ادامه به موضوع ناترازی انرژی در کشور و استان پرداخت و گفت: همگی شاهد بودیم این موضوع مشکلاتی برای واحدهای صنعتی و تولیدی ایجاد کرده است و در همین راستا باید به سمت استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر خصوصاً انرژی خورشیدی برویم.

وی عنوان کرد: کرمانشاه از ظرفیت‌های قابل توجهی برای استفاده از انرژی خورشیدی برخوردار است و با توجه به تابش مناسب خورشید در بیش از صد روز از سال، باید این ظرفیت را به طور جدی مورد استفاده قرار دهیم.

حبیبی افزود: به دستگاه‌های اجرایی دستور داده‌ام که از سال آینده، نسبت به نصب پنل‌های خورشیدی در ساختمان‌های دولتی اقدام کنند و این رویکرد باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود.

وی اظهار کرد: همچنین به بخش خصوصی توصیه می‌کنم که در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری کنند و ما از آن‌ها حمایت خواهیم کرد؛ این اقدام نه تنها به کاهش هزینه‌های انرژی کمک می‌کند، بلکه به حفظ محیط زیست و توسعه پایدار نیز می‌انجامد.

استاندار کرمانشاه در بخشی از سخنان خود بر اهمیت احیای واحدهای صنعتی راکد استان تأکید کرد و گفت: بیشتر توجه ما باید معطوف به واحدهای راکدی باشد که به‌دلیل مشکلات مختلف تعطیل شده‌اند و این واحدها باید سریعاً به چرخه تولید بازگردند تا از ظرفیت‌های موجود استفاده شود.

وی همچنین از پیگیری‌های خود برای توسعه صنعت پتروشیمی در استان سخن گفت و افزود: کرمانشاه می‌تواند به قطب دوم پتروشیمی کشور تبدیل شود و این موضوع را با مدیرعامل پتروشیمی کشور مطرح کرده‌ام و باید در این زمینه سرمایه‌گذاری بیشتری داشته باشیم.

حبیبی در خصوص تأمین مالی واحدهای تولیدی نیز به مشکلات موجود در دسترسی به تسهیلات بانکی اشاره کرد و گفت: بانک‌ها شرایط سخت‌تری برای ارائه تسهیلات در نظر گرفته‌اند و این امر موجب دشواری در تأمین مالی برای واحدهای تولیدی شده است.

وی در ادامه پیشنهاد کرد: واحدهای تولیدی باید از روش‌های دیگری مانند بورس برای تأمین منابع مالی استفاده کنند و در این خصوص اخیراً با مدیرعامل بورس تهران نشست‌هایی داشتیم و قرار است مرکزی برای بورس در استان راه‌اندازی شود تا واحدهای تولیدی بیشتری بتوانند از این طریق تأمین مالی شوند.

استاندار کرمانشاه به مشکلاتی که واحدهای تولیدی با آن‌ها مواجه هستند، اشاره کرد و گفت: نباید به واحدهای تولیدی فشار بیشتری وارد کرد از جمله شاهد مسدود شدن حساب‌های تولیدی‌ها بودیم که این موضوع باید به سرعت رفع شود تا روند تولید مختل نشود.

وی سپس در ادامه این بحث گفت: از سیستم بانکی خواسته‌ام که در این زمینه تدابیر لازم را اتخاذ کند و در تصمیمات خود تجدید نظر کند.

حبیبی در پایان گفت: مهم‌ترین موضوعی که در این جلسه به آن اشاره کردیم، همکاری و هماهنگی است و تنها زمانی می‌توانیم به اهداف خود در زمینه بهبود محیط کسب و کار و رونق تولید دست یابیم که دولت، بخش خصوصی و بانک‌ها در کنار هم باشند و هر یک وظایف خود را به درستی انجام دهند.

حداقل ۵۰ درصد منابع بانک‌های خصوصی در کرمانشاه هزینه شود

رضا سلیم ساسانی، رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه نیز در این جلسه عنوان کرد: وضعیت فضای کسب و کار کرمانشاه نسبت به فصل قبل (بهار ۱۴۰۳) شرایط نامناسبی دارد و در فصل گذشته با عدد شاخص فضای کسب و کار ۵.۷۹ در جایگاه هفتم کشور قرار داشتیم و نسبت به میانگین کشور وضعیت بهتری داشتیم، اما در فصل تابستان وضعیت فضای کسب و کار استان شرایط بدتری را تجربه کرد.

وی اضافه کرد: از نگاه فعالین اقتصادی استان کرمانشاه، سه عامل اصلی دشواری تأمین مالی از بانک‌ها، غیرقابل پیش‌بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات و همچنین رویه‌های ناعادلانه ممیزی و دریافت مالیات مهمترین موانع پیش روی فضای کسب و کار استان است.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه ادامه داد: تأمین مالی از بانک‌ها بسیار دشوار شده است که می‌توان به مسدودی بخشی از تسهیلات، زمان‌بر بودن فرآیند دریافت وام‌ها و بروکراسی شدید، جرایم و دیرکردها، وثیقه بانکی، ارائه نشدن تسهیلات به تجار، پایین بودن اختیارات بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات (بین ۵ تا ۲۰ میلیارد تومان) اشاره کرد و از آنها به عنوان مشکلات بخش خصوصی با بانک‌ها نام برد.

سلیم ساسانی گفت: یکی از مشکلات استان مصرف نشدن منابع بانک‌های خصوصی در استان است که اکنون در برخی بانک‌ها بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از منابع در استان مصرف می‌شود و درخواست ما این است که حداقل ۵۰ درصد منابع این بانک‌ها در کرمانشاه هزینه شود.

کد خبر 825508

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.