کشورهای جهان با بیشترین شکاف جنسیتی درآمد

کشورهای جهان با بیشترین شکاف دستمزد جنسیتی طبق آخرین آمارهای ارائه‌شده، هند، کره‌جنوبی، آفریقای جنوبی، ژاپن، کانادا، ایالات متحده آمریکا، مکزیک و فنلاند هستند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، زنان در هر بعضی از نقاط جهان دستمزد کمتری نسبت به مردان می‌گیرند. دلیل این امر به‌طور معمول طیف گسترده‌ای از عوامل همچون حضور کم‌تر در پست‌های ارشد و اشتغال بیش‌ازحد در پست‌های پاره‌وقت، تبعیض ناشی از تعصبات آگاهانه و ناخودآگاه و این واقعیت است که زنان بیشتر از مردان برای تربیت فرزندان و مراقبت از اعضای سالمند یا بیمار خانواده دچار وقفه‌های شغلی می‌شوند.

داده‌های سازمان بین‌المللی کار (ILO) نشان می‌دهد که میانگین جهانی شکاف دستمزد جنسیتی حدود ۲۰ درصد است که این شکاف در برخی کشورها بالاتر و در برخ پایین‌تر از این میزان است. در ادامه به معرفی کشورهایی با بیشترین شکاف دستمزد جنسیتی می‌پردازیم.

هند

طبق سازمان بین‌المللی کار تفاوت بین دستمزد مردان و زنان در هند ۴۸.۱ درصد است، یعنی بیش از دو برابر میانگین جهانی. زنان هندی بیش‌ازحد در بخش‌های غیررسمی مشاغل حضور دارند. کارفرمایان نیز حمایت نهادی کمی برای کارمندان زن ارائه می‌کنند و بیشتر آن‌ها برای انجام فعالیت‌های مشابه دستمزد کمتری نسبت به همتایان مرد خود دریافت می‌کنند. فقدان چشمگیری نیز از حضور زنان هندی در پست‌های ارشد وجود دارد.

دولت هند برای کمک به کاهش شکاف دستمزد جنسیتی قانونی وضع کرده و ابتکاراتی همچون مأموریت مهارت هند برای توانمندسازی زنان ایجاد کرده است، بااین‌حال این تفاوت هنوز بسیار زیاد است و به احتمال زیاد شرایط تا سال‌ها به همین روال باقی خواهد ماند.

کشورهای جهان با بیشترین شکاف جنسیتی درآمد

کره‌جنوبی

کره‌جنوبی با ۳۱.۲ درصد، بیشترین شکاف دستمزد جنسیتی را در میان کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی دارد. سوگیری جنسیتی فراگیر و انتظار اجتماعی مبنی‌بر اینکه زنان کره‌جنوبی باید نقش‌های مراقبتی را برعهده بگیرند، از جمله دلایل موجود برای این شکاف بسیار زیاد است. دیگر عوامل مؤثر برای این نابرابری تاکید کشور بر ارجحیت حضور در محل کار است و طبق آن زنانی که برای بچه‌دار شدن یا مراقبت از افراد مسن و بیمار خانواده وقت می‌گذارند، جریمه می‌شوند.

آفریقای جنوبی

شکاف دستمزد جنسیتی در آفریقای جنوبی بر اساس گزارش آژانس آمار رسمی این کشور ۳۰ درصد است و آخرین گزارش جهانی شکاف جنسیتی از مجمع جهانی اقتصاد این رقم را بین ۲۳ تا ۳۵ درصد نشان می‌دهد. زنان در این کشور در نقش‌های ارشد حضور بسیار کمتر و بار مالیاتی بالاتری نسبت به مردان دارند. آن‌ها همچنین به‌طور معمول مسئولیت‌های مراقبتی را برعهده دارند.

ژاپن

ژاپن با شکاف دستمزد جنسیتی ۲۱.۳ درصد، بیشترین میزان را در میان گروه هفت (G7) را دارد. حضور بیش‌از حد در نقش‌های پاره‌وقت، موقت و قراردادی همراه با نبود امکان پیشرفت شغلی زنان، دلایل اصلی این نابرابری است. در حالی که یک‌سوم نیروی کار تمام‌وقت ژاپن را زنان تشکیل می‌دهند، تنها ۹.۴ درصد از مدیران این کشور زن هستند. دولت ژاپن به‌دنبال تغییر این روند است، اما به‌تازگی تغییراتی را در گزارش‌های سالانه ارائه کرده است که شرکت‌های بزرگ باید گزارش خود را در رابطه با شکاف‌های دستمزد جنسیتی به اشتراک بگذارند.

کشورهای جهان با بیشترین شکاف جنسیتی درآمد

کانادا

شکاف دستمزد جنسیتی در کانادا یکی از وسیع‌ترین شکاف‌ها در میان کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی است. طبق آخرین داده‌ها، این رقم در حال حاضر ۱۷.۱ درصد و کمی کمتر از میانگین جهانی است که دلیل گسترده آن سلطه مردان بر بخش انرژی کشور محسوب می‌شود. بااین‌حال شکاف دستمزد طی دو دهه گذشته در این کشور به‌دنبال اقدامات دولت شامل معرفی قانون حقوق صاحبان سهام در سال ۲۰۲۱، کاهش داشته است که برای شرکت‌هایی که از مقررات آن پیروی نمی‌کنند مجازات‌های سختی در نظر گرفته است.

ایالات متحده آمریکا

شکاف دستمزد جنسیتی در ایالات متحده بر اساس به‌روزترین ارقام سازمان توسعه و همکاری اقتصادی به ۱۷ درصد رسیده است و شاهد تغییرات بسیار کمی طی دو دهه اخیر بوده است. این امر دلایل بی‌شماری از جمله «حق بیمه دستمزد پدری» و تداوم تبعیض‌ها در محل کار دارد. دولت پیشین آمریکا برای مبارزه با این موضوع، علاوه‌بر سایر برنامه‌های فدرال، طرح برابری دستمزد جنسیتی را در مرکز برنامه سرمایه‌گذاری این کشور قرار داد.

مکزیک

مکزیک در سال‌های اخیر گام‌های قابل‌توجهی به سمت برابری دستمزد جنسیتی برداشته و شکاف دستمزد جنسیتی خود را به ۱۶.۷ درصد رسانده است، بااین‌وجود این کشور هنوز راه درازی برای رسیدن به برابری کامل دارد. مکزیک در لیست کمترین نرخ نیروی کار زنان سومین جایگاه را در میان کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی دارد و دارای نسبت بالایی از زنان شاغل در مشاغل غیررسمی است. علاوه‌براین، فرهنگ کار طولانی‌مدت در این کشور برای کارگران زن که مسئولیت‌های مراقبتی نیز دارند، بسیار زیانبار است.

فنلاند

شکاف دستمزد جنسیتی فعلی فنلاند ۱۵.۳ درصد است که برای کشوری که به دلیل اولویت دادن به برابری جنسیتی مشهور است و در قانون اساسی آن حقوق برابر و قوانینی همچون قانون برابری فنلاند آمده است، بسیار زیاد به‌نظر می‌رسد. بااین‌حال به دلایل متعددی از جمله فقدان زنان در پست‌های ارشد در سال ۲۰۲۲ تنها چهار درصد از مدیرعامل‌ها در فنلاند زن بودند و نسبت بزرگی از کارگران زن پاره‌وقت در این کشور وجود دارد که شکاف دستمزد جنسیتی را بیشتر می‌کند.

دولت این کشور رویکردی چندجانبه برای پر کردن این شکاف اتخاذ می‌کند که شامل طرح‌های برابری، بررسی پرداخت‌ها و برنامه جامع پرداخت برابر ارائه کرده است.

کشورهای جهان با بیشترین شکاف جنسیتی درآمد

کد خبر 824912

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.