به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم در دومین سفر استانی خود پس از سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی را انتخاب کرد، استانی که در عموم شاخصهای توسعه رتبههای آخر را دارد و تاکنون نتوانسته است آنطور که باید و شاید از ظرفیتهای بومی و محلی خود برای جهش و پیشرفت استفاده کند.
خراسان شمالی که از نبود راه مناسب زمینی و هوایی رنج میبرد، با کمبود سفر مسئولان ملی روبهرو است و همین امر سبب میشود که مسئولان از شرایط واقعی خراسان شمالی آگاه نباشند و به تبع آن بودجههای مناسبی برای رفع محرومیت از چهره خراسان شمالی مصوب نکنند.
سفرهای استانی رؤسای جمهور به همراه وزرا یک فرصت کمنظیر برای خراسان شمالی به شمار میرود تا بتواند چهره محروم استان را به خوبی برای مسئولان ملی و وزرا نمایان کند.
سفر دو روزه رئیسجمهور به همراه چهار وزیر خود به خراسان شمالی نیز فرصت مناسبی بود؛ پزشکیان در این دو روز علاوه بر بازدید از بعضی مراکز درمانی همچون دپارتمان قلب بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد، افتتاح پروژه انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی را نیز در برنامه داشت.
حضور در جمع نخبگان، دیدار با فعالان اقتصادی، شرکت در اختتامیه اجلاس سراسری نماز و حضور در شورای برنامهریزی و توسعه استان از جمله برنامهها بود.
تصویب ۲ همت برای انتقال آبهای سرانی
طی این سفر علاوه بر افتتاح چندین پروژه که در دولت قبل به اتمام رسیده بود، تعدادی پروژه کلنگزنی نیز آغاز شد که از جمله مهمترین آنها میتوان به حوزه آبرسانی اشاره کرد؛ طبق گفته مسئولان، خراسان شمالی که از کمبود آب رنج میبرد نیازمند پروژههای آبی بلندمدت است تا بتوانیم مشکلات آینده را پشت سر بگذاریم.
سیدعقیل مرتضوی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی درباره دستاوردهای سفر رئیسجمهور به خراسان شمالی به خبرنگار ایمنا میگوید: سد گلمندره با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد به صورت رسمی آبگیری شد؛ مهار سیلابهای مخرب ورودی به جنگل گلستان در شمال شرق کشور از اهداف اصلی ساخت این سد است.
وی میافزاید: این سد خاکی با هسته رسی ظرفیت ذخیرهسازی بیش از ۲۸ میلیون مترمکعب آب را دارا است و با بهرهبرداری از آن سالانه ۹.۳ میلیون مترمکعب آب برای آبیاری ۱۰۰۰ هکتار اراضی پاییندست تأمین میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی ادامه میدهد: تاکنون برای اجرای این طرح ۸,۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و برای باقیمانده پروژه نیز به همراه پرداخت معوقات نیاز به اختصاص ۶,۵۵۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر است.
مرتضوی درباره پروژههای آغاز شده بعد از این سفر عنوان میکند: عملیات اجرای طرح انتقال آب زیرزمینی از منطقه سرانی به شهرهای خراسان شمالی آغاز شده است.
مدیرعامل آب منطقهای خراسان شمالی تصریح میکند: این طرح که به منظور رفع کمبود آب شرب تا سال ۱۴۲۵ برنامهریزی شده، شامل ایجاد ۲۳۰ کیلومتر خط انتقال و ایستگاههای پمپاژ است و به ۹,۰۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد که در این سفر ۲,۰۰۰ میلیارد تومان برای آن مصوب شد.
راه و مسکن؛ در انتظار تحقق وعدهها
یکی دیگر از مشکلات خراسان شمالی، راههای مواصلاتی است و یکی از پر تصادفترین این راهها جاده بجنورد-شخانه جنگل گلستان محسوب میشود، پروژهای که چهار بانده شدن این محور را در دستور کار دارد و طی سفر رئیسجمهور ۲۰ کیلومتر دیگر از آن به بهرهبرداری رسید.
طبق گفته مدیرکل ساخت و توسعه راههای منطقه شمال شرق کشور، ۱,۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار در سال جاری برای طرح بجنورد-جنگل گلستان در استان خراسان شمالی اختصاص پیدا کرد.
سیدعلی میرکریمی، مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی درباره جزئیات مصوبات به خبرنگار ایمنا تاکید میکند: با توجه به سفر رئیسجمهور و هیئت دولت به استان خراسان شمالی، پروژه ۱۱۲۰ واحدی نهضت ملی مسکن ولیعصر (عج) شهر بجنورد واقع در شهرک فرهنگیان جان تازهای گرفت و موفق شدیم اعتبارات ویژهای را به این پروژه تزریق کنیم.
وی ادامه میدهد: اداره کل راه و شهرسازی خراسانشمالی پروژه ولیعصر (عج) را حدود شش ماه است که از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) تحویل گرفته که تاکنون ۲۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی خاطرنشان میکند: ۷۹۰ میلیارد ریال به این پروژه اختصاص پیدا کرد که از این میزان ۲۹۰ میلیارد ریال اعتبار از محل بانک مسکن و ۵۰۰ میلیارد ریال از محل تسهیلات قرضالحسنه صندوق ملی مسکن به طرح مسکن ولیعصر (عج) اختصاص یافت و با این میزان روند اجرای این پروژه وضعیت بهتری خواهد داشت.
طی این سفر ۲۰۰۰ واحد مسکونی شهری و روستایی نیز توسط وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد.
بازدید سرزده رئیسجمهور و تصویب اعتبار
یکی از برنامههای سفر رئیسجمهور، بازدید سرزده از مرکز نگهداری کودکان بیسرپرست بجنورد بود که رئیسجمهور پس از اطلاع از شرایط اسکان این کودکان بودجهای را در این حوزه برقرار کرد.
صادق جعفری، سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان شمالی دراینباره به خبرنگار ایمنا میگوید: ۱۲۰ میلیارد ریال برای خرید ساختمان مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست بجنورد در سفر رئیسجمهور به این استان مصوب شد.
وی ادامه میدهد: رئیسجمهور پنجشنبه هفته گذشته در بازدید از مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست ثریا در بجنورد و پس از بررسی مهمترین دغدغه این مرکز که نبود ساختمان مناسب بود، قول خرید آن را مصوب کرد.
سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان شمالی عنوان میکند: پزشکیان در این بازدید تاکید کرد که مرکز نگهداری در بهترین نقطه شهر و با فضای مناسب خریداری شود تا مشکلاتی در زمینه کمبود فضا احساس نشود.
جعفری تاکید میکند: ۱۳ کودک بیسرپرست از سنین هفت تا ۱۳ سال در مرکز نگهداری ثریا بجنورد نگهداری میشوند و مهمترین مشکل این مرکز فضای مناسب بود، همچنین معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده نیز در بازدید از این مراکز قول پیگیری برای توانمندسازی زنان در معرض آسیب را داد.
افتتاح ۶۰۰ میلیارد تومان پروژه راهداری
محمد مشتری، مدیرکل راهداری خراسان شمالی نیز با بیان اینکه طی سفر رئیسجمهور به خراسان شمالی هفت عنوان پروژه با اعتبار شش هزار میلیارد ریال افتتاح شد، خاطرنشان میکند: احداث و آسفالت ۲۷ کیلومتر راه روستایی، احداث شش ابنیه فنی، انجام بهسازی ۱۲۷ کیلومتر راه فرعی و خرید هشت دستگاه ماشینآلات از جمله این موارد بود.
وی درباره مصوبات این سفر اظهار میکند: پروژههای راههای روستایی از مصوبات سفر بهرهمند هستند، اما میزان دقیق آن پس از اعلام رسمی وزارت مشخص خواهد شد.
۳۴ همت مجموع ارزش مصوبات / ۲۰ همت تسهیلات است
بهمن نوری، استاندار خراسان شمالی در نشست خبری پس از سفر ریاست جمهوری و در جمع خبرنگاران به تشریح جزئیات مصوبات سفر میپردازند و عنوان میکند: در این سفر دو پروژه بزرگ با اعتبار حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان کلنگزنی شد و انتقال آبسرانی به شهرهای بزرگ مرکز استان و نیروگاه ۱۸۰ مگاواتی آلومینای جاجرم نیز از جمله موارد است.
وی ادامه میدهد: رقمی معادل ۷,۱۵۰ میلیارد تومان اعتبارات ملی و عمرانی برای استان مصوب شد که حاصل ساعتها پیگیری و مذاکره بود.
استاندار خراسان شمالی با اشاره به جزئیات مصوبات خاطرنشان میکند: دو هزار میلیارد تومان برای پروژه سرانی، ۴۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل تصفیهخانه بجنورد، ۵۰۰ میلیارد تومان برای آبرسانی شهری، ۲۰۰ میلیارد تومان برای بیمارستان رازوجرگلان، ۲۵۰ میلیارد تومان بیمارستان آشخانه، ۱۰۰ میلیارد تومان برای مجتمع فرهنگی مرکز استان، ۵۰۰ میلیارد تومان برای جاده جنگل گلستان، ۳۵۰ میلیارد تومان برای راه جاجرم به میامی، ۱۳۰ میلیارد تومان برای محور سنخواست به بجنورد، ۱۲۰ میلیارد تومان برای چهاربانده کردن محور اسفراین به بجنورد، ۱۳۰ میلیارد تومان برای راههای روستایی و ۱۷۵ میلیارد تومان پروژههای ورزشی مصوب شد.
نوری اضافه میکند: با احتساب ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات تعهد شده بانکها و ۶,۶۰۰ میلیارد تومان تعهدات شرکتها و صنایع بزرگ برای سرمایهگذاری در استان، رقم کلی مصوبات سفر به ۳۴ هزار میلیارد تومان رسید.
وی با بیان اینکه طرح بزرگ گردشگری در یکی از دو منطقه نمونه باباامان یا بش قارداش آغاز میشود، ادامه میدهد: با مصوباتی که برای ۱۹۰۸ پروژه داشتیم برای ۲۵۴۰ نفر هم شغل ایجاد میشود.
استاندار خراسان شمالی تاکید میکند: بیش از ۶,۶۰۰ میلیارد تومان تعهدات سرمایهگذاری بنگاهها و شرکتهای بزرگ را در مصوبات داشتیم که از جمله مهمترین آنها ۴,۵۰۰ میلیارد تومان از منابع پتروشیمی برای کمک به احداث راهآهن، ۲۵۰ میلیارد تومان از منابع صندوق کارآفرینی امید برای احیای واحدهای راکد و کمک شستا به راهاندازی سریعتر واحد دامی ۳۰۰۰ رأس در استان است.
نوری عنوان میکند: تفاهم چهار هزار میلیارد تومانی با بنیاد علوی برای محرومیتزدایی بهزودی محقق خواهد شد و طرح مینی جی تی پی پی پتروشیمی نیز اجرایی میشود.
اینک مسئولان استانی باید برای تحقق این اعتبارات آستین همت بالا بزنند، به طور قطع تا زمانی که پیگیریهای مستمر از سوی مسئولان استانی و مدیران وجود نداشته باشد، نمیتوان به تحقق این اعداد و ارقام دل بست.
نظر شما