۲۳ شهر چهارمحال‌وبختیاری در وضعیت بحران آبی قرار دارند

استاندار چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اهمیت مدیریت بحران و نحوه مواجهه با تغییرات اقلیمی گفت: نگرانی‌های جدی در خصوص تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های در دو دهه اخیر وضعیت بحرانی آب را در ۲۳ شهر از ۴۳ شهر استان به وجود آورده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، جعفر مردانی صبح امروز _دوشنبه دهم دی_ در نشست با سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری، اظهار کرد: تولید بادام در این استان حدود ۱۴ تا ۱۸ درصد از تولید کل کشور اختصاص می‌دهد که نشان‌دهنده توانمندی این منطقه در تولید محصولات استراتژیک است، چهارمحال‌وبختیاری همچنین در تولید ماهیان سردآبی و خوراک آن‌ها نیز در رتبه اول کشور قرار دارد.

وی افزود: همکاری‌های بین‌دانشگاهی و پژوهش‌های عملی در این زمینه بسیار ضروری است، همچنین یکی از راه‌های توسعه استان استفاده از نیروی فعال، کارآمد، با تجربه، متعهد و متخصص است.

استاندار چهارمحال‌وبختیاری بیان کرد: ایجاد زیرساخت‌های پژوهشی مناسب و حمایت از پروژه‌های تحقیقاتی از دیگر موارد مهمی است که در زمینه کشاورزی باید به آن توجه ویژه‌ای شود، در این راستا، اعتبارات استانی یا ملی برای این کار فراهم می‌شود تا پژوهشگران بتوانند با خیالی آسوده‌تر به فعالیت‌های علمی خود ادامه دهند.

مردانی با اشاره به اهمیت مدیریت بحران و نحوه مواجهه با تغییرات اقلیمی گفت: این موضوع نه تنها در راستای کشاورزی، بلکه برای مدیریت بهتر استان در برابر بلایای طبیعی نیز ضروری است، نگرانی‌های جدی در خصوص تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های در دو دهه اخیر وضعیت بحرانی آب را در ۲۳ شهر از ۴۳ شهر استان به وجود آورده است.

وی خاطرنشان کرد: چهارمحال‌وبختیاری که زمانی دومین استان پربارش کشور بود، اکنون به عنوان یکی از خشک‌ترین استان‌ها شناخته می‌شود، این وضعیت ایجاب می‌کند که پژوهش‌ها و مطالعات عمیقی در این زمینه انجام شود تا مدیریت استان بتواند در جلسات تصمیم‌گیری آینده، نظرات کارشناسانه‌ای ارائه دهد.

استاندار چهارمحال‌وبختیاری بیان کرد: از تلاش‌های محققان و کارشناسان در این حوزه تقدیر می‌شود که با پیگیری‌های شبانه‌روزی خود در حوزه امنیت غذایی و پژوهش، امید به بهبود شرایط موجود را زنده نگه‌داشته‌اند، امید است که نتایج این تحقیقات به بهبود وضعیت زیستی در استان کمک کند و بتوان از ظرفیت‌های موجود به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری نیازمند اعتبارات بیشتری است

بیژن حقیقت رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال‌وبختیاری نیز در این جلسه اظهار کرد: با وجود تلاش‌های مستمر در حوزه تحقیقات و آموزش کشاورزی، مشکلاتی نظیر کمبود بودجه و نیروی انسانی پابرجا است، کمبود اعتبار لازم برای اجرای طرح‌های پژوهشی یکی از مهم‌ترین مشکلات این سازمان است.

وی افزود: در طول چهار سال گذشته، هیچ موضوع تحقیقاتی برای حل مشکلات بخش منابع طبیعی به مرکز تحقیقات ارسال نشده است، این در حالی است که نیاز به تحقیقات مؤثر برای حل چالش‌ها در این بخش احساس می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال‌وبختیاری گفت: علاوه بر این با اشاره به موفقیت‌هایی که در استفاده از محصولات جانبی در دامداری صورت گرفته است، نیاز به حمایت و افزایش اعتبارات پژوهشی احساس می‌شود، در سال جاری تنها یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای پژوهش در استان تخصیص داده شده که با توجه به نیازها، رقم بسیار کمی است و نمی‌تواند مشکلات جدی را حل کند، خواستار توجه بیشتر به تجهیز آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های تحقیقاتی هستیم.

حقیقت ادامه داد: در زمینه شیلات نیز، اوضاع چندان بهتر نیست، با وجود اقدامات گذشته برای راه‌اندازی بخش شیلات در استان، هنوز زیرساخت‌های مناسب برای توسعه این حوزه وجود ندارد.

وی تصریح کرد: مرکز تحقیقات آبخیزداری و منابع طبیعی خواستار همکاری و حمایت بیشتر از سوی سازمان‌های مربوطه و تخصیص اعتبارات لازم برای بهبود وضعیت پژوهشی در استان است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال‌وبختیاری عنوان کرد: یکی از اقدامات این مرکز، تهیه هرباریوم چهارمحال‌وبختیاری است که بالغ بر ۱۴ هزار گونه گیاهی منحصر به فرد را جمع‌آوری کرده است، این هرباریوم در تلاش است تا چهار گونه گیاهی جدید را که طی یک سال گذشته شناسایی شده، ثبت کند.

حقیقت با اشاره به ثبت و گواهی ارقام مختلف گندم افزود: چهارمحال‌وبختیاری قبل از این تنها دو رقم گندم داشت، اما اکنون با نظارت دقیق، این تعداد به هفت رقم افزایش پیدا کرده است و می‌توانیم عملکردی بالای هشت تن در هکتار را برای گندم‌های آبی شاهد باشیم.

وی تاکید کرد: تهیه و استفاده از نقشه‌های مخاطرات طبیعی استان نیز یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته در این مرکز است، این نقشه‌ها با استفاده از فناوری هوش مصنوعی تهیه شده و وضعیت مناطق آسیب‌پذیر استان را نشان می‌دهد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال‌وبختیاری بیان کرد: نتایج این اقدامات در سال‌های آینده تأثیر مثبتی بر کشاورزی و حفظ منابع طبیعی خواهد داشت و امید است که با همکاری بیشتر، مشکلات و چالش‌های موجود حل شود.

کد خبر 824621

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.