درباره قطب تولید برق کشور چه می‌دانید؟

استان زنجان با بهره‌گیری از منابع طبیعی غنی، زیرساخت‌های مناسب و برنامه‌ریزی موثر توانسته است خود را به عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید برق در ایران معرفی کند، ادامه سرمایه‌گذاری در بخش انرژی تجدیدپذیر می‌تواند آینده‌ای پایدارتر برای این استان رقم بزند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان، «برق و قطعی‌های مکرر آن»، این روزها همه با این واژه‌ها بیشتر از هر موضوع دیگری درگیر هستند، در این روزها به خوبی به اهمیت صرفه‌جویی برق پی‌برده‌ایم و قدر این نعمت را دانستیم و اینکه اگر برق نباشد، چه اتفاقی رخ خواهد داد، در واقع اگر بگوییم، زندگی بدون برق معطل می‌ماند، گزاف نگفته‌ایم.

آنچه مسلم است، هر چقدر که برق از منظر مصرف‌کنندگان حائز اهمیت است، از منظر تولیدکنندگان آن اهمیت بسیار بیشتری دارد و اگر یک استان قطب تولید برق کشور باشد، این اهمیت بیشتر و بیشتر می‌شود، استان زنجان علاوه بر سایر ظرفیت‌های متعددی که در حوزه‌های مختلف دارد، در حوزه تولید برق نیز سرآمد بوده و به دلیل وجود کارخانه‌های بزرگ تولیدی در حوزه برق به نام قطب صنعت برق در کشور شناخته می‌شود.

پروانه برهانی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای زنجان با بیان اینکه در حال حاضر دو نیروگاه بزرگ برقی در استان زنجان فعال است، به خبرنگار ایمنا می‌گوید: نیروگاه سلطانیه با ظرفیت ۶۴۸ مگاوات و ظرفیت بخار ۳۲۰ مگاوات بزرگترین نیروگاه استان زنجان در حوزه تولید برق است و اضافه کردن ظرفیت بخار به این نیروگاه یکی از موضوعاتی بوده که در دست پیگیری است و در صورت تحقق موضوع ظرفیت ذخیره‌سازی گاز و گازوئیل در این نیروگاه به ۱۰۰ میلیون لیتر خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه نیروگاه آریان از دیگر نیروگاه‌های اصلی استان زنجان با ظرفیت ۳۶۶ مگاوات و ظرفیت بخار ۱۸۰ مگاوات است، می‌افزاید: ذخیره گازوئیل نیروگاه آریان در وضعیت کنونی ۷۰۰ هزار لیتر است.

درباره قطب برق کشور چه می‌دانید؟

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای زنجان با بیان اینکه علاوه بر دو نیروگاه بزرگ برقی در استان زنجان نیروگاه‌های مقیاس کوچک نیز در استان فعال است که طبق آخرین آمار گرفته شده ظرفیت آنها ۱۰۱ مگاوات بوده است، اضافه می‌کند: یکی از برنامه‌های استان تولید نیروگاه‌های با توان کم تولید برق نیز است.

وی تصریح می‌کند: البته یکی از مشکلاتی که در فعالیت نیروگاه‌ها وجود دارد، آن است که فعالیت آنها وابسته به گاز است و در صورت قطعی گاز، تولید برق ندارند که این امر ضربه محکمی به تولید برق می‌زند.

برهانی، نیروگاه‌های خورشیدی را از دیگر ظرفیت‌های زنجان در حوزه تولید برق می‌داند و ادامه می‌دهد: در حال حاضر تعداد نیروگاه‌های خورشیدی این شرکت ۳۵ مورد است که این موارد شامل دو نیروگاه گازی، سه نیروگاه بادی، ۲۳ نیروگاه مقیاس کوچک و هفت نیروگاه خورشیدی است.

وی با اشاره به اینکه بر اساس ظرفیت‌سنجی انجام شده در کشور، دو هزار و ۵۰۰ مگاوات در زنجان، ظرفیت احداث نیروگاه خورشیدی وجود دارد، می‌گوید: با توسعه نیروگاه‌ها بر پابه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر بدون شک میزان تولید برق در استان افزایش پیدا خواهد کرد اما یکی از مشکلات مهم در این حوزه، زمین مورد نظر برای تولید نیروگاه است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای زنجان با بیان اینکه ۱۷ مشترک بزرگ صنعتی در استان‌های زنجان و قزوین از مشترکان این شرکت هستند، می‌افزاید: از این تعداد ۱۳ مشترک در استان زنجان و چهار مشترک در استان قزوین واقع شده است.

وی تصریح می‌کند: این شرکت وظیفه بهره‌برداری، سرویس، نگهداری، نوسازی و توسعه شبکه ۴۰۰، ۲۳۰ و ۶۳ کلیوولت را برعهده دارد.

درباره قطب برق کشور چه می‌دانید؟

شهرک تخصصی آی تی و برق در مرحله راه‌اندازی

مجید گلشنی‌منفرد، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان نیز با اشاره به ظرفیت‌های این استان در حوزه برق و الکترونیک به خبرنگار ایمنا می‌گوید: حدود ۷۰ درصد تجهیزات سنگین حوزه صنعت برق در استان زنجان تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از جمله صنایع بزرگ فعال در حوزه برق ایران ترانسفورماتور و شرکت پارس سوئیچ است، می‌افزاید: شرکت پارس سوئیچ با تولید انواع سوئیچ‌ها و دارا بودن آخرین فناوری تولید سکسیونرقوی و کلیدهای فوق قدرت جزو شرکت‌های تراز بالای کشور است.

وی با اشاره به اینکه به لحاظ ظرفیت بالای استان پیگیری‌ها درباره احداث شهرک صنعتی تخصصی برق، الکترونیک و IT در زنجان در حال انجام است، ادامه می‌دهد: این شهرک تخصصی در ۱۷ کیلومتری اتوبان زنجان – ابهر واقع شده است.

۸۵ درصد نیاز صنعت برق در ایران‌ترانسفو تولید می‌شود

محمد صادقی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو با اشاره به ظرفیت‌های شرکت ایران‌ترانسفو به خبرنگار ایمنا می‌گوید: این شرکت بزرگترین تولیدکننده انواع ترانسفورماتورهای قدرت، فوق توزیع و توزیع و رآکتور، پست فشار قوی و ضعیف و انواع تابلو برق و ایران‌ترانسفو، موفق‌ترین شرکت در حوزه تولیدات برق است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در مجموعه هلدینگ این شرکت چند رشته‌ای با ۱۵ تابعه حدود پنج هزار نفر مشغول به کار هستند، می‌افزاید: با حضور نیروی متخصص، سالانه تولیدات این شرکت به‌روزتر می‌شود.

صادقی با اشاره به آغاز تولید ابرترانسفورماتور «ام وی‌ای ۵۰۰» در زنجان در این شرکت از سال گذشته اضافه می‌کند: این ترانسفورماتور پرقدرت به منظور اتصال قوی به شبکه برق اوراسیا و آسیای مرکزی از طریق گذرگاه جنوب دریای خزر استفاده خواهد شد.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو با اشاره به اینکه ۸۵ درصد نیاز صنعت برق در ایران ترانسفو تولید می‌شود، می‌گوید: محصولات این شرکت به بیش از ۲۰ کشور جهان صادر می‌شود و به تازگی بزرگ‌ترین ترانسفورماتور کوره قوس الکتریک محصول گروه صنعتی ایران ترانسفو با توان ۱۷۸.۲ مگاولت آمپر در زنجان نیز رونمایی شد که از افتخارات این گروه صنعتی است.

صادقی می‌افزاید: گروه صنعتی ایران ترانسفو، به عنوان بزرگ‌ترین سازنده انواع ترانسفورماتورهای قدرت در منطقه، برای خودکفایی در تولید این نوع از ترانسفورماتورها و تأمین نیاز شرکت‌های تولیدکننده فولاد فعالیت قابل توجهی دارد.

مسعود یوسفی اصل، مدیر عامل شرکت سیم و کابل نور زنجان نیز با بیان اینکه این شرکت تولید کننده انواع سیم‌های افشان، مفتولی و مخابراتی است، می‌گوید: محصول تولیدی این شرکت به کشورهای افغانستان، عراق، گرجستان و کنیا صادر می‌شود و در استان‌های کشور از سوی نمایندگان شرکت به فروش می‌رسد.

درباره قطب برق کشور چه می‌دانید؟

به گزارش ایمنا، استان زنجان با بهره‌گیری از منابع طبیعی غنی، زیرساخت‌های مناسب و برنامه‌ریزی مؤثر توانسته است خود را به عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید برق در ایران معرفی کند، ادامه سرمایه‌گذاری در بخش انرژی تجدیدپذیر می‌تواند آینده‌ای پایدارتر برای این استان رقم بزند.

برق یکی از پایه‌های مهم اقتصاد در جهان محسوب می‌شود و عملکرد صنایع، کسب‌وکارها و زندگی روزمره افراد به شدت تحت تأثیر آن قرار دارد، از این رو توسعه صنعت‌برق باید مورد توجه قرار بگیرد چرا که توسعه این صنعت به رشد و توسعه صنایع دیگر کمک می‌کند.

کد خبر 825214

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.