به گزارش خبرگزاری ایمنا، کبد چرب یکی از بیماریهایی است که پس از بروز در کبد، میتواند سلامت بدن را بهصورت کلی به خطر بیندازد، زیرا یکی از اندامهای حیاتی است که وظایف مهمی همچون پاکسازی خون بر عهده دارد، بیماری کبد چرب یکی از شرایط رایج است که به دلیل تجمع بیش از حد چربی در کبد اتفاق میافتد و بیشتر افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، هیچ علامتی ندارند و برای آنها مشکل جدی ایجاد نمیشود.
خطرات کبد چرب
بیماری کبد چرب به دلیل تجمع سلولهای چربی در کبد ایجاد میشود و بهصورت عادی در افراد سالم نیز وجود دارد، اما با افزایش آن سلامتی افراد را به خطر میاندازد، کبد یکی از اعضای مهم بدن است که نهتنها در تولید بسیاری از متابولیتها نقش دارد، بلکه به پاکسازی سموم از خون و بدن نیز کمک میکند، در نتیجه چنانچه کبد چرب به وضعیت خطرناکی برسد ممکن است به نارسایی و التهاب کبد منجر و فرد مجبور شود از پیوند کبد و دیالیز استفاده کند.
ناشتا برای کبد چرب چی بخوریم؟
- آب
- قهوه
- غذاهای حاوی ویتامین E
- سویا
- شیر بادام یا شیر گاو کم چربی
- دانه چیا و تخم کتان
- روغن زیتون
- سیر
- سویا
علائم کبد چرب در زنان و مردان چیست؟
افرادی که به کبد چرب مبتلا هستند، اغلب علائمی ندارند و به همین دلیل تشخیص کبد چرب در منزل دشوار است تا هنگامی که به سیروز کبدی تبدیل شود، چنانچه دارای علائم کبد چرب باشید، یکی از موارد زیر است:
- احساس درد در ناحیه شکم
- از دست دادن و کاهش اشتها و وزن
- احساس ضعف و خستگی شدید
- احساس حالت تهوع
- احساس خارش در پوست، کبودی و خونریزی سریع
- تغییر رنگ ادرار به تیره
- کمرنگ شدن مدفوع
- ایجاد تورم در پاها
- افزایش سایز سینه در مردان
- احساس گیجی
- ایجاد ضایعات خوشهای رگ در زیر پوست
- بالا آمدن با تأخیر پوست پس از ضربه
- ریزش موهای زائد (منطقهای)
- تغییر رنگ کف دست (قرمزی شدید)
- ایجاد آکنه
- ریزش مو
- خشکی چشم (در زنان)
- کم خونی
علائم کبد چرب در صورت و چهره
- وجود جوشهای کوچک و سر قرمز مایل به صورتی در نواحی مختلف صورت و گردن
- زردی پوست صورت
- قرمز یا زرد شدن سفیدی مردمک چشم
- سیاهی و گودی زیر چشم
چه کسانی به کبد چرب مبتلا میشوند؟
- چاقی با سطح بالای چربی شکم داشته باشید.
- فشار خون بالا، دیابت یا کلسترول بالا دارید.
- مبتلا به آپنه انسدادی خواب (یک راه هوایی مسدود شده که باعث توقف و شروع تنفس در طول خواب میشود).
بهترین قرصها برای درمان کبد چرب
قرص لیو ۵۲ برای کبد چرب (قرص کبد چرب هیمالیا): قرص لیو ۵۲ (Himalaya Liv ۵۲) مکمل گیاهی حمایت از سلامت کبد و بهبود عملکرد آن است و برای افراد مبتلا به کبد چرب توصیه میشود، ترکیبات این قرص شامل مواد گیاهی مختلفی است که به بهبود عملکرد کبد و تقویت سیستم گوارشی کمک میکند، لیو ۵۲ با حفظ سلامت سلولهای کبدی و تحریک بازسازی، تجمع چربی در کبد را کاهش میدهد.
قرص رزوواستاتین و کبد چرب: قرص رزوواستاتین (Rosuvastatin) داروی کاهنده چربی است که به گروه استاتینها تعلق دارد و برای کاهش سطح کلسترول بد و تریگلیسیریدها در خون و مدیریت کبد چرب غیر الکلی استفاده میشود.
قرص لیورگل برای کبد چرب: قرص لیورگل (Livergol) شامل ترکیبات طبیعی است که باعث بهبود عملکرد کبد، کاهش التهاب و سمزدایی از کبد، افزایش تولید صفرا و بهبود هضم غذا و در نهایت کاهش تجمع چربی در کبد میشود.
قرص سینوریپا برای کبد چرب: قرص سینوریپا (Cynoripa) شامل عصاره گیاهان مختلف است که باعث بهبود عملکرد کبد و کاهش چربی، سمزدایی کبد، کاهش التهاب و تسهیل در هضم غذا میشود، ترکیبات موجود در این قرص باعث جذب بهتر مواد مغذی و بهبود متابولیسم چربیها و کاهش تجمع چربی در کبد میشود.
قرص آلگومد برای کبد چرب: قرص آلگومد (Algomed) مکمل گیاهی برای افراد با مشکل کبد چرب غیر الکلی است، ترکیبات موجود در آلگومد عصارههای گیاهی و عناصر مغذی است که باعث بهبود فرآیندهای سمزدایی در کبد و کاهش التهاب کبد و افزایش کارایی آن در متابولیسم چربیها میشود.
قرص پیتوز برای کبد چرب:مکانیسم عمل قرص پیتوز (Pitos) شامل افزایش توانایی کبد در سمزدایی و کاهش التهاب در این اندام است، بعضی از ترکیبات موجود در این قرص میتواند به تقویت سلولهای کبدی کمک و از آسیبهای کبدی ناشی از مصرف الکل یا مواد شیمیایی جلوگیری کند .
قرص روپیکسون برای کبد چرب: قرص روپیکسون (Rupixone) مکمل دارویی حاوی ترکیباتی است که چربی کبد را کاهش میدهد و فرآیندهای متابولیکی را بهبود میبخشد، به طور مستقیم، روپیکسون برای درمان کبد چرب تجویز نمیشود، هدف اصلی این دارو کاهش سطح چربی خون است، با این حال، کاهش سطح کلسترول خون میتواند به طور غیرمستقیم به بهبود وضعیت کبد چرب کمک کند.
درمان کبد چرب با سرکه سیب
سرکه سیب تجمع بیش از حد چربی در کبد را کاهش میدهد و موجب کاهش وزن میشود، از طرف دیگر این سرکه از کبد محافظت میکند و نقش مهمی بر عملکرد کبد دارد، برای مصرف سرکه سیب باید یک قاشق چایخوری از آن را در یک لیوان آب گرم ترکیب و روزانه دو بار از این ترکیب استفاده کنید.
نظر شما