به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمدفرخزاده، امروز _چهارشنبه دوازدهم دی_ در آئین گشایش کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات در شیراز اظهار کرد: بیش از ۲۵۰ آیه قرآن کریم به تغذیه و غذا اختصاص دارد.
وی افزود: اهمیت و کیفیت و طبخ غذا نیز در طول تاریخ مورد توجه قرار داشته است، تأثیر غذا بر رشد، تندرستی، توان ذهنی، خلق و خو، تولید نسل و …جز مواردی است که به آن اشاره شده است.
معاون گردشگری و امور زائرین استانداری فارس گفت: امروز با جنگهای متعددی روبهرو هستیم که یکی از جنگهای بیصدا در عرصه بینالملل، جنگ غذا و تغذیه است، کافی است کشوری از تغذیه ناسالم استفاده کند که خود به خود همه را درگیر بیماریهای مختلف میکند.
وی تصریح کرد: از منظر سیاسی نیز کشوری که ضعیف باشد محکوم به شکست است؛ چه در فکر و علم و استقامت باشد، چه ورزش و اقتصاد.
فرخزاده تاکید کرد: گردش ۲۲۰ میلیارد دلاری نان در دنیا، نشان از توجه جدی یک بازار به این موضوع است، همچنین افزایش سه تا پنج درصدی سرانه مصرف نان نیز یک موضوع دیگر مورد توجه است.
وی تصریح کرد: در یکی از شهرهای کشور همسایه ما، گردش مالی تولید غذا، سه برابر درآمد نفتی ایران است.
معاون استاندار فارس اظهار داشت: ۸۶ درصد از کسانی که به کشورهای مختلف مراجعه کردهاند، یکی از معیارهایشان غذا بوده که طبیعتاً نان جزو آنها بوده است.
فرخزاده همچنین با بیان اینکه در زنجیره اشتغال مولد نیز حوزه غذا نقش مهمی دارد، تاکید کرد: گنجاندن نان سالم در سبد خانوار مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: مصرف دارو در ایران سه برابر کشور چین است که نشان میدهد روند تغذیهای ما مطلوب نبوده است.
سیدمحمد مظلومی، رئیس نخستین کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات هم اظهار کرد: نان به عنوان قوت غالب مردم ایران، نقش بسیار مهمی در سبد غذایی ایفا میکند و به واسطه دارا بودن طیف وسیعی از ریز مغذیها، اهمیت زیادی در تأمین پروتئین و انرژی روزانه بدن دارد.
وی با بیان اینکه براساس مطالعات کشوری انجام شده، خانوارهای ایرانی روزانه ۳۰۰ گرم یا معادل ۱۱۷ کیلوگرم نان در سال، نان مصرف میکنند، افزود: از دو جنبه این موضوع حائر اهمیت است، ابتدا اینکه حدود ۵۰ درصد انرژی و ۳۰ درصد از ریز مغذیهای روزانه مورد نیاز بدن از طریق نان تأمین میشود.از طرفی مصرف نان در ایران ۳۷ درصد بیش از سرانه سالانه در خاورمیانه و ۱.۸ برابر میزان مصرف سرانه جهانی است.
رئیس نخستین کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات همچنین با بیان اینکه نان نقش مهمی در سلامت ایرانیان ایفا میکند و جایگاه ویژهای دارد، گفت: هر اقدامی در راستای ارتقای کیفیت نان، نقش مهمی در نظام سلامت خواهد داشت. اما در طول چند دهه گذشته روند معکوسی را در حوزه ارزش تغذیهای نان طی کردهایم.
مظلومی، اعمال سیاستهای نادرست در شیوه اختصاص یارانه و قیمتگذاری را مهمترین دلیل این روند معکوس عنوان کرد و گفت: تغذیه سالم نقش مهمی هم در پیشگیری از بسیاری از بیماریها دارد.
وی اضافه کرد: یکی از اقدامات ارزشمندی که در سال ۱۴۰۱ در فارس در دستور کار قرار گرفت تولید و عرضه نان کامل بود. اجرای این طرح و استقبال مردمی، انگیزهای برای برگزاری این کنگره شد.
نظر شما