باغ‌های قصر دشت، مهم‌ترین عامل در حفظ پاکی و سلامت کلان‌شهر شیراز است

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز گفت: حفظ و نگهداری باغ‌ها به‌ویژه باغ‌های قصردشت شیراز کار بسیار مهمی بوده، چرا که این باغات مهم‌ترین عامل در حفظ پاکی و سلامت کلان‌شهر شیراز بوده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، ابراهیم حسینی با بیان اینکه دبیرخانه دائمی «برای باغ‌های شیراز» با رویکرد برگزاری رویدادها و جشنواره فرهنگی و هنری و کمک به اقتصادی کردن و محافظت از باغ‌های کلان‌شهر شیراز، به صورت رسمی آغاز به کار کرد، اظهار کرد: راه‌اندازی این دبیرخانه در راستای اجرای مصوبه شورا مبنی بر استقرار دبیرخانه دائمی برگزاری رویدادها و جشنواره‌های فرهنگی-اجتماعی در باغ‌های قصردشت به‌عنوان یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های ارزشمند کلان‌شهر شیراز بوده است.

وی افزود: باغ‌های شیراز به عنوان یکی از مهم‌ترین داشته‌ها و سرمایه‌های ممتاز شهر شیراز ابتدا باید حفظ شوند و سپس ارتقا پیدا کنند.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه برگزاری یک سلسله فعالیت‌های فرهنگی- هنری در حوزه باغ‌های تعریف شده است، گفت: برای تحقق این مهم نیازمند دبیرخانه دائمی بودیم تا کارها و اقدامات به صورت هماهنگ، برنامه‌ریزی شده و بهتر انجام شود.

وی با تأکید بر اینکه مأموریت این دبیرخانه فرهنگی است و فرصت خوبی را برای ارتقای جایگاه هنرمندان و فرهنگوران فراهم می‌کند، افزود: بازوی اجرایی این دبیرخانه سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز خواهد بود.

حسینی خاطرنشان کرد: حفظ و نگهداری باغ‌های به‌ویژه باغ‌های قصردشت شیراز کار بسیار مهمی است و هرکس با هر انگیزه، روش، شیوه و قدرتی در این عرصه ورود کند، نوکرش خواهیم بود.

وی تصریح کرد: حفظ حقوق مالکانه باغداران نیز بسیار مهم است، اما چارچوب دارد و باید در ساختار قانون تعریف شده برای آن حرکت کرد.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز افزود: از تکه‌پرانی‌های سیاسی چیزی عایدی کسی نخواهد شد و نتیجه‌هایی نیز خواهد داشت، از این‌رو همه باید به دنبال راهکارهای مؤثر برای حفظ و نگهداری باغ‌ها باشیم.

حسینی یادآور شد: مصوبه راه‌اندازی دبیرخانه دائمی باغ‌های قصردشت مورد تأیید ۱۳ عضو شورا بوده و قرار گرفتن یکی از اعضای شورا در سمت دبیری این دبیرخانه، به خاطر کارمند شهرداری بودن آن عضو و آشنایی کامل با مسائل باغ‌های قصردشت بوده است.

وی اضافه کرد: باغ‌های قصردشت مهم‌ترین عامل در حفظ پاکی و سلامت کلان‌شهر شیراز بوده و اگر برای آن جان بدهیم، نیز کم است.

حسینی افزود: باید حاشیه‌ها را کنار گذاشت و در مسیر حفظ و نگهداری این باغ‌ها گام برداشت.

وی در پایان گفت: وظیفه شورا ارائه طرح و مصوبه و نظارت است و اجرا بر عهده شهرداری است، از این رو نباید پایمان را از گلیممان درازتر و در حوزه اجرا دخالت کنیم، بهتر است وقتمان را صرف تدوین مصوبات خوب و نظارت بر اجرای آن‌ها کنیم و یادمان باشد شیراز، شیراز است و نباید آن را با دیگر شهرها مقایسه کرد.

محمدعلی چوبینی، رئیس سازمان فرهنگی-اجتماعی شهرداری شیراز نیز با بیان اینکه راه‌اندازی این دبیرخانه بستری برای برگزاری رویدادهای مختلف فرهنگی-اجتماعی است و آماده پذیرش پیشنهادات مختلف و بررسی آن‌ها است، گفت: این سازمان کلان پروژه گردشگری باغ‌های قصردشت با نام «خنکای شیراز» با هدف توجه به گردشگری و ظرفیت بی‌نظیر باغ‌های قصردشت را در دستور کار خود قرار داده است.

وی معرفی فواید اکولوژی باغ‌های قصردشت به عنوان قلب تپنده شهر، تشویق و ترویج فرهنگ حفظ، صیانت و احیای باغ‌های، بیان ظرفیت‌های گردشگری باغ‌های شیراز، ایجاد سایت گردشگری طبیعی با تأکید بر اجرای رویدادهای فرهنگی و گردشگری، تلاش برای جذب گردشگران داخلی و خارجی و توسعه زیرساخت‌های گردشگری را از دیگر اهداف پروژه کلان خنکای شیراز اعلام کرد.

رئیس سازمان فرهنگی-اجتماعی شهرداری شیراز از تولید مستند باغ‌های شیراز، تدوین طرح سایت باغ‌های تجربه محور، تهیه کتاب تاریخ شفاهی قصردشت، برگزاری جشنواره گردشگری باغ شهر و نمایشگاه عکاسی کوچه باغ خبر داد و افزود: جشنواره‌های باغ بهشت، بازی‌های بومی محلی، درشکه‌سواری و دوچرخه‌سواری، دیوارهای گلی، پالوده بستنی شیرازی، بادبادک‌ها نیز در قالب همین پروژه در باغ‌های شیراز برگزار خواهد شد.

چوبینی گفت: در چارچوب برنامه‌های تعاملی و اجتماعی، فرهنگی و هنری به طرح خنکای شیراز، عصر شعر کوچه‌های گلی، دیوارنگاره‌های کوچه باغ ما، دیوار تعاملی شیرازنامه، نمایشگاه صنایع دستی و خوراک‌های شیرازی، جنگ‌های عصرانه و شبانه نیز با محوریت باغ‌های قصردشت در دست برگزاری است.

معاون فرهنگی-اجتماعی شهردار شیراز تأکید کرد: تلاش داریم با تعریف رویدادها و جشنواره‌های بزرگ، کلان‌شهر شیراز را به شهر رویدادهای ملی و بین‌المللی تبدیل کنیم.

وی افزود: راه‌اندازی این دبیرخانه دائمی در طول فعالیت‌های فرهنگی-اجتماعی شهرداری قرار داشته و مکمل یکدیگر هستند.

علیرضا اسکندری، دبیر دبیرخانه دائمی برای باغ‌های شیراز نیز در این نشست با اشاره به محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های تعریف شده در طول سال‌های گذشته برای باغ‌های شیراز در راستای حفظ آن‌ها گفت: در این مأموریت موفق نبودیم و در طول سال‌های گذشته بخش زیادی از باغ‌ها را از دست دادیم.

وی افزود: هدف از راه‌اندازی دبیرخانه دائمی در باغ‌های شیراز، این است که ببینیم برای حفظ باغ‌های شیراز چه کارهایی باید انجام دهیم.

دبیر دبیرخانه دائمی برای باغ‌های شیراز تصریح کرد: با راه‌اندازی این دبیرخانه به دنبال این هستیم که هنرمندان را به محور باغ‌های بکشانیم و گردشگری سبز و فرهنگی در شهر شیراز راه‌اندازی کنیم.

اسکندری خاطرنشان کرد: باغدار حق دارد از باغ خود منتفع شود و وظیفه ما ایجاد زیرساخت‌ها برای رونق بخشی به این محور و تأمین منافع اقتصادی باغداران در راستای حفظ و نگهداری باغ‌های است.

وی تأکید کرد: مردم و هنرمندان را باید به باغ‌ها بکشانیم و حساسیت اجتماعی نسبت به حفظ و گسترش باغ‌ها ایجاد کنیم.

اسکندری یادآور شد: با ایجاد محدودیت و ممنوعیت در باغ‌ها نمی‌توان به گردشگری سبز دست پیدا کرد، از این‌رو باید به سمتی حرکت کنیم که باغدار ترغیب به حفظ باغ شود.

وی در پایان گفت: بخشی از باغ‌های خریداری‌شده توسط شهرداری شیراز در آستانه خشک شدن هستند و این امر نشان می‌دهد که شهرداری باغدار خوبی نیست و کار را باید به خود باغداران سپرد.

کد خبر 825262

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.