فرصت‌های گردشگری بسیاری در «جام‌جهانی ۲۰۳۴ عربستان» پیش‌روی ایران است

کارشناس روابط بین‌الملل گفت: میزبانی عربستان در جام‌جهانی ۲۰۳۴ می‌تواند در زمینه گردشگری فرصت‌های بسیاری را برای ایران رقم بزند، چراکه از تمام جهان به‌ویژه قاره‌های دور برای تماشای رقابت‌های جام‌جهانی به عربستان خواهند آمد.

محمدرضا غلام‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا درباره فرصت‌های پیش‌روی ایران بابت میزبانی عربستان در جام‌جهانی ۲۰۳۴ اظهار کرد: جام‌جهانی قطر فرصتی بود که ایران از فرصت‌های گردشگری این تورنمنت استفاده کند، اما چنین اتفاقی رخ نداد، میزبانی عربستان در جام‌جهانی ۲۰۳۴ نیز می‌تواند در همین زمینه فرصت‌های بسیاری را برای ایران رقم بزند، از تمام نقاط جهان به‌ویژه قاره‌های دور برای تماشای رقابت‌های جام‌جهانی به عربستان خواهند آمد و زمانی‌که گردشگران برای این تورنمنت تا عربستان آمدند، ترجیح می‌دهند از کشورهای دیگر منطقه نیز بازدید کنند، زیرا مسافت اندکی میان کشورها وجود دارد و به همین دلیل گردشگران از این فرصت استفاده خواهند کرد.

وی افزود: کشورمان باید تمهیداتی همچون تخفیف بلیت، هتل و چنین مواردی را در نظر بگیرد تا زمانی‌که گردشگران برای تماشای بازی‌های جام‌جهانی ۲۰۳۴ به عربستان می‌آیند به ایران نیز سفر کنند، این اتفاق دست‌کم می‌تواند برای شهرهایی همچون کیش و قشم که به حوزه خلیج‌فارس نزدیک‌تر هستند، رقم بخورد؛ این مهم‌ترین رخداد برای ایران در حوزه گردشگری در جام‌جهانی ۲۰۳۴ است.

کارشناس روابط بین‌الملل تصریح کرد: در جام‌جهانی قطر اطلاع‌رسانی به مخاطب و بعضی تنش‌های سیاسی موجب شد ایران نتواند از مزیت‌های گردشگری بهره ببرد، اما نکته حائز اهمیت این است که برای جذب مخاطب اتفاق ویژه‌ای رقم نخورد و به بیشتر برنامه‌ها نیز جامه عمل پوشانده نشد، بنابراین ضعف در جذب مخاطب موجب شد کشورمان در استفاده از جنبه‌های گردشگری جام‌جهانی قطر ناکام بماند.

وی درباره تأثیر دیدار وزیر ورزش ایران و سفیر ریاض خاطرنشان کرد: اگر مذاکره‌های بین سران دو کشور ادامه‌دار باشد و حتی در بعضی زمینه‌ها بتوانیم به عربستان کمک کنیم، در جام‌جهانی ۲۰۳۴ می‌توان به شیوه بهتری از فرصت‌ها استفاده کرد. عربستان از جمله کشورهایی است که طیف کارگری و یدی آن مهاجر هستند اگر در حوزه خدمات‌رسانی بتوانیم با آن‌ها همکاری داشته باشیم، همکاری مشترکی میان دو کشور شکل خواهد گرفت و می‌توان بخشی از مزیت‌های گردشگری جام‌جهانی ۲۰۳۴ را به کشور آورد، در واقع عربستان باید همکاری لازم را داشته باشد تا ایران تبلیغات کافی را برای جام‌جهانی ۲۰۳۴ در این کشور داشته باشد.

غلام‌زاده یادآور شد: تا جام‌جهانی ۲۰۳۴ زمان بسیاری باقی مانده و سرعت تحولات سیاسی منطقه نیز بسیار بالا است، به‌طور کلی می‌توان گفت دیپلماسی ورزشی و تحولات این حوزه می‌تواند روابط سیاسی را تسهیل کند، اما خلاف این موضوع نیز می‌تواند اتفاق بیفتد، یعنی حوزه ورزش تحت تأثیر تحولات سیاسی قرار بگیرد، همان‌طور که در المپیک روسیه بلوک غرب تحریم شد و در دوره بعد بلوک شرق تحریم شد. گاهی تنش و تغییر بسیار زیاد است، اما در حال حاضر اختلاف نظر فراوانی وجود ندارد، به‌طور کلی رخدادهای ورزشی می‌تواند روابط سیاسی را ارتقا دهد.

وی درباره ممنوعیت استفاده از مشروبات الکلی در جام‌جهانی ۲۰۳۴ بیان کرد: تصور اشتباهی وجود دارد که می‌گوید گردشگران برای مصرف مشروبات الکلی به جام‌جهانی می‌آیند، اما در واقع گردشگری که به کشورهای اسلامی سفر می‌کند از شرایط آگاهی دارد و انتظار چنین چیزی را ندارد، بنابراین عربستان موضوعات اعتقادی را لحاظ کرده است و مخاطب نیز به‌خوبی چنین مسئله‌ای را درک خواهد کرد.

کد خبر 824089

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.