اقدام سپاه در ساماندهی وضعیت معتادان شایسته و قابل تقدیر است

امام جمعه اصفهان گفت: ایجاد اردوگاه‌هایی که سپاه برای ساماندهی وضعیت معتادان شکل داده کار خوبی است و همه دستگاه‌ها و ادارات نیز باید به این امر کمک کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سید یوسف طباطبایی‌نژاد در دیدار با معاون اجتماعی و کارکنان معاونت اجتماعی سپاه صاحب الزمان (عج) استان اصفهان انجام کار حق را مستلزم نترسیدن از ملامت ملامت کنندگان دانست و اظهار کرد: مهم این است که مؤمن در اجرای حق از ملامت هیچ ملامت‌کننده‌ای نترسد و جلوی گناه را بگیرد و خداوند هم در این باره می‌فرماید اگر در امر حق سستی کنید گروهی را با این ویژگی‌ها جایگزین می‌کنیم «فسَوْفَ یَأْتِی اللَّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَیُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ أَعِزَّةٍ عَلَی الْکَافِرِینَ یُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَلَا یَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ».

وی با بیان تلاش‌های فراوان در زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی پس از انقلاب افزود: برخی این زمان را با دوران پهلوی مقایسه می‌کنند در حالی که به هیچ وجه قابل قیاس نیست و اگر وسایل ارتباطی و تلفن‌های همراه که اکنون در دسترس همه است در آن دوران بود، فساد بیش از این بود.

امام جمعه اصفهان ادامه داد: این فعالیت‌ها مؤثر بوده و البته باید کار بیشتری انجام داد و این همان زمانی است که پیامبر اسلام درباره آن فرمود نگه داشتن دین از نگه داشتن آتش در کف دست دشوارتر است.

وی با اشاره به کلام امیرمومنان (ع) درباره دنیا و آخرت عنوان کرد: حضرت می‌فرماید «مَثَلُ الدُّنیا وَالآخِرَةِ مَثَلُ المَشرِقِ وَالمَغرِبِ؛ مَتَی ازدَدتَ مِن أحَدِهِما قُربا اِزدَدتَ مِنَ الآخَرِ بُعدا / مثل دنیا و آخرت، مثل مشرق و مغرب است، هر اندازه به یکی از آن‌ها نزدیک تر شوی، از دیگری دورتر می‌افتی»، لذا با وجود رواج فساد در دنیا و گسترش فضای مجازی باید بیش از هر زمانی در طول تاریخ کار کرد، اکنون دروغ‌هایی که در فضای مجازی گفته می‌شود اگر نیمی از آن مشخص باشد، بخش دیگری مشخص نمی‌شود و مردم آن را قبول می‌کنند.

وی اضافه کرد: اگر ما یک نفر را از انحراف نجات دهیم کار بزرگی انجام داده‌ایم، همچنان که امیرمومنان (ع) می‌فرماید پیامبر به من فرمود «یا عَلیُّ، لأن یَهدی اللّه ُ عَلی یَدیَکَ رَجُلاً خَیرٌ لَکَ مِمّا طَلَعَت عَلیهِ الشَّمسُ» لذا حتی افراد معتاد را نیز می‌توان هدایت کرد و نجات داد، چرا که این افراد بیمار هستند و فکر آن‌ها منحرف شده و ایجاد اردوگاه‌هایی که سپاه برای ساماندهی وضعیت این افراد شکل داده است کار خوبی است و همه دستگاه‌ها و ادارات نیز باید به این امر کمک کنند.

طباطبایی‌نژاد همچنین با تاکید بر مسئله حجاب و اقدامات انجام شده درباره آن تصریح کرد: درباره مسئله حجاب نیز قرار بود اقداماتی به دست نیروی انتظامی انجام شود و این که تاکنون اجرایی نشده ایراداتی در کار بوده است، اگر بخواهیم با گرفتن جریمه این مسئله را حل کنیم اشتباه است و ممکن نیست.

وی خاطر نشان کرد: در مسئله بی‌حجابی، برای فرد توضیح داده شود که این کار سبب سو سابقه می‌شود.

وی افزود: باید این مسائل را تبیین کرد و زمانی که گفته شود روشن خواهد شد، البته بشر همیشه در معرض فریب شیطان است و این گونه نیست که همه انسان‌ها در مسیر هدایت باشند.

در ابتدای این دیدار محمد شفیعی معاون اجتماعی سپاه صاحب الزمان (عج) گزارشی از اقدامات این مجموعه ارائه و اظهار کرد: در زمینه مباحث جمعیت، نرخ جمعیت در استان یک دهم درصد است و میانگین کشوری یک و شش دهم درصد بوده و اصفهان، پایین‌تر از رشد جمعیت در کشور است، از همین رو سپاه قرارگاه جمعیت را فعال کرد و در مجلس نیز مصوب شد، این قرارگاه هفت کارگروه دارد.

وی افزود: در بحث ازدواج آسان، به هنگام و پایدار نیز از جمله فعالیت‌های انجام شده به‌ویژه در زمینه ازدواج آسان، فعال‌سازی ۱۵ مرکز مشاوره بود و سعی شد در این زمینه کلینیک مشاوره راه‌اندازی شود و حتی در زمینه اعتیاد، پیشگیری از طلاق و مشاوره تحصیلی نیز این کلینیک در ۳۲ ناحیه فعال است و بدون مداخله سپاه، مشاورها به مدارس و مراکز جمعیتی رفته و جلسات و سخنرانی دارند و خروجی آن شرکت ۵ هزار نفر در مشاوره‌های خصوصی بوده است.

معاون اجتماعی سپاه صاحب الزمان (عج) با بیان این که در حوزه ازدواج، سرشبکه واسطه‌های خیر و حکمیت پیشگیری از طلاق در هر ناحیه تعیین شده است، گفت: این سرشبکه‌ها آموزش داده شده، تفاهم‌نامه‌ای با دفتر تبلیغات اسلامی انجام و جشن ۳۰ ازدواج آسان برگزار شد و هزار زوج در این جشن حضور یافتند.

وی خاطر نشان کرد: در کارگروه تغذیه و بهداشت نیز که یکی دیگر از کارگروه‌های قرارگاه جمعیت است ۱۰۰ مورد انصراف از سقط جنین ثبت شد و ۸۵ کودک به دنیا آمد، ۸ مرکز نفس نیز راه‌اندازی شده است و همچنین ۲۶۸ زوج تحت بیمه درمان ناباروری و ۴۳۰ زوج نیز تحت بیمه تکمیلی ناباروری قرار گرفته‌ا ند.

معاون اجتماعی سپاه صاحب‌الزمان (عج) افزود: در کارگروه نقش‌آفرینی بانوان، طرح تهیه سیسمونی برای خانواده‌های بی‌بضاعت و حمایت از بانوان نابارور صورت گرفته و در حوزه رصد و مقابله نیز با پزشکان فعال در زمینه سقط جنین برخورد شده است.

وی به برخی از اقدامات معاونت اجتماعی سپاه صاحب الزمان (عج) در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و افزود: محله‌هایی را تحت عنوان محله‌های کرامت که محل ناهنجاری‌های اجتماعی هستند، شناسایی و برای رفع آسیب در این محله‌ها، ۱۱ کارگروه تشکیل شد، رصد و پایش معضلات و آسیب‌های این محله‌های صورت گرفت و در زمینه بهداشت و سلامت و پیشگیری از اعتیاد و با حضور خیرین کارهای خوبی انجام شد.

شفیعی اضافه کرد: یکی از بزرگ‌ترین آسیب‌ها در این طرح، موضوع اعتیاد است و برای مقابله با این معضل اردوگاه‌هایی تشکیل شد و معتادان متجاهر جمع‌آوری، غربالگری و قرنطینه شدند.

وی با اشاره به اجرای برنامه‌های فرهنگی، ورزشی و جشن‌های ملی و مذهبی و ایجاد کار و اشتغال برای افراد در این اردوگاه‌ها گفت: با ۵ هزار خانواده در این اردوگاه‌ها مواجه بودیم و باید گفت ۸۰ درصد قانون حمایت از خانواده اقناعی و ایجابی است،۲۰ درصد آن سلبی است و اگر توسط ائمه جمعه و جماعات این مسئله تبیین شود، می‌توان در این حوزه یک قدم به جلو برداشت.

کد خبر 824057

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.