به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، خدماترسانی در قالب اورژانس پیشبیمارستانی (اورژانس ۱۱۵) یکی از خدمات ارزشمندی است که در بسیاری از موارد جان حادثهدیدگان را با امدادرسانی به موقع نجات میدهد.
استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به توپوگرافی خاص کوهستانی و واقع شدن بخش زیادی از جادههای این استان در مناطق کوهستانی نیازمند توجه ویژه در ایجاد زیرساختهای امدادی نظیر پایگاههای اورژانس پیشبیمارستانی زمینی و هوایی است.
در بسیاری از موارد بهویژه در فصل زمستان که راه ارتباطی روستاهای کوهستانی در استان مسدود میشود، دلهره مریض شدن به جان مردم این مناطق میاُفتد، اتفاقی که اگر رخ دهد، شاید در نبود چاره و نبود امداد به گرفتن جانی و غصه مدامی تبدیل شود.
دغدغه وجود امکانات امدادی پیشبیمارستانی در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد از دیرباز بین مردم و مسئولان به عنوان یک اولویت مطرح بودهاست و تلاشها برای رسیدن به نقطه مطلوب آنچنان که باید و شاید کارساز نبودهاست.
چالش آمبولانسهای فرسوده و مشکل تأمین قطعه
پرویز غفارفرد، سرپرست اورژانس پیشبیمارستانی کهگیلویه و بویراحمد دراین باره در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: میانگین عمر آمبولانسهای استان بالای ۱۵ سال است و به دلیل وجود تحریمها، تأمین قطعات با مشکل روبهرو است و مجبور هستیم با داشتههای موجود به کار ادامه بدهیم.
وی با بیان اینکه مجوز اُورهال و تعمیر ۱۰ دستگاه آمبولانس را دریافت کردهایم، عنوان میکند هزینه اورهال این آمبولانسها ۱۳ میلیارد تومان برآورد شدهاست که برای تأمین هزینه با خیران وارد گفتوگو شدهایم.
وی تخصصگرایی در اورژانس پیشبیمارستانی را یک اولویت مهم دانست و افزود: تمام انتصابات صورت گرفته در اورژانس پیشبیمارستانی کهگیلویه و بویراحمد بر اساس شایستگی و با هماهنگی و مشورت اورژانس کشور صورت میگیرد.
غفارفرد از جذب ۹ میلیارد تومان اعتبار از زمان حضور خود خبر داد و گفت: برای رسیدن به نقطه مطلوب باید از حاشیه پرهیز شود و به زمان نیاز است.
وی با اشاره به شرایط جغرافیایی و کوهستانی استان تصریح کرد: استان با توجه به شرایط جغرافیایی نیازمند احداث پدهای بالگرد است و سعی داریم برای ایجاد این زیرساخت از کمکهای مردمی و خیران استفاده کنیم.
بیمارستانهای مرکز کهگیلویه و بویراحمد فاقد پد بالگرد هستند
سرپرست اورژانس پیشبیمارستانی کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: پدهای بالگرد در شهرستانهای مارگون و سیسخت در حال احداث است و در تلاش هستیم تمام نقاطی که دسترسی آن به شهر دشوار است از پد بالگرد بهرهمند شوند.
وی افزود: بیمارستانهای مرکز استان فاقد پد بالگرد هستند، اما بیمارستانهای سی سخت، بیبی حکیمه گچساران، باشت، دهدشت و بهمئی دارای پد هستند.
غفارفرد با اشاره به وضعیت پایگاههای اورژانس شهری گفت: بر اساس استانداردها، به ازای هر ۲۵ هزار نفر باید یک پایگاه شهری احداث شود و در حال حاضر شهر یاسوج شش پایگاه شهری دارد.
وی به مشکلات مربوط به جانمایی پایگاههای اورژانس پرداخت و تصریح کرد: در برخی از موارد جانمایی اشتباه، معارض محلی و نبود دسترسی به خدماتی از جمله برق، آب و گاز احداث یا استفاده از پایگاه اورژانس را با مشکل روبهرو میکند.
سرپرست اورژانس پیشبیمارستانی کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: ساختمان مرکزی اورژانس که در منطقه ارم ۴ در حال ساخت بود و کاملاً متوقف شده بود با تزریق ۳.۵ میلیارد تومان مجدد روند ساخت آن آغاز شدهاست.
وی گفت: پایگاههای کانکسی که بهصورت غیرقانونی در حدود ۱۰ سال در شهر یاسوج فعالیت میکردند، در حال حاضر مجوز ساخت سه پایگاه جدید در محل این پایگاههای کانکسی دریافت شده است و بهزودی عملیات ساخت این پایگاهها آغاز میشود.
غفارفرد با بیان اینکه عملیات ساخت پایگاههای اورژانس در استان شتاب گرفتهاست، افزود: ساخت ۳۱ پایگاه مصوب شدهاست که شامل ۱۷ پایگاه شهری، جادهای و ۱۲ پایگاه موتورلاینس است و سه پایگاه ویژه بانوان در شهرهای یاسوج، دهدشت و گچساران نیز احداث میشود.
به گزارش ایمنا، با توجه به کمبود اعتبارات و دستوپنجه نرم کردن اورژانس پیشبیمارستانی بهعنوان یک نیاز اساسی در کهگیلویه و بویراحمد، برنامه جدید مسئولان برای استفاده از ظرفیت خیران میتواند راهگشا بسیاری از مشکلات باشد، گرچه تا مدیریت صحیح و تبدیل کردن تهدید به فرصت به عنوان هنر مدیریت نباشد، غلبه بر مشکل در هر مجموعهای دشوار است.
نظر شما